Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Στις 22 Ιουλίου 2013 ο Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση με το άρθρο 82 του Ν. 4172/13 έθεσαν σε 8μηνη διαθεσιμότητα, χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο και χωρίς καμιά επίσημη αιτιολόγηση και έρευνα, 2500 καθηγητές της Δημόσιας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης καταργώντας αντίστοιχους τομείς και ειδικότητες και δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία αφού ανάγκασε τους μαθητές της Β΄ τάξης να αλλάξουν ειδικότητες και τους μαθητές της Γ΄ τάξης να χάσουν και να χάνουν άπειρες ώρες πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων και ειδικότητας.

Μετά την εξαίρεση 383 περίπου συναδέλφων μας λόγω κοινωνικών κριτηρίωναπομείναμε 1845 κατά τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας. Στη διάρκεια αυτής της 8μηνης περιόδου ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει διαρκώς στα ΜΜΕ ότι έχουμε απορροφηθεί με τη διαδικασία της κινητικότητας.

Όμως τα παρακάτω στοιχεία αποδεικνύουν ότι κανείς από τους 1845 καθηγητές δεν έχει μέχρι τώρα «τακτοποιηθεί». Κανείς δεν έχει μετακινηθεί παρά τις υποσχέσεις, τον εμπαιγμό, τα ψέματα και τις ψευδείς δηλώσεις για την επανατοποθέτησή μας σε διάφορους φορείς.

Μετά από 6 μήνες, το Υπουργείο στις 18-12-2013, ως εκ θαύματος, αναρτά στο διαδίκτυο το πρώτο ΦΕΚ 6 κινητικότητας των συναδέλφων μας με δεύτερα πτυχία (νηπιαγωγών, δασκάλων, φιλολόγων κ.λπ.). Σε αυτό το ΦΕΚ δίνονται 233 θέσεις για συγκεκριμένες ειδικότητες και ζητά να προβούμε στη διαδικασία των αιτήσεων προτιμήσεων των θέσεων αυτών. Στις 24-1-2014 ανακοινώνεται η μετάταξη/μεταφορά 185 συναδέλφων μας με δεύτερα πτυχία σε τελικούς πίνακες (δόθηκαν 233-185 = 48). Μένουν έξω 48 συνάδελφοι. Μέχρι τώρα όμως κανείς από τους 185 συναδέλφους μας δεν μετατάχθηκε, παρόλο που πρόσφατα ανακοινώθηκαν προσλήψεις νηπιαγωγών και δασκάλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Στις 27-12-2014 ανακοινώνεται το δεύτερο ΦΕΚ 8 κινητικότητας 1066 θέσεων (916 ΙΕΚ και 150 ΟΤΑ Παιδικοί Σταθμοί). Στις 18-3-2014, 4 μέρες πριν την απόλυσή μας, ανακοινώνονται οι προσωρινοί πίνακες του δεύτερου ΦΕΚ με τις 1066 θέσεις και όχι 1075 που είχε υποσχεθεί αρχικά. Μέσα σ’ αυτές τις 1066 θέσεις περιλαμβάνονται και οι θέσεις των 185 συναδέλφων με δεύτερα πτυχία! Δηλαδή ουσιαστικά οι 1066 είναι 881 θέσεις.

Πριν τελειώσει ο χρόνος κατάθεσης ενστάσεων, όπως προβλέπεται από τον νόμο, το Υπουργείο και ο ΑΣΕΠ παρανόμως ανακοινώνει τον τελικό πίνακα αυτού του ΦΕΚ ο οποίος έχει τόσα λάθη που μας προσβάλει ως νοήμονες ανθρώπους. Κανείς συνάδελφος και από αυτό, το λανθασμένο ΦΕΚ, δεν μετακινήθηκε μέχρι τώρα.

Στις 26-2-2014 ανακοινώνεται νέο ΦΕΚ 10 κινητικότητας με 381 θέσεις για νοσοκομεία, ΙΕΚ και δεύτερα πτυχία. Οι αιτήσεις έγιναν από τους συναδέλφους μας αλλά δεν ανακοινώθηκε ακόμη κανένας πίνακας.

Στις 22 Μαρτίου 2014 έληξε η 8μηνη διαθεσιμότητά μας. Η μισθοδοσία μας σταμάτησε και ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις πρώτες απολύσεις που θα γίνουν στο δημόσιο μετά το 1911, ξεκινώντας αρχικά από τους συναδέλφους μας στους οποίους δεν έδωσε καθόλου το δικαίωμα συμμετοχής στην κινητικότητα.

Οι συνάδελφοι που θα απολυθούν κατά το Υπουργείο είναι περίπου 200. Όμως τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα μιλούν και δείχνουν ότι ο αριθμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος, ίσως και ολικός, αφού τίποτα δεν έχει γίνει από ότι έχουν υποσχεθεί ή ανακοινώσει έως τώρα.

Το δικαίωμα στην εργασία είναι αναφαίρετο για όλους και καμιά κυβέρνηση, καμιά τρόικα, ΕΕ, και ΔΝΤ δεν μπορεί να μας το στερήσει. Ζητούμε την αμέριστη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας και στα δίκαια αιτήματά μας.
Απαιτούμε:
1. Την επαναλειτουργία των κατηργημένων τομέων και ειδικοτήτων και την επαναφορά των καθηγητών στα σχολεία τους.
2. Καμία απόλυση για κανέναν εκπαιδευτικό.
3. Να ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας το συντομότερο, με ανακοίνωση νέων ΦΕΚ με τόσες θέσεις (θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας) όσοι και οι συνάδελφοί μας, ώστε κανείς να μην οδηγηθεί στην ανεργία.

Ζητούμε να διαβιβάσετε το παρόν υπόμνημα προς την πολιτική ηγεσία, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά μας και συνυπογράφοντας την αντίθεσή σας ενάντια στις απολύσεις μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
THΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου