Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τρίτη 29.4: Διαμαρτυρία και καταγγελίες των Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση στο Α.Σ.Ε.Π.

Σκάνδαλο ανευθυνότητας και ανηθικότητας 
ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός των Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση

Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμεΣήμερα το πρωί, Τρίτη 29 Απρίλη, εκπαιδευτικοί σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση πραγματοποίησαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Α.Σ.Ε.Π. στους Αμπελοκήπους, με σκοπό να καταγγείλουμε τον εμπαιγμό και την εγκληματική προχειρότητα, αδιαφορία, ανικανότητα και δόλο που επιδεικνύουν οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι και τα "αδιάβλητα-αξιόπιστα" όργανα που έχουν ορισθεί να διαχειριστούν τις τύχες μας!!

Αντιπροσωπία της συντονιστικής επιτροπής των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα-απόλυση, συναντήθηκε με την κα. Στάγκα (Διευθύντρια Διοικητικού του Α.Σ.Ε.Π.) στην οποία απήθυνε καταγγελίες σχετικά με την όλη διαδικασία των προκηρύξεων, τις αυθαίρετες, αναξιοκρατικές μοριοδοτήσεις που έχουν στόχο τις περισσότερες δυνατές απολύσεις εκπαιδευτικών και την απαράδεκτη σωρεία λαθών.

Καταγγέλθηκε η απαράδεκτη ενέργεια του Α.Σ.Ε.Π. να αποστείλει έγγραφο στους δήμους με ονομαστικές λίστες με τις "υποτιθέμενες"  τοποθετήσεις των συναδέλφων Νηπιοβρεφοκόμων στους παιδικούς σταθμούς των δήμων, πριν καν βγουν οι οριστικοί πίνακες, με αποτέλεσμα κάποιοι Δήμοι να παίρνουν αυθαίρετα τηλέφωνα σε συναδέλφους ......για να αναλάβουν υπηρεσία!!!! Αυτό κι αν είναι εμπαιγμός και σκάνδαλο ανευθυνότητας και ανηθικότητας !!!!

Τέλος αναπτύχθηκαν οι πάγιες θέσεις μας και ζητήθηκε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να τηρηθούν οι υποσχέσεις και όλες οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί να καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα (Να μη μείνουν κενές θέσεις και εκατοντάδες απολυμένοι) Διαβάστε εδώ το σχετικό Υπόμνημα

Η κα. Στάγκα απάντησε τα ακόλουθα:
  • Ο τρόπος των προκηρύξεων 6, 8 και 10, η συλλογή των αιτήσεων και η μοριοδότηση από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως και ο τρόπος διαχείρισης των προκηρύξεων έτσι ώστε να υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές απολύσεις, δεν είναι τεχνοκρατικά ζητήματα αλλά καθαρά θέματα πολιτικής βούλησης.
  • Η δημοσίευση στο ορθό των οριστικών πινάκων της Ανακοίνωσης 10/2014, θα γίνει την Τετάρτη 30.4.2014.
  • Οι οριστικοί πίνακες της ανακοίνωσης 6/2013 θα βγουν σε μία εβδομάδα.
  • Οι οριστικοί πίνακες της ανακοίνωσης 8/2013 θα βγουν σε ένα μήνα.
  • Ζήτησε συγνώμη για τα λάθη στην τελευταία ανακοίνωση λόγω προβλημάτων του συστήματος, καθώς και για την παράλειψη της διευκρίνησης προς τους δήμους ώστε να μην προβούν σε καμία ενέργεια (;;;;;;)

Άλλος ένας μύθος καταρρέει, το αδιάβλητο και αλάνθαστο ΑΣΕΠ κάνει λάθος και ζητάει συγνώμη.

Στις 25/4 το ΑΣΕΠ ανακοινώνει προσωρινούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 

Στις 28/4 το ΑΣΕΠ ανακαλεί τους πίνακες μετά από καταιγισμό τηλεφωνημάτων για τραγικά λάθη και ζητάει συγνώμη για την αναστάτωση

Ανικανότητα, προχειρότητα ή σκοπιμότητα;

Πόσο ακόμα θα παίζουν με τις ζωές μας; Πόσο καιρό θα μας κοροϊδεύουν; Πόσο καιρό θα ταλαιπωρούν εμάς και τις οικογένειες μας; Αρκεί ένα συγνώμη για όλο αυτό που ζήσαμε και ζούμε του τελευταίους 10 μήνες;

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την αγανάκτηση. 
Είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί!
Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός!

Η συντονιστική επιτροπή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα-απόλυση καταγγέλλει για μια ακόμα φορά τον ανήθικο και ανεύθυνο εμπαιγμό που ακόμα και στον 10ο μήνα της διαθεσιμότητας υφιστάμεθα, με όλα τα αρμόδια και υπεύθυνα κυβερνητικά στελέχη να ξεστομίζουν χωρίς ντροπή προεκλογικές ψευτιές για δήθεν τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, ενώ ακόμα προσπαθούν να κουκουλώσουν και αποσιωπήσουν το γεγονός των 85 "ανεπίδοτων" απολύσεων συναδέλφων μας, των οποίων η μισθοδοσία  έχει διακοπεί από 22 Μάρτη και παραμένουν όμηροι και μετέωροι !!!! 

Για την καταγγελία και διεκδίκηση των παραπάνω θεμάτων, την Παρασκευή 2 Μαΐου στις 10 π.μ.  θα πραγματοποιηθεί,  στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συνάντηση αντιπροσωπίας της συντονιστικής Επιτροπής με τον κ. Μελιτσιώτη.

Υπενθυμίζεται -για όσους δεν ενημερώθηκαν- ότι η προγραμματισμένη δράση, για αύριο 30.4.2014 στον Πειραιά, αναβάλλεται. 

Όχι άλλος εμπαιγμός 
Οργανώνουμε και συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας 
Tους χαλάμε το success story που καλλιεργούν για τις εκλογές πάνω στα πτώματά μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου