Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΜΕ: άμεση εργασιακή αποκατάσταση των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ

Η ΟΛΜΕ ζητάει την άμεση εργασιακή αποκατάσταση των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ σε εκπαιδευτική θέση στις υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας


Κύριοι Υπουργοί,
Κυρία και κύριε Υφυπουργέ,
Το αίτημα της ομοσπονδίας μας να καταργηθεί ο ν. 4172/13  (αρ.82) και να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους και παράλληλα να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες και οι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ είναι αδιαπραγμάτευτο. Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε την άμεση εργασιακή αποκατάσταση των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ σε εκπαιδευτική θέση μέσα στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.
Τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις τους ουσιαστικά ομολογούν πως θα οδηγηθούν σε απόλυση τουλάχιστον 474 εκπαιδευτικοί, αφού οι θέσεις που ανακοίνωσαν πως θα προκηρυχθούν είναι 1400 (οι 150 από αυτές είναι εκτός Υπουργείου Παιδείας), ενώ οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα Υπουργεία είναι 1874.
Οι θέσεις που προβλέπονται από τις ανακοινώσεις αυτές όχι μόνο δεν καλύπτουν  ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε  διαθεσιμότητα αλλά και επιβάλλουν αλλαγή επαγγέλματος (διοικητικοί) ακόμα και υπουργείου (βρεφονηπιοκόμοι)!
Επίσης στις 233 θέσεις εκπαιδευτικών που κατέχουν και δεύτερο πτυχίο δεν περιλαμβάνονται εκπαιδευτικοί με πτυχίο π.χ. φυσικού, μαθηματικού, χημικού, θεολόγου, φυσικής αγωγής, οικονομολόγου, οικ.-διοίκησης αλλά και άλλων ειδικοτήτων, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα οι οποίοι κατέχουν τέτοια πτυχία. Ζητάμε για μια ακόμα φορά να προκηρυχθούν θέσεις για όλες τις ειδικότητες.
Καταγγέλλουμε την τακτική της κυβέρνησης που έχει θέσει σε πλήρη ομηρεία, αβεβαιότ.....

11 σχόλια:

  1. ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ θα έπρεπε να κάνει η ΟΛΜΕ και όχι ανακοινώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ....Η ΟΛΜΕ!ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ ΑΡΑΓΕ?ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΕΙ .ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ! ΕΝΩ ΜΕ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΛΑ!ΦΤΑΝΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΣ ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΘΟΥΜΕΚΑΙ ΑΣ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ .ΧΑΙΡΕ ΟΛΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ;;;;;;;;;Απορώ πως τα λες αυτά συνάδελφε ανώνυμε (καλό είναι να διατυπώνουμε όλοι τις απόψεις μας επώνυμα) !!!
    Θυμάσαι πόσοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί έφτασαν να απεργούν μετά από 5 μέρες απεργίας τον Σεπτέμβρη;
    Δεν ξέρω αν εσύ πήγες στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και στα σχολεία -για να πεισθούν οι συνάδελφοι ότι τα χρήματα που θα χάσουν από την απεργία είναι ασήμαντα μπροστά στη λαίλαπα που ακολουθεί- και να βγουν αποφάσεις για συνέχιση της απεργίας;
    Δυστυχώς οι περισσότεροι κοιμούνται στο ροζ συννεφάκι τους γιατί νομίζουν ότι την έχουν γλιτώσει και περιμένουν κάποιος άλλος να αγωνιστεί χωρίς να έχουν αυτοί καμία απώλεια, ενώ διατηρούν το δικαίωμα να λένε "τι κάνει η ΟΛΜΕ;"
    Είναι και άλλοι κλάδοι σε διαθεσιμότητα και τα σωματεία τους ούτε ανακοινώσεις δεν βγάζουν.τοπική αυτοδιοίκηση, Υπουργείων οικονομικών, άμυνας κλπ
    Δεν φτάνει να βγάλει απόφαση η ΟΛΜΕ! Κάποιοι πρέπει να απεργήσουν!! Οι συνάδελφοί μας! Και εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να τους κινητοποιήσουμε!
    Πρέπει πρώτα ο καθένας να αναλαμβάνει τη δική του ευθύνη και μετά να μας φταίνε οι άλλοι!
    Δεν είμαι συνήγορος κανενός, αλλά νομίζω ότι έχω επίγνωση της κατάστασης και πιστεύω πως αν δεν πει ο καθένας μας "ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ" δεν γίνεται τίποτα!!
    Συναδελφικά και καλοπροαίρετα
    Αναστασία Γιαννοπούλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαφωνώ με την παραπάνω συνάδελφο. Και που πήγαμε στις συνελεύσεις και μετά στα σχολεία μας, η αντιμετώπιση ακόμα και των συναδέλφων στα ΕΠΑΛ είναι από συναισθηματική έως και υποκριτική. Από λύπη έως κοροϊδία." Πω-πω, τι πάθατε..!!" (λες και δεν έπαθαν τα σχολεία), "..εσείς μπορείτε να δουλέψετε και αλλού, ενώ εμείς όχι...", "...εε!! τα βγάλατε τα λεφτά του δικηγόρου....", "...τόσοι πήγαν έξω με τις οικογένειές τους...", "...μα έχεις ιατρείο εσύ...", "...βρίσκεις πελάτισσες και παίρνεις καλά λεφτά...". Που να μιλήσουμε και για τους συναδέλφους των γενικών σχολείων. Η αλήθεια είναι πως είπαν: "...ναι, είναι κρίμα να χάνουν την δουλειά τους, αλλά καλύτερα αυτοί παρά εμείς", "...σωθήκαμε που πήραμε τους μαθητές τους..". Και αυτά τα βλέπουν και τα ακούν σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι που είναι στη διαθεσιμότητα -και κυρίως αυτοί που επέστρεψαν στα σχολεία με τις προσωρινές αποφάσεις. Είναι πολύ δύσκολο να ξαναβρίσκεσαι μόνος σε αυτό το σχολείο. Κάνουμε και τις συγκρίσεις με τον απεργιακό αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, την υποστήριξη που έχουν οι δημοτικοί αστυνομικοί από τους δημάρχους και βλέπουμε μετά την υποστήριξη που έχουμε από την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ. Υπάρχει μεγάλη πίκρα και απογοήτευση πρώτα από τους συναδέλφους που δουλέψαμε μαζί στα σχολεία για χρόνια αλλά και από τις ομοσπονδίες, που τρέχουν για τα κομματικά και προσωπικά συμφέροντα.
    Δεν χρειάζεται ο κόσμος αυτός να αισθάνεται και ένοχος και να νουθετείται σε αυτή τη τόσο δύσκολη στιγμή της ζωής του. Περιττό του είναι. Η σιωπή του, η άρνησή του, η φυγή του ακόμα και η αποστροφή του, είναι και αυτή φωνή του. Ας μην την στερείται και αυτή.
    Άλλος ανώνυμος (καλό είναι να τις διατυπώνουμε τις απόψεις μας και ανώνυμα-διαφορετικά η ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων θα ήταν από λίγους για λίγους).
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ εύστοχη τοποθέτηση.Δύσκολο πράγμα η πραγματική συμπαράσταση, και πολύ σπάνιο στη χώρα μας. Άλλωστε αρκεί να δούμε πως έχουμε χωριστεί και εμείς οι ίδιοι (ασεπ-επετηρίδα-ειδικότητες) για να καταλάβουμε πόσο εύκολα πετυχαίνουν να μας διαιρέσουν και να μας διαβρώσουν ηθικά. Δυστυχώς αυτό που περιγράφεις είναι η πραγματικότητα σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας. Και οι διοικητικοί των ΑΕΙ που ανέφερες αντέδρασαν τόσο μαζικά απλά επειδή το μέτρο αφορούσε μεγάλο ποσοστό τους. Για τους Δήμους υπήρχαν άλλα συμφέροντα, εξού και απορροφήθηκαν σε ποσοστό 100% και πριν από εμάς που βγήκαμε 2 μηνες νωρίτερα σε διαθεσιμότητα. Είναι να κλαίς και να γελάς.

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς νιώθουμε όλοι.

      Διαγραφή
  5. ΑΙΣΘΑΝΙΜΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ ΛΟΙΠΟΝ Κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΠΩΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ.ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΡΕΧΩ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ .........ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΡΟΖ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ ΜΟΥ .ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΩ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ Τ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΩ ΣΣΥΝΕΧΩΣ:ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΜΑΣ.ΠΑΛΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΑΣΑΝΑΝ ΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΑΝ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΙΣΑΞΙΟΥΣ ΤΟΥΣ (ΟΙ ΤΩΝ ΓΕΛ).ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ.ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ Η ΟΛΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ?ΑΡΓΑ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΡΕΞΕΙ Σ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΜΑΣ Κ,Λ.Π. ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΟΛΜΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Π.Χ. ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ...ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΕΝΙΩΣΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ....ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΙ ΑΣ ΠΟΝΑΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγαπητή συναδέλφισσα έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.
      Συμφωνώ και επαυξάνω με όλα εκείνα τα οποία αναφέρει.

      Θέλω να προσθέσω και να παραθέσω ώς πληροφορία το γεγονός ότι κατόπιν τηλεφωνικής μου επικοινωνίας με εκπρόσωπο της ΟΛΜΕ για να εκφράσω την πεποίθηση μου ότι θα έπρεπε να ασκηθεί πιό επιθετική τακτική προς το ΥΠΑΙΘ προκειμένου να προασπιστούν στό έπακρο τα εργασιακά μας δικαιώματα και να λήξει επιτέλους η ομηρεία της διαθεσιμότητας ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ η απάντηση ήταν ότι έπρεπε 75.000 εκπαιδευτικοί να είναι στο δρόμο.......και φυσικά να συνταχθούν και με τους διοικητικούς τών ΑΕΙ.................. ( αυτή είναι και η δική μου γνώμη ).

      Η ΟΛΜΕ και όλοι οι συνάδελφοι παρακολουθούσαν αποστασιοποιημένοι....

      Η πενθήμερη απεργία δημιουργήθηκε θεωρώ μόνο και μόνο για να υποδηλώσει συμπαράσταση σε όλους εμάς που τεθήκαμε σε διαθεσιμότητα και χωρίς πραγματικό ίχνος και πνεύμα κάθε ρηξικέλευθης ανατροπής της ήδη άσχημα διαμορφωμένης κατάστασης τών εργασιακών μας δικαιωμάτων.( περικοπές μισθών-δώρων- επικείμενη αξιολόγηση - και πολλά άλλα.........)

      Ακριβώς επειδή έπασχε από πραγματική αλληλεγγύη, πραγματικό θυμό και πραγματική αγανάκτηση για τις πραγματικές πλέον και τίς πρώτες απολύσεις στην εκπαίδευση γι αυτό ακριβώς και το λόγο σιώπησε..............ήσυχα και αθόρυβα και φυσικά αναποτελεσματικά..............

      Και με συναισθήματα ανακούφισης που δεν είναι εκείνοι στη δική μας θέση...........

      Μάλλον με τη διαθεσιμότητα μας " μας κατέστησαν πρότυπα παραδειγματισμού αποφυγής οποιασδήποτε κίνησης -αντίδρασης" προκειμένου και οι ίδιοι οι" συνάδελφοι μας" (;;;) να μην κινδυνεύσουν να υποστούν τα ίδια με εμάς.( διαθεσιμότητα - απόλυση .....," εγώ ελπίζω να τη βολέψω" κοκ)..

      Αγαπητή συναδέλφισσα απαιτείται πολύ μεγάλη ψυχική καλλιέργεια,ώριμη σκέψη,ισχυρή βούληση και πεποίθηση ,υπέρβαση του εαυτού και γενναιότητα ψυχής για πραγματική σύμπνοια και συμπόρευση,

      ''Ολα αυτά μπορούν μόνο να προσπεράσουν το ¨πω πω τι πάθατε..........."

      Όσο για την ΟΛΜΕ απλά θα τους ξεπεράσει η Ιστορία και εν τέλει η ίδια η πραγματικότητα.....

      Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

      Διαγραφή
  6. Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση.

    αυτο παλι ??? χουντα λογοκρισιας αν μου αρεσει το ανεβαζω αν οχι σκουπιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή