Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Αθήνα: Συλλαλητήριο Πλ. Κλαυθμώνος 11.00 π.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014



 Εργασία είναι δικαίωμα για όλους! 

 Όχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες! 

Εργαζόμενοι, νέοι, μαθητές, σπουδαστές και άνεργοι.
Ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι δεν φαίνεται να είναι αρκετοί για την μνημονιακή συγκυβέρνηση, αφού κατ’ επιταγή της τρόϊκας, οδηγεί πάνω από 30.000 εργαζόμενους του Δημοσίου στη διαθεσιμότητα, με σκοπό την άμεση απόλυση 15.000 από αυτούς.

Ήδη, το φάσμα της ανεργίας βιώνουν μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δίδασκαν στην ΤΕΕ, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια και τα ασφαλιστικά ταμεία, υπάλληλοι ΥΠΠΟ, ΥΠΕΚΑ, Υπ. Ανάπτυξης, ΥΕΘΑ, καθαρίστριες Υπ. Οικονομικών, υπάλληλοι ΕΟΠΥΥ και άλλων φορέων του Δημοσίου.

Σε μια χώρα όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση κυριαρχούν προστίθενται και άλλες δεκάδες χιλιάδες απολυμένοι!!

Εκατοντάδες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οι εργαζόμενοι απολύονται και η ανεργία φτάνει πλέον στο 30%.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Ήδη 16.500 άνθρωποι έχουμε τεθεί σε διαθεσιμότητα, με στόχο ένας μεγάλος αριθμός από εμάς (εκπαιδευτικοί ΔΕ, σχολικοί φύλακες) να απολυθούν στις 31/12/2014!!

Οι συνέπειες των χιλιάδων απολύσεων δεν αφορούν μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που δεν θα έχει δυνατότητα πρόσβασης ούτε σε στοιχειώδεις υπηρεσίες.

  • Οι διαθεσιμότητες-απολύσεις των 2.500 εκπαιδευτικών, πλήττουν κυρίως τα παιδιά των φτωχών οικογενειών (20.000 μαθητές έχουν εκδιωχθεί από τα σχολεία) αφού η επαγγελματική εκπαίδευση καταργείται και παραχωρείται στα χέρια των ιδιωτών με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώνουν ακριβά δίδακτρα.
  • Τα σχολεία θα παραμείνουν αφύλακτα, τα παιδιά μας απροστάτευτα εξαιτίας της απόλυσης 2.300 σχολικών φυλάκων.
  • Οι συντάξεις των ασφαλισμένων θα φτάνουν να αποδίδονται στους συνταξιούχους με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση, αφού 650 εργαζόμενοι από τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
  • Τα 50 Νοσοκομεία του ΙΚΑ και του ΕΣΥ που έβαλαν λουκέτο εξυπηρετούσαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που σήμερα θα στριμώχνονται στα εξωτερικά ιατρεία των άλλων Νοσοκομείων, ενώ τα ράντζα θα γεμίσουν τους διαδρόμους. Η διάλυση του ΕΟΠΥΥ χτυπάει ευθέως το δικαίωμα του λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη.
  • Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αδυνατούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά εξαιτίας της διαθεσιμότητας-απόλυσης 1.400 διοικητικών υπαλλήλων, φυλάκων, τεχνικών και ερευνητών που εργάζονται σε αυτά.
  • Οι 595 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που παλεύουν ασταμάτητα για το δικαίωμα τους στην δουλειά υπενθυμίζουν ότι η διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, η εκχώρηση όλων των αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα ευνοούν τους εργολάβους που θα κάνουν πάρτι, ενώ οι εργαζόμενοι θα βιώνουν συνθήκες γαλέρας και οι αντίστοιχες περιπτώσεις τύπου <<Κούνεβα>> θα πολλαπλασιαστούν.
  • Ο αποδεκατισμός ολόκληρων ειδικοτήτων νευραλγικής σημασίας, όπως αυτή των σχεδιαστών, που υπάρχει απαρχής της αρχαιολογική υπηρεσίας, οδηγεί σε υποβάθμιση του παραγόμενου έργου και στην εμπλοκή εργολαβικών ιδιωτικών συμφερόντων στα εκτελούμενα έργα επί των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Κυβέρνηση μεθοδεύει με αυτόν τον τρόπο την αύξηση της ανεργίας, την διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και την κατάργηση βασικών κοινωνικών αγαθών.
 
Δεν θα το επιτρέψουμε!

Εμείς οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τους ΟΤΑ που έχουμε τεθεί σε διαθεσιμότητα συντονίζουμε τους αγώνες μας και τη δράση μας όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και στην κυβέρνηση που τις εκφράζει, Συντονίζουμε τον αγώνα μας με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας που έχουν ακόμα δουλειά, σε κοινό μέτωπο πάλης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους μαθητές, τους σπουδαστές και τους άνεργους, να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις, στην επιτυχία της απεργίας της 27ης Νοέμβρη και να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί, θέτοντας τις βάσεις για νέο απεργιακό πρόγραμμα με κλιμάκωση και διάρκεια.
  • Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Λέμε ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες- απολύσεις.
  • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία και ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.
  • Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό, τη βία και την καταστολή από πλευρά της κυβέρνησης που βιώνουμε όλο αυτό τον καιρό, με επιστρατεύσεις εργαζομένων, δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ, εισαγγελικές επεμβάσεις και συλλήψεις μαθητών, απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, αποκλεισμούς Πανεπιστημιακών σχολών, με στόχο τον περιορισμό και κατάργηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών του λαού και της νεολαίας.


Καλούμε σε Αντίσταση και Αγώνα τον Ελληνικό Λαό.

Δεν είναι ανίκητοι, όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε και 
να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές τους.



Διακλαδική Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθεσίμων-Απολυμένων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου