Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Στέρηση του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος του "εκλέγεσθαι”, κατά τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα
Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα Αττικής, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις από πλευράς της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, που με σταθερά βήματα προσπαθούν να μας ξεκόψουν από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία, από τους συναδέλφους μας και τα σχολεία μας, στερώντας μας βασικά δημοκρατικά δικαιώματα, με απώτερο στόχο να μας οδηγήσουν στην απόλυση.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσφατη, απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να μας στερήσει το δικαίωμα του “εκλέγεσθαι” κατά τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Δεν έχουμε αυταπάτες σχετικά με το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και γνωρίζουμε καλά τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων (3 διορισμένοι /2 αιρετοί) σε αυτά. Είναι απαράδεκτο όμως το γεγονός και στρέφεται ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα, σε μια εκλογική διαδικασία, να έχεις το δικαίωμα του “εκλέγειν” και να σου στερούν το δικαίωμα του “εκλέγεσθαι”.

Η Συντονιστική Επιτροπή με επιστολή που έστειλε στο Δ.Σ. Της ΟΛΜΕ (ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΙΤΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ), κατήγγειλε όλες αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και ζήτησε από όλες τις παρατάξεις και τους ανεξάρτητους συνδυασμούς, να αντιδράσουν έγκαιρα και σθεναρά, απέχοντας από την συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, μέχρις ότου η κυβέρνηση αναγνωρίσει το αναφαίρετο δικαίωμα του “εκλέγεσθαι” σε όλους τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα. Δυστυχώς αυτή η πρότασή μας δεν υλοποιήθηκε.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί που για 16 ολόκληρους μήνες βρισκόμαστε σε καθεστώς ομηρίας-διαθεσιμότητας, δηλώνουμε ότι είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι τον αγώνα αυτό, να τον δώσουμε μέχρι το τέλος, όλοι μαζί και να τον κερδίσουμε. Δεν θα μας εξουθενώσουν ψυχολογικά, δεν φοβόμαστε, δεν λυγίζουμε, δεν λιποτακτούμε.

Σύντομα θα πάρουν την απάντησή μας, μέσα από πιο μαζικούς, ενωτικούς, και αποφασιστικούς αγώνες.

  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ.
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ε.Π.Α.Λ.

Καλούμε όλους τους  "διαθέσιμους εκπαιδευτικούς" την Τετάρτη 5/11 -μέρα της ψηφοφορίας- να παραβρίσκονται στα εκλογικά τμήματα και να ενημερώσουν όλους τους εν ενεργεία και μη συναδέλφους, σχετικά με την εγκληματική ομηρία-διαθεσιμότητά μας, μοιράζοντας τα έντυπα "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ" και "ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ" που συντάχθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Αττικής.

Διαβάστε, κατεβάστε και εκτυπώστε τα έντυπα σε μορφή pdf :

Εδώ..."ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ- ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Εδώ..."ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ"ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ
                                             ΤΩΝ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου