Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας






Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές τίμησαν την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου, αψηφώντας την προληπτική καταστολή και την απόλυτη αστυνομοκρατία, με την συμμετοχή τους στην πιο μαζική πορεία των τελευταίων χρόνων.

Μαζική υπήρξε η συμμετοχή του λαού και της νεολαίας, παρά την παρεμπόδιση της πρόσβασης του κόσμου με το κλείσιμο 5 σταθμών του μετρό, την απίστευτα πολυάριθμη αστυνομική παρουσία και τη βαρβαρότητα που επέδειξε η κυβέρνηση τις προηγούμενες μέρες, στην Νομική και το Πολυτεχνείο. Τα σχέδια της κυβέρνησης με σκοπό τον εκφοβισμό του λαού και της νεολαίας έπεσαν στο κενό.


Δεκάδες ήταν και τα συνδικάτα που διαδήλωσαν με μαζικά μπλοκ όπως αυτά των Συλλόγων ΠΕ, των ΕΛΜΕ, της ΟΛΜΕ και των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα μαζί με όλους τους διαθέσιμους-απολυμένους.

Στο ύψος του Χίλτον εντελώς αναίτια στις 18:55 η πορεία δέχθηκε δεκάδες δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Δέκτες της επίθεσης τα μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου και αριστερών οργανώσεων. Το σχέδιο για σπάσιμο της πορείας δεν πέρασε και η πορεία συνεχίστηκε. Στη συνέχεια έγινε επίθεση της αστυνομίας  στην Αλεξάνδρας και στα Εξάρχεια.

Πηγή: xenesglosses.eu, alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου