Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κινητοποίηση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών την Παρασκευή, 14/11 στις 2 το μεσημέρι



ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ» ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 

ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα καλεί όλους τους συναδέλφους, σε διαθεσιμότητα, μόνιμους, αδιόριστους, απλήρωτους, ωρομίσθιους στην Κινητοποίηση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών την Παρασκευή, 14/11 στις 2 το μεσημέρι.


ΟΛΜΕ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η πολιτική της πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών ολοκληρώνεται. Ενώ παραμένουν ακόμα απλήρωτοι συνάδελφοι αναπληρωτές και υπάρχουν ταυτόχρονα σενάρια για προσλήψεις εκπαιδευτικών με 5-μηνα μέσω του ΟΑΕΔ, έγιναν από τον Υπουργό Παιδείας ανακοινώσεις για το ότι μπορούν να καλυφθούν τα κενά των σχολείων με προσλήψεις αδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς μισθό, με κίνητρο μπόνους –μόρια για την μελλοντική τους πρόσληψη στη δημόσια εκπαίδευση όποτε γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ!!!

Έφτασαν στο σημείο, μετά τις απαράδεκτες αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις της προηγούμενης περιόδου (αύξηση διδακτικού ωραρίου, υποχρεωτικές υπερωρίες, συμπτύξεις τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών με διδασκαλία μέχρι και σε 5 σχολεία, προσλήψεις ωρομισθίων, διαθεσιμότητες-απολύσεις), να μεθοδεύουν εφιαλτικά σενάρια προσλήψεις εκπαιδευτικών χωρίς μισθό.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταρράκωση της αξιοπρέπειας του εργαζόμενου και πιο ανήθικη εκμετάλλευση της ανεργίας – αδιοριστίας. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το «Η Εργασία Απελευθερώνει (Arbeit Macht Frei)» των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Είναι οι τραγικές συνέπειες και η κατάληξη των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού παγκοσμίως και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης: από εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα φτάσαμε τώρα στους εργαζόμενους χωρίς μισθό.

Η όποια προσπάθεια κάνουν να το παρουσιάσουν ως «εθελοντισμό» και βοήθεια στο δημόσιο σχολείο, για τα παιδιά που δεν κάνουν μάθημα, είναι απλώς ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ.


Καλούμε τους συναδέλφους, με αξιοπρέπεια και με ευθύνη για τη ζωή και τα δικαιώματα όλων, να αντισταθούν σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους, αδιόριστους, σε διαθεσιμότητα, απλήρωτους, ωρομίσθιους σε:

Κινητοποίηση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών την Παρασκευή, 14/11 στις 2 το μεσημέρι


για να απαιτήσουμε μαζικούς διορισμούς τώρα.


ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

3 σχόλια:

  1. Και στα Γιάννενα Θα αρχίσουν να να μισθοδοτούνται πάλι οι απλήρωτοι από 22/3/14 "διαθέσιμοι"

    Μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις των συναδέλφων στη Δευτεροβάθμια Ιωαννίνων, η διεύθυνση ενημέρωσε ότι στις μισθοδοτικές καταστάσεις του Δεκεμβρίου θα ξαναμπούν οι συνάδελφοι μας, που είναι απλήρωτοι από τις 22 Μαρτίου.
    Το ίδιο συνέβη εδώ και λίγες μέρες και στη δυτική Θεσσαλονίκη.
    Φαίνεται πως οι μηνύσεις ενάντια στους διευθυντές εκπ/ης στις οποίες προχώρησε η ΟΛΜΕ φέρνουν αποτελέσματα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναστασία είναι ευχάριστο το ότι αρχίζουν να αποδίδουν οι ενέργειες που έγιναν όλο αυτό τον καιρό. Εγώ ήμουν από τις "τυχερές" της Γ Αθήνας που δεν έγινε διακοπή μισθοδοσίας. Συνάδελφος όμως από τα Γιαννιτσά μου είπε ότι την κάλεσε ο Διευθυντής της ΔΔΕ για να τη ρωτήσει ΑΝ ΘΕΛΕΙ να επανέλθει η μισθοδοσία της. Μάλιστα της είπε ότι είμαστε απολυμένοι και ότι αν επανέλθει η μισθοδοσία θα πρέπει να επιστρέψουμε όλους τους μισθούς συν τις κρατήσεις των ταμείων. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει κανείς μας να υποκύψει σε τέτοιους εκβιασμούς. Αν τα επιστρέψουμε θα τα επιστρέψουμε όλοι μας. Αν πάλι όχι, το δίκαιο είναι να πληρωθούν όλοι και τα αναδρομικά. Δε θα τους χαρίσουμε τίποτα.

    Γληγόρη Σοφία
    ΠΕ 1804 Αισθητικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ντρέπονται λιγάκι λες και τα δίνουν από την τσέπη τους!!! Βέβαια κανείς να μην υποκύψει στα σκουλήκια που προσπαθώντας να καλύψουν ... τη θέση τους και τις ευθύνες των ανωτέρων, προτιμούν να γονατίσουν τους συναδέλφους!!!! Έτσι κι αλλιώς στην περίπτωση που απολυθούμε αυτά συμψηφίζονται με την αποζημίωση απόλυσης και όσα έχουν δοθεί παραπάνω δεν ζητούνται πίσω.(βάση του πρόσφατου νόμου ΦΕΚ 2525/Β/2014, απόφαση "Αριθμ. 2/49954/0026" -που καθορίζει τις διαδικασίες και τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή 1 του άρθρου 41 του ν. 4262/2014 (Α΄ 114)-:"Εάν οι αποδοχές που καταβλήθηκαν κατά το χρόνο της θέσεως σε διαθεσιμότητα συγκρινόμενες με τη δικαιούμενη αποζημίωση υπερβαίνουν αυτή, η διαφορά δεν αναζητείται από τους δικαιούχους ως αχρεωστήτως καταβληθείσα." )
    Μη μασάμε!! Αυτοί πρέπει να φοβούνται. Όχι εμείς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή