Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Περισσεύουν το θράσος και ο εμπαιγμός του Α. Λοβέρδου

Σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ

Κατά τη συνάντηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31/10 και συμμετείχαν και δυο αντιπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής, πρώτο θέμα στη συζήτηση ήταν η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε -για μια ακόμα φορά- ότι την ερχόμενη Δευτέρα, θα συναντηθεί με τον Κ. Μητσοτάκη για την έκδοση νέας ανακοίνωσης και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Όμως είχε το θράσος να ζητήσει «moratorium» σχετικά με τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις απέναντι στο πρόσωπό του, για να μπορεί προφανώς να παίζει ανενόχλητος το επικοινωνιακό παιχνίδι «του καλού Υπουργού», «του παιδιού του λαού......κοντά στο λαό» και να βελτιώσει το πολιτικό του προφίλ, για το οποίο αποκλειστικά και μόνον ενδιαφέρεται και όχι -βέβαια- για τα προβλήματα της Παιδείας.

Όσον αφορά «την αριθμητική των αδιάθετων-διαθέσιμων», μετά από δυο μήνες «διάβασμα», υπηρεσιακοί παράγοντες ανέφεραν ότι ο αριθμός των «αδιάθετων εκπαιδευτικών» είναι 232+85.

Σχετικά με το σύνολο των θεμάτων και την εξέλιξη της συνάντησης του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υπ. Παιδείας διαβάστε τη δήλωση του Προέδρου της ΟΛΜΕ  Θέμη Κοτσιφάκη, που ακολουθεί.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει -επειδή δεν έχουμε αυταπάτες για το ποιος χαράσσει και ποιος υλοποιεί την κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική- είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι τον αγώνα αυτό, να τον δώσουμε μέχρι το τέλος, όλοι μαζί και να τον κερδίσουμε. Δεν θα μας εξουθενώσουν ψυχολογικά, δεν φοβόμαστε, δεν λυγίζουμε, δεν λιποτακτούμε.

Σύντομα θα πάρουν την απάντησή μας, μέσα από πιο μαζικούς, ενωτικούς, και αποφασιστικούς αγώνες.


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΘΕΜΗ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ για τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υπ. Παιδείας

Σε σοβαρό ατόπημα υπέπεσε ο Υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Στην προσπάθειά του να υπηρετήσει τις επικοινωνιακές του σκοπιμότητες στοχοποίησε και συκοφάντησε την ΟΛΜΕ και ευρύτερα το συνδικαλιστικό κίνημα ζητώντας «moratorium όσον αφορά τις εθνικές και θρησκευτικές εορτές καθώς και για τις επισκέψεις του σε σχολεία».
Η επικοινωνία και οι πολιτικές σκοπιμότητες έχουν τα όριά τους όταν μάλιστα δεν μπορείς να δώσεις λύσεις σε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των σχολείων, και ο Υπουργός σήμερα τα ξεπέρασε.

Η σημερινή στάση με τις συκοφαντίες και τα ψέματα για τη δράση της ΟΛΜΕ και η απαξιωτική και απαράδεκτη στάση του απέναντι σε μέλη του ΔΣ και στο συνδικαλιστικό κίνημα συνολικά δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής που υπονομεύει καθημερινά τον Έλληνα εκπαιδευτικό και το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ….. ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου