Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΟΛΜΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Να προκηρυχθούν άμεσα επιπλέον όσες θέσεις απαιτούνται ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός από το σύνολο των 1793

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του, υπέγραψε στις 4/4/14 την απόλυση των πρώτων 85 εκπαιδευτικών της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι πρώτες απολύσεις μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων που γίνονται μετά από 100 χρόνια.


Συγκεκριμένα, με την απόφαση του Υπουργού Παιδείας με αριθμό 52529/Δ2/4-4-14 απολύονται 85 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων, αναδρομικά από 22/3/14 και για τους οποίους, από την ημερομηνία αυτή, έχει σταματήσει η μισθοδοσία, αδιαφορώντας και για την οικονομική εξαθλίωση των οικογενειών τους. Ακόμα όμως και σε αυτή τη διαδικασία το Υπουργείο συνεχίζει την τακτική της ομηρίας. Δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα την απόφαση σε ΦΕΚ για …. προφανείς λόγους, στερώντας τους ακόμα και την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους.

Σε ομηρία επίσης κρατά και τους 1708 εκπαιδευτικούς για τους οποίους έχει παραταθεί μεν η διαθεσιμότητα, αλλά επικρατεί η αβεβαιότητα για την τοποθέτησή τους σε νέες θέσεις. Έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει πως η μέχρι τώρα διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση θα οδηγήσει σε εκατοντάδες απολύσεις εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις και η σχετική απόφαση του Υπουργού, και να προκηρυχθούν άμεσα επιπλέον όσες θέσεις απαιτούνται ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός από το σύνολο των 1793 εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα ή απολυμένοι.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ



Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και προκειμένου να συντονίσουμε καλύτερα τη δράση μας για το αμέσως επόμενο διάστημα, παρακαλούμε τους συναδέλφους που δεν έχουν κάνει καμία αίτηση για όποια ανακοίνωση (6,8,10), να επικοινωνήσουν με το blog μας (στο e-mail) ενημερώνοντάς μας για τα στοιχεία επικοινωνίας τους. 

Επίσης παρακαλούμε όσοι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν διαθέσιμους εκπαιδευτικούς της προαναφερόμενης κατηγορίας μη έχοντες κάνει αίτηση να τους ενημερώσουν για την παρούσα πρόσκληση ώστε να έλθουν σε επαφή μαζί μας.

4 σχόλια:

  1. Ματιάτου Διονυσία16 Μαΐου 2014 στις 2:49 π.μ.

    Σήμερα οι 85 περίπου συνάδελφοι-φαντάσματα, αφού ούτε πληρωνόμαστε, ούτε ΦΕΚ διαπιστωτικής πράξης απόλυσης έχουμε πάρει, ούτε θέσεις για μετάταξη έχουμε, δεχτήκαμε από τις δευτεροβάθμιες στις οποίες ανήκαμε κάποια τηλεφωνήματα. Μας ρωτούσαν αν έχουμεκάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα αίτηση έκδοσης ή ανανέωσης πιστοποίησης αναπηρίας.
    Δηλαδή 10 ολόκληρους μήνες δεν έχουν ανάλογα στοιχεία; Πότε προέκυψε η αναπηρία; 3 μέρες πριν τις εκλογές;
    Αυτό εννοούσε ο υπουργός μας όταν έλεγε ότι θα φροντίσει να μην απολυθεί κανείς; Μήπως εννοούσε κάποιοι με τα αντίστοιχα ''ανταλλάγματα'';
    Λοιπόν η κοροϊδία έχει και τα όρια της. Όπου και αν βρισκόμαστε και με όποιο τρόπο έχουμε με τους αγώνες μας, στους δρόμους, στην κάλπη πρέπει να τους ανατρέψουμε.

    Ματιάτου Διονυσία, ΠΕ18 (07) απολύμένη, ταμίας Δ.Σ. ΕΛΜΕ Καρδίτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπαιρναν τηλέφωνα για αναπηρία γιατί το Υπ. Μεταρρύθμισης εξέδωσε το παρακάτω:

      Διευκρινίσεις για τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα που αναμένουν πιστοποιητικό αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α.
      12.5.2014
      Σχετικά με το θέμα της έκδοσης ή ανανέωσης πιστοποιητικού αναπηρίας από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α), προκειμένου υπάλληλος να εξαιρεθεί, δυνάμει των διατάξεων του ν. 4250/2014, από το καθεστώς της διαθεσιμότητας διευκρινίζονται τα κάτωθι:
      Με γνώμονα την τήρηση της αρχής της χρηστής διοίκησης και την ανάγκη προστασίας ευπαθών ομάδων, επισημαίνεται ότι, σε υπάλληλο, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα δυνάμει του ν.4172/2013, όπως ισχύει, και έχει καταθέσει αίτηση στα ΚΕ.Π.Α. για έκδοση ή ανανέωση του πιστοποιητικού αναπηρίας, εντός του χρονικού διαστήματος της διαθεσιμότητας, όπως αυτή ορίζεται στις διατάξεις του ν.4172/2013, όπως ισχύει καθώς και εντός της παράτασης αυτής, βάσει των οριζομένων, στο αρ.40 του ν.4250/2014, δεν επέρχεται καμία μεταβολή στην υπηρεσιακή του κατάσταση, μέχρι την προσκόμιση του ως άνω πιστοποιητικού στην Δ/νση Διοικητικού/Προσωπικού, στην οποία κατείχε οργανική θέση και εφόσον πιστοποιείται ότι το ποσοστό αναπηρίας είναι 67% και άνω.
      Τέλος, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του Δημοσίου (ή σύζυγοι ή τέκνα αυτών) έχει αιτηθεί να εξετασθεί από τις αρμόδιες Επιτροπές Πιστοποίησης Αναπηρίας ή να ανανεώσει τυχόν παλαιότερα πιστοποιητικά, με σκοπό την άμεση και κατά προτεραιότητα εξέταση των αιτημάτων αυτών, υπενθυμίζεται το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/2/οικ. /6/8/2013 της Υπηρεσίας μας προς την Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου τα σχετικά αιτήματα να εξετασθούν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

    ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΜΗ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ,

    Για μια ακόμη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο Υπουργός Παιδείας χρησιμοποιεί το μηχανισμό του Υπουργείου για να ενισχύει τους πολιτικούς του φίλους στον Πειραιά. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτη η ενέργεια του Υπουργείου και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, να μετατρέψουν σε προεκλογικό σώου τη 13η ημερίδα "ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ" για χάρη του συνδυασμού Μώραλη - Μαρινάκη στον Πειραιά, που υποστηρίζει με φανατισμό ο κ. Υπουργός, με μοίρασμα προεκλογικού υλικού και καθοδηγημένη εκφώνηση συνθημάτων υπέρ του συνδυασμού, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά με ηθικά ανεπίτρεπτο τρόπο τους μαθητές των σχολείων.
    Καταδικάζουμε αυτή την πρακτική, που θυμίζει εκδηλώσεις των ημερών της θλιβερής επταετίας και δείχνει μέχρι πού φτάνει το ενδιαφέρον του Υπουργού Παιδείας για τους μαθητές. Πρόκειται για τον ίδιο Υπουργό, ο οποίος και την περίοδο αυτή συνεχίζει το βάρβαρο μνημονιακό του έργο της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Πλευρές αυτού του έργου είναι και τα πρόσφατα «κατορθώματά» του, όπως οι συγχωνεύσεις σχολείων, η αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων και η υπογραφή των πρώτων απολύσεων μονίμων εκπαιδευτικών μετά από 100 χρόνια.
    Αλλά ως εδώ. Σε λίγες ημέρες, 25 Μάη 2014, ο λαός μας θα απολύσει με την ψήφο του κυβέρνηση, υπουργούς και τρόικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφοι είμαι μία από τους 85 απολυμένους, στην οποία τηλεφώνησαν από τη Γ Αθήνας για να με ρωτήσουν αν εγώ, τα παιδιά μου ή ο σύζυγός μου είναι ανάπηροι. Μία εβδομάδα πριν το Πάσχα με είχαν πάρει τηλέφωνο (Παρασκευή 11/04/2014) για να τους στείλω με φαξ ΥΔ ότι δεν είμαι έγκυος. Τους απάντησα ότι θα πω στο σύζυγό μου να κάνει ότι μπορεί μέχρι τη Μ. Δευτέρα αν και Σαρακοστή....και για να σοβαρευτούμε δεν έστειλα καμία ΥΔ εφόσον δεν προβλεπόταν από το νόμο. Η πολιτική του ΥΠΑΙΘ είναι πλέον ξεκάθαρη σε όλους μας. Αν ο κος Αρβανιτόπουλος ήθελε να μας επαναδιορίσει ο ν.3528 αρ.154 παρ. 5 του δείχνει τον τρόπο. Δυστυχώς όμως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι για αυτούς είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι απλά νούμερα. Το ποιος όμως είναι το μεγαλύτερο ΝΟΥΜΕΡΟ θα αποδειχτεί την Κυριακή 25/05/2014. Είναι η σειρά μας να τους απολύσουμε.....Υπομονή και κουράγιο σε όλους μας. ΔΕ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    ΓΛΗΓΟΡΗ ΣΟΦΙΑ
    ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
    ΠΕ1804 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή