Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ "ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ" ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Δυο μέτρα και δυο σταθμά  εκ μέρους της κυβέρνησης ή αναδίπλωση στην πολιτική των απολύσεων;
Ενώ η κυβέρνηση δείχνει άκαμπτη, αδιάλλακτη και ανελέητη σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι "προμηνύεται κινητικότητα δεύτερης ευκαιρίας για τους αδιάθετους" δημοτικούς αστυνομικούς.
Τα παρακάτω άρθρα δημοσιεύτηκαν σήμερα.


Επιταχύνεται το πρόγραμμα κινητικότητας των Δημοτικών Αστυνομικών - Αναμένεται άμεσα η έκδοση των ΦΕΚ

Προμηνύεται κινητικότητα δεύτερης ευκαιρίας για τους αδιάθετους 

Ανεβάζει στροφές το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το ΑΣΕΠ για την ολοκλήρωση επανατοποθέτησης των Δημοτικών Αστυνομικών. Το πρόγραμμα μετάταξης τους ήταν πραγματικά περίπλοκο και "βαρύ" όπως χαρακτηρίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη , λόγω του ότι προέβλεπε την μετάταξή τους σε 5 Υπουργεία και ένα σύνθετο σύστημα μοριοδότησης και ελέγχου των δικαιολογητικών τους.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν δήμος Αθηναίων και υπ. Δημόσιας Τάξης

Υπηρεσία δημοτικής αστυνόμευσης, ο διάδοχος της δημοτικής αστυνομίας

Θα την στελεχώσουν 400 από τους δημοτικούς αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα - Για «καθίζηση» όσον αφορά το παράνομο παρκάρισμα έκανε λόγο ο Γιώργος Καμίνης 

Μνημόνιο συνεργασίας για την καλύτερη συνεργασία δήμου και υπουργείου Δημόσιας Τάξης ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα για την υπηρεσία δημοτικής αστυνόμευσης, που θα διαδεχθεί τη δημοτική αστυνομία, υπέγραψαν την Πέμπτη Γιώργος Καμίνης και Νίκος Δένδιας. 

Ζητούν αμοιβαία μετάταξη μεταξύ των φορέων και κάλυψη των κενών θέσεων από τους αδιάθετους

Προτάσεις από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς για να αποφευχθούν απολύσεις και εσωτερική μετανάστευση


Επιστολή στον Υπουργό και την Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης απέστειλαν Δημοτικοί Αστυνομικοί, προτείνοντας λύσεις για το πρόβλημα της εσωτερικής μετανάστευσης και κάλυψης των θέσεων που έμειναν κενές ενώ κάποιοι παραμένουν αδιάθετοι και κινδυνεύουν να απολυθούν. 

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλαν:

Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ

Όπως γνωρίζετε, το πρόγραμμα κινητικότητας για τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη κι έχουν ήδη αναρτηθεί οι τελικοί πίνακες διάθεσης και κατάταξης των υπαλλήλων, ενώ παράλληλα τρέχει και η οριστική ημερομηνία για κατάθεση αιτήσεων θεραπείας επί αυτών των τελικών πινάκων.

Επίσης, έχει εκδοθεί και το ΦΕΚ μετάταξης υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης και ήδη όσοι μετατάχθηκαν εκεί έχουν αναλάβει υπηρεσία από τις 5 Μαΐου 2014 (τελική ημερομηνία εμφάνισης και ανάληψης υπηρεσίας μετά την έκδοση του ΦΕΚ).
Παρόλα αυτά γίνονται συνεχώς αλλαγές στους πίνακες (ακόμα και στο Υπ. Δικαιοσύνης που δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ) με αποτέλεσμα να προκαλείται συνεχώς ντόμινο αλλαγών, σε κάθε φορέα και ανακατατάξεις στους τελικούς πίνακες.

Επίσης είναι σχεδόν βέβαιο πως αλλαγές θα υπάρξουν και μετά την εκδίκαση των αιτήσεων θεραπείας, δημιουργώντας προβλήματα σε κάποιους υπαλλήλους. Για παράδειγμα υπάλληλος που σήμερα διορίζεται στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών και υποχρεούνταν να παρουσιαστεί στο φορέα του μέχρι τις 5 Μαΐου, με τις αλλαγές στους πίνακες μπορεί να βρεθεί στο ΑΤ Ηρακλείου, ενώ μπορεί να έχει νοικιάσει και να διαμένει ήδη στις Σέρρες.

Σαφώς και πρέπει να ελεγχθούν οι αιτήσεις θεραπείας και να γίνει απολύτως αξιοκρατικά και σωστά η μοριοδότηση των υπαλλήλων, ωστόσο πρέπει να σκεφτούμε και την ταλαιπωρία και την οικονομική διάλυση όλων αυτών των μετακινήσεων.Για να μην μιλήσουμε βέβαια για τις γραφειοκρατικές συνέπειες που επιφέρουν όλα αυτά (έκδοση διορθωμένων ΦΕΚ, αλλαγή στις Δ/νσεις Προσωπικού, μπέρδεμα με τις ασφαλιστικές κρατήσεις κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου