Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


     


Κατά τη συνεδρίαση της συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα-Απόλυση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί  Πέμπτη 8/5, στα γραφεία της ΟΛΜΕ έγινε η σύνταξη του παρακάτω υπομνήματος, το οποίο στάλθηκε με Fax στον Υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο, ενώ παραδόθηκε και ιδιόχειρα στο γραφείο του, στο Υπουργείο Παιδείας.  ΥΠΟΜΝΗΜΑΕμείς οι εκπαιδευτικοί, που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα από τις 22/07/2013 (και πολλοί από εμάς οδηγούμαστε άμεσα στην απόλυση), σας επισημαίνουμε τα παρακάτω: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, την άμεση επαναλειτουργία των Τομέων (Υγείας Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών , Αισθητικής Κομμωτικής) και όλων των ειδικοτήτων, στο νέο ΕΠΑΛ, με την ταυτόχρονη επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά, ότι δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις. Καταγγέλλουμε τη διακοπή της μισθοδοσίας των 85 συναδέλφων μας και ζητούμε από την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να προκηρύξει όσες θέσεις απαιτούνται, στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ, έτσι ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΖΗΤΑΜΕ, από όλους τους αρμόδιους φορείς, ΥΠΑΙΘ, ΥΔΜΗΔ, ΑΣΕΠ, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε οι 1709 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, να καλυφθούν από τους 1708 εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα (σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων Υπουργείων ) , έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς. Ζητάμε δηλαδή μια θέση για κάθε εκπαιδευτικό , κοντά στον τόπο κατοικίας του.

Από την μέχρι τώρα διαδικασία των προκηρύξεων 6, 8 και 10 προκύπτουν τα εξής:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ                     ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ                      ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ


        6                                  233 θέσεις για δεύτερα πτυχία                              53
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
        8                                 1075 (925 ΙΕΚ+150 ΟΤΑ)                                       9
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      10                                  401 (181 β πτυχία- ΙΕΚ+220 Υγείας)                    35
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΛΟ                            1709                                                                      97

Επομένως, σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα προκύπτουν άμεσα 97 απολύσεις που θα προστεθούν στις 85 απολύσεις συναδέλφων μας, που ήδη έχει διακοπεί η μισθοδοσία τους. Εκτός όμως από αυτές τις επικείμενες 182 (97+85) απολύσεις, οι απολύσεις συνολικά μπορεί να ξεπεράσουν τις 400 , γιατί πολλοί συνάδελφοι είναι σε περισσότερους από έναν πίνακες, ενώ σε κάποιες ειδικότητες έχουν προκηρυχθεί περισσότερες θέσεις από τους υπάρχοντες σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς.

Βασικός μας στόχος είναι να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός γι’ αυτό ζητάμε τα παρακάτω:

  • Να γίνει άμεσα απορρόφηση όλων των εκπαιδευτικών που κατέχουν δεύτερα πτυχία (προκηρύξεις 6/2013 δηλ. Νηπιαγωγοί, Φιλόλογοι, Δάσκαλοι κ.λ.π. και μέρος της 10/2014 δηλαδή Θεολόγοι, Μαθηματικοί,Φυσικοί κ.λ.π) με ταυτόχρονη διαγραφή τους από τους υπόλοιπους πίνακες διάθεσης.
  • Πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα , έτσι ώστε κάθε θέση που θα μένει κενή να καλύπτεται άμεσα από άλλον εκπαιδευτικό με βάση τη σειρά προτίμησης και κατάταξής του.
  • Οι 97 κενές θέσεις καθώς και όσες θέσεις περισσεύουν από μία ειδικότητα, να δοθούν σε άλλες ειδικότητες.

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,

ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ, ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.Το ΥΠΟΜΝΗΜΑ σε μορφή pdf ......εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου