Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας

Τι αλλαγές φέρνει η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας στην εκπαίδευση
Με 141 ΝΑΙ έναντι 98 ΌΧΙ υπερψηφίστηκε η πολυσέλιδη τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που περιελάμβανε ρυθμίσεις που αφορούσαν θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ενώ μεταξύ των άλλων υπήρχαν ρυθμίσεις και για τους φετινούς υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και για την Τράπεζα Θεμάτων. Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 1424 και ειδικό αριθμό 41 έγινε δεκτή, όπως τροποποιήθηκε από τον κύριο Υπουργό, κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο. 



Τι αλλαγές φέρνει η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας 

Όπως έχει γράψει το news.gr η τροπολογία αφορά πολλούς τομείς της εκπαίδευσης.
Πιο αναλυτικά: 
Πρωτοβάθμια- Δευτεροβάθμια – Αναπληρωτές
Η πολυσέλιδη τροπολογία του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν και τους εκπαιδευτικούς τόσο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και της ειδικής αγωγής. Επίσης αναφορά γίνεται και σε θέματα εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, ενώ λύση δίνεται και στα ιδιωτικά σχολεία που δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν νέα άδεια​,​ καθώς η άδεια που έληγε στις 31/12/2013 παρατείνεται έως και τις 15 Ιουλίου του 2014.



ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ 

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας, κατά το σχολικό έτος 2013-14 και προκειμένου για την ομαλή διεξαγωγή των προαγωγικών, απολυτήριων και πανελλαδικών εξετάσεων σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ δύναται να διατίθεται ο αναγκαίος αριθμός εκπαιδευτικών των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν της μη τυπικής εκπαίδευσης στην τυπική εκπαίδευση.

πηγή: news.gr - xenesglosses.eu

πηγή : το ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου