Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νίκη για 397 καθαρίστριες!
Μεγάλη συγκίνηση στην "κατασκήνωση" για την αρχική δικαίωση
Άκυρη η απόλυσή τους μέχρι να εκδικαστεί η έφεση του δημοσίου -αν κάνει-
Τίποτα-τίποτα δεν μας σταματά, τη δουλειά την  πήραμε με τον τσαμπουκά
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τις καθαρίστριες που παραμένουν μέχρι σήμερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών και έκρινε παράνομη τη διαθεσιμότητά τους.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα που νωρίς το απόγευμα είμαστε παρέα με τις καθαρίστριες έξω από το Υπουργείο Οικονομικών όταν πληροφορήθηκαν τη χαρμόσυνη είδηση, πανηγυρίσαμε μαζί τους. "Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος" ήταν η πρώτη τους δήλωση, ανάμεσα σε γέλια και κλάματα χαράς. 


Ακούραστες, περήφανες και μαχητικές, δήλωσαν ότι δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα, δεν φεύγουν από το δρόμο αν δεν δεν ξαναγυρίσουν όλες (ακόμα και οι λίγες καθαρίστριες που με άλλους δικηγόρους δεν είχαν την ίδια τύχη) μόνιμα στις δουλειές τους. 



Το δικαστήριο, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος Γιάννης Καρούζος, έκανε δεκτή την αίτηση για ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης και διέταξε την επιστροφή των 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, στις θέσεις τους.

Στο δικαστήριο είχαν προσφύγει (με τον ίδιο δικηγόρο) 397 από τις 465 καθαρίστριες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σημειώνεται πως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή ή όχι. Αύριο Παρασκευή 16 Μαΐου επρόκειτο να λήξει η περίοδος της διαθεσιμότητας των καθαριστριών, ενώ στους δόθηκαν μόλις 2 ημέρες διορία για να υποβάλουν αιτήσεις μετάταξης σε άλλες θέσεις.
  
Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών είναι προσωρινά εκτελεστή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υλοποιηθεί από τη Δευτέρα, αμέσως δηλαδή μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ένα ενδεχόμενο υπάρχει οι καθαρίστριες να μην γίνουν δεκτές στις θέσεις τους: Ο κ. Στουρνάρας να ζητήσει την άσκηση έφεσης. Θα τολμήσει ο υπουργός Οικονομικών να υποπέσει σε μια ακόμη άκρως αντικοινωνική πράξη όταν το δικαστήριο «ισοπεδώνει» τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για να εκδιώξει «τυφλά» εργαζομένους από τις θέσεις τους;


Διαβάστε εδώ ολόκληρη την απόφαση του Μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών

Αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου