Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Γενικη Συνέλευση Καθηγητών σε Διαθεσιμότητα Θεσσαλονίκης
Γενική συνέλευση: αποφάσεις-κινητοποιήσεις

Η Γενική Συνέλευση των καθηγητών σε διαθεσιμότητα της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/3, στις 7.00 μ.μ στα γραφεία της ΕΔΟΘ, συζήτησε για την κρισιμότητα της περιόδου και επισήμανε ότι η κυβέρνηση αμείλικτη ετοιμάζεται με τις μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών και τις διάφορες μορφές κινητικότητας, να επιφέρει τελειωτικό χτύπημα στις ζωές μας και στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

Οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα της Θεσσαλονίκης εκτιμούν ότι η ουσιαστική συμμετοχή τους στους αγώνες του κλάδου όλο το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη χώρα και στη Θεσσαλονίκη, ανέδειξαν σε όλους το δίκαιο των αιτημάτων μας και θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη ωσότου δικαιωθούν. Ο κλάδος των καθηγητών και το εκπαιδευτικό κίνημα μαζί και με άλλα συνδικάτα και σωματεία μπορούν να κερδίσουν τη μάχη και να σταματήσουν τις απολύσεις.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:

Να απευθύνει αγωνιστική πρόσκληση σε όλους τους καθηγητές, με επιστολή που θα διανεμηθεί κατά την παρέμβαση και ενημέρωση στα σχολεία, καλώντας τους να πάρουν μέρος σε όλους τους αγώνες του κλάδου και στις συνελεύσεις.


  • Σάββατο 8/3 συγκέντρωση-διαμαρτυρία, στις 11.00 π.μ στην πλατεία Αγίας Σοφίας.
  • Δευτέρα 10/3, στις 7.30 π.μ. αποκλεισμό των ΕΠΑΛ που ανήκουν στην Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενημέρωση μαθητών και γονιών σε κάθε ΕΠΑΛ, διοργάνωση πορείας κάθε ΕΠΑΛ στη Διεύθυνση και αποκλεισμό της. ( τρίωρες διευκολυντικές στάσεις για τα σχολεία της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης από ΕΛΜΕ 8.00 π.μ. – 11.00 π.μ. 2.00 μ.μ. – 5.00 μ.μ. από ΟΛΜΕ 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και από τις 5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.)
  • Τρίτη 11/3, στις 7.30 π.μ. αποκλεισμό των ΕΠΑΛ που ανήκουν στην Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενημέρωση μαθητών και γονιών σε κάθε ΕΠΑΛ, διοργάνωση πορείας κάθε ΕΠΑΛ στη Διεύθυνση και αποκλεισμό της. ( τρίωρες διευκολυντικές στάσεις για τα σχολεία της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από ΕΛΜΕ 8.00 π.μ. – 11.00 π.μ. 2.00 μ.μ. – 5.00 μ.μ. από ΟΛΜΕ 11.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. και από τις 5.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.)
  • Τετάρτη 12/3, συμμετοχή στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και στο συλλαλητήριο στις 11.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου
  • Παρασκευή 14/3 να οργανώσει η ΟΛΜΕ πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με σκοπό να αξιοποιήσουμε την πρόσκληση που ήδη έχει απευθύνει η ΟΛΜΕ για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.
  • Να εκδώσει η Συντονιστική Επιτροπή καθηγητών σε διαθεσιμότητα της Θεσσαλονίκης ανακοίνωση – καταγγελία για την απαράδεκτη στάση της ΑΔΕΔΥ που αποφάσισε να υποχωρήσει και να αποδυναμώσει το ήδη διακηρυγμένο απεργιακό της πρόγραμμα.

  • Να καλέσει την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να συγκαλέσει τώρα ανοιχτό Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο να παρευρεθούν αντιπροσωπείες από τα συντονιστικά των καθηγητών σε διαθεσιμότητα, τα συντονιστικά άλλων εργαζόμενων που είναι σε διαθεσιμότητα, καθώς και εκπρόσωποι από όλες τις ομοσπονδίες που ανήκουν στη δύναμη της και να αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει Γενική Απεργία Διαρκείας προχωρώντας τώρα σε αποφασιστικό αγώνα, σταματώντας τη λειτουργία όλου του δημόσιου τομέα. 

  • Να καλέσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, να συγκαλέσει τώρα τις Γενικές Συνελεύσεις. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί στις συνελεύσεις, την κλιμάκωση του αγώνα που θα περιλαμβάνει πενθήμερη απεργία από 17/3 έως 21/3, συγκεντρώσεις, αποκλεισμούς δρόμων, καταλήψεις σχολείων, λειτουργία κέντρων αγώνα, τουλάχιστον ένα σε κάθε νομό, πανελλαδικά συλλαλητήρια. Να προγραμματίσει νέες Γ. Σ. που θα γίνουν στην διάρκεια της πενθήμερης απεργίας και θα αποφασίσουν για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.
          Πηγή: avatonpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου