Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ 21.ΜΑΡΤΗ

Εκπαιδευτικοί 2 ημέρες πριν τη λήξη της Διαθεσιμότητας, πραγματοποίησαν 10ωρη κατάληψη  του πολιτικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου στις 12.45 μ.μ. περισσότεροι από εκατό εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από όλη την Ελλάδα, πήγαν στο πολιτικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη στο Παγκράτι, με σκοπό τον ορισμό συνάντησης με τον Υπουργό, για την άμεση προκήρυξη των 200 θέσεων που έχουν θεσμοθετηθεί για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός στις 22 Μαρτίου.
View image on TwitterΟι εκπαιδευτικοί εξαναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του πολιτικού γραφείου, ωθούμενοι από τον φοβερό εμπαιγμό που έχουν υποστεί καθ όλο το 8μηνο της διαθεσιμότητάς τους.
View image on TwitterΔυο, μόλις, ημέρες πριν τη λήξη του 8μήνου της διαθεσιμότητας, δεν έχει τοποθετηθεί ούτε ένας εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα σε νέα θέση, ενώ τουλάχιστον 60 εκπαιδευτικοί το Σάββατο 22.3 θα είναι απολυμένοι. Παρότι  από διμήνου έχουν θεσμοθετηθεί από το κοινοβούλιο 325 θέσεις για την μετάταξη των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, δεν έχουν προκηρυχθεί από τον Υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης, παρότι έχουν υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας -όπως εκείνος ισχυρίζεται-. Ο Υπουργός Παιδείας αθετώντας την υπόσχεσή του για συνάντηση την Δευτέρα 17.3 με την ΟΛΜΕ αποφεύγει έκτοτε οποιαδήποτε επικοινωνία!
View image on TwitterΗ αγανάκτηση ξεχείλισε! Οι  εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της 10ωρης κατάληψης, ζήτησαν να υπάρξει κυβερνητική δέσμευση ώστε να μην απολυθεί κανείς σε 2 ημέρες που λήγει ο χρόνος της διαθεσιμότητας. Στο χώρο έφτασε σύντομα και παρέμεινε καθ όλη τη διάρκεια  της κατάληψης, μια διμοιρία ΜΑΤ, η οποία φρόντιζε για την  "ασφάλεια" των εκπαιδευτικών. 

Στο δρόμο κάτω από το γραφείο έμειναν πολλοί εκπαιδευτικοί που διαδήλωναν, ενώ στις 3 μ.μ. έφτασαν πλήθος κόσμου με πορεία από το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν βίαια τους διαδηλωτές από το σημείο, κάνοντας και χρήση χημικών. Παρόλα αυτά πλήθος διαδηλωτών παρέμεινε φωνάζοντας συνθήματα σε όλη τη διάρκεια της κατάληψης.
Οι εκπαιδευτικοί αποχώρησαν από το γραφείο στις 10.50 μ.μ. αφού προηγουμένως ορίστηκε συνάντηση 5μελούς αντιπροσωπίας της ΟΛΜΕ με τον κ. Μητσοτάκη,  την Παρασκευή 21.3 το πρωί.

Με ψηλά ο κεφάλι και με μεγάλο απόθεμα αγωνιστικότητας, οι εκπαιδευτικοί κατεβαίνοντας από το Γραφείο του κ. Μητσοτάκη μαζί με τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν πορεία, η οποία κατέληξε στο Σύνταγμα. 

Επισημαίνουμε ότι αν στο επόμενο 24ωρο δεν υπάρξει δέσμευση της κυβέρνησης για την αποφυγή των απολύσεων, την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 τίποτα δεν θα είναι όπως το ξέραμε!! Ξεκινά ένας νέος Μεσαίωνας στις εργασιακές σχέσεις. Οι απολύσεις στο Δημόσιο μετά από 103 χρόνια θα είναι πλέον γεγονός και η άρση της μονιμότητας παγιωμένη. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε!!

Η  Συντονιστικές επιτροπές Εκπαιδευτικών υπό Απόλυση, καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν τον ύστατο αγώνα, συμμετέχοντας αγωνιστικά στην απεργία που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ την Παρασκευή 21 Μάρτη και στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.

ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ

  • Κανένας απολυμένος στις 22 Μάρτη
  • Να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις, όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου