Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ :ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΗΝ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ

Με τροπολογία απελευθερώνουν τις απολύσεις κατά την προεκλογική περίοδο

Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται την προσεχή Τετάρτη 5/3/2014 (νομοσχέδιο για την ΕΛΑΣ) καταργείται η διάταξη του ν.3870/2010 (άρθρο 17) που απαγορεύει τις απολύσεις και όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά το δίμηνο προ των εκλογών (18/3-18/5/2014).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ (Αρ. 15 - παρ. 6)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δήλωση του Αλ. Μητρόπουλου, βουλευτή Αττικής και υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και με την οποία καταργεί τη διάταξη που απαγορεύει τις απολύσεις και όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά το δίμηνο προ των εκλογών (18/3-18/5/2014).


Σύμφωνα με την "Ημερησία", βάσει των προβλέψεων της τροπολογίας αίρονται οι περιορισμοί, οι οποίοι δεν επέτρεπαν καμία υπηρεσιακή μεταβολή στην εργασιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή και ενδεχόμενες απολύσεις, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από τις νέες δημοτικές αρχές.
Η τροπολογία στηρίζεται στο σκεπτικό ότι ο θεσμός της διαθεσιμότητας έχει ως στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και κατά συνέπεια οι μετακινήσεις των «διαθεσίμων» πρέπει να γίνουν χωρίς περιορισμούς, ωστόσο, αναμένεται να επηρεάσει τους υπαλλήλους για τους οποίους λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας και δεν έχει βρεθεί ακόμη θέση σε άλλον φορέα για μετακίνησή τους.
Συγκεκριμένα πρόκειται για σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικούς και μέρος των δημοτικών αστυνομικών. Παράλληλα, με άλλη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, περιορίζονται στον ένα μήνα οι εκλογικές απαγορεύσεις περί προσλήψεων και αλλαγής υπηρεσιακής κατάστασης των δημοτικών υπαλλήλων κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα μετακινήσεων δημοτικών υπαλλήλων στο πλαίσιο της εθελοντικής κινητικότητας, προκειμένου να συμπληρωθεί ο μνημονιακός στόχος των 25.000 διαθέσιμων, αλλά και προσλήψεων εποχικού προσωπικού.
Σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς έχει γίνει ήδη σαφές από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη οτι τμήμα τους θα βρεθεί εκτός δημοσίου το επόμενο διάστημα. 

πηγή: Αlfavita.gr


ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ " Διαθεσιμότητα έως την έκδοση οριστικών πινάκων διάθεσης"Άρθρο 41)

Πιθανό να τεθεί σε ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα (12-14/3) το σχέδιο νόμου (που  έχει κατατεθεί από 12.2.2014)  του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Διοικητικές Απλουστεύσεις - Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις», στο οποίο το άρθρο 41, προβλέπει την παράταση της διαθεσιμότητας πέραν του 8μήνου εάν:
α) έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη στο άρθρο 91 του ίδιου ως άνω νόμου Ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ο υπάλληλος έχει υποβάλλει σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξη/μεταφορά του υπό την προϋπόθεση ότι θα συμπεριληφθεί στους τελικούς πίνακες διάθεσης και 
β) αν εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος έχουν εκδοθεί ήδη τελικοί πίνακες διάθεσης από αρμόδιο όργανο και μέχρι της δημοσίευσης στο ΦΕΚ της πράξης μετάταξης/ μεταφοράς του."

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Α. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ

    ΠΡΟΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
    ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ

    Αξιότιμοι κύριοι. Αξιότιμες κυρίες.

    Σας ενημερώνουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα 10-13 Μαρτίου 2014 θα καταθέσουμε ατομικές και ομαδικές αιτήσεις αναστολής εκτελέσεως κατά των Υπουργικών Αποφάσεων για την κατάργηση των οργανικών θέσεων και τη θέση σας σε διαθεσιμότητα. Οι αιτήσεις θα περιλαμβάνουν αίτημα για χορήγηση προσωρινούς διαταγής αναστολής εκτελέσεως.
    Για τον λόγο αυτό θα δεχόμαστε έως την Δευτέρα 10 Μαρτίου τα αναγκαία προς τούτο έγγραφα (φωτοτυπία της ταυτότητας, τελευταίες αποδοχές κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τελευταίο εκκαθαριστικό εφορίας, τυχόν δάνεια και βεβαιώσεις για τυχόν ιατρικά προβλήματα). Επίσης, θα πρέπει να διευκρινίζεται εάν και σε ποια Ανακοίνωση για μεταφορά/μετάταξη έχει υποβληθεί σχετική αίτηση.
    Πληροφορίες δίδονται στο τηλ. 210-7222007 (κα Γαλάνη).

    Με φιλικούς χαιρετισμούς

    ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή