Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΟΛΜΕ: Δεν σταματάμε τον αγώνα μας

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ! 
      Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις: 
  • ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ
  • ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις εκπαιδευτικών της Τεχνικής – Επαγγ. Εκπ/σης, τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημ. υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια χωρίς, επιπλέον, να προβλέπεται καμία προστασία από το νόμο (αποζημίωση, ταμείο ανεργίας, υγειονομική περίθαλψη, κ.λπ.)
  • ενάντια στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση – κλείσιμο σχολείων και στη δημιουργία νέων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων εκπαιδευτικών,
  • ενάντια στην υλοποίηση του ν. 4186/13, με κορυφαίο αίτημα να ακυρωθεί η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις φετινές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου. 
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις παρακάτω κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα: 
(α) Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Παιδείας που θα πραγματοποιούνται «σεμινάρια επιμόρφωσης» των σχολ. Συμβούλων την Παρασκευή, 28/3 στις 3 μ.μ. για να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση του κλάδου μας στην προωθούμενη αξιολόγηση 
(β) Συλλαλητήριο στα Γιάννενα το Σάββατο, 29/3/14 στις 12.30 μ.μ. κατά τη διάρκεια του 10ου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί εκεί από 28-30/3/2014. 
(γ) Συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Κυριακή 30/3/2014 στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή των νέων μέτρων και της συμφωνίας με την τρόϊκα που προωθεί η κυβέρνηση. 
(δ) Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται με αφορμή τη συνεδρίαση του ECOFIN στην Αθήνα την Τρίτη, 1/4/2014 στις 6 μ.μ. στην Πλατ. Κλαυθμώνος 
(ε)  Πραγματοποίηση Γεν. Συνελεύσεων σε όλες τις ΕΛΜΕ και περιοδείες στα σχολεία των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ μαζί με τις Επιτρ. Αγώνα, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία τις 24ωρης πανεργατικής κινητοποίησης στις 9/4/14.
(στ) Συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική απεργία την Τετάρτη, 9 Απρίλη και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. 
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε, επίσης, να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και να παρέμβει στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων. 
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ να αναδείξουν το επόμενο διάστημα, με κάθε πρόσφορο μέσο (εκδηλώσεις-συζητήσεις, συσκέψεις, διανομή υλικού, κ.ά.), σε συνεργασία με γονείς και μαθητές, την αναγκαιότητα να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 4186/2013 με ιδιαίτερη αιχμή να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων στις φετινές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου.
Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου