Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο - νέο μνημόνιο

Αδίσταχτη η Συγκυβέρνηση μπροστά στην "επιτακτική και άμεση ανάγκη" εξυπηρέτησης των αντιλαϊκών συμφερόντων των αφεντικών της

DSCN4253
Μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή 30/3 κατά του νέου Μνημονίου.

Υπερψηφίστηκε "τυφλά" τελικά, το πολυνομοσχέδιο οδοστρωτήρας, αφού πολλοί ούτε καν το διάβασαν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες που τους δόθηκε διορία!!!

Πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε από τον Α. Τσίπρα, νωρίς το απόγευμα, εναντίον του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα
«Ο Γ. Στουρνάρας δεν είναι αυτουργός μόνο του εγκλήματος, είναι από τους κύριους υπεύθυνους για την ανθρωπιστική καταστροφή και την κατάρρευση της οικονομίας»
Ο πρόεδρος της βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποφάσισε τελικά να μην κάνει δεκτή την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ στις 7 μ.μ αποχώρησε από τη Βουλή αφού προηγουμένως κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προέδρου του σώματος, ενώ επέστρεψε μετά τις 11 μ.μ στην ολομέλεια, για την καταψήφιση του νομοσχεδίου.
Μετά την ονομαστική ψηφοφορία -που ζήτησε η αντιπολίτευση- το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με 152 "ναι" πέρασε το 1ο άρθρο, με 151 το δεύτερο, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία κατά πλειοψηφία το 3ο, ενώ διεγράφη ο Νικήτας Κακλαμάνης για το "παρών" στο άρθρο 2.
Η πρόταση δυσπιστίας κατά του προέδρου της Βουλής θα συζητηθεί σε ημέρα Κοινοβουλευτικού ελέγχου, δηλαδή τη Δευτέρα 31/3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου