Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 27/3

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ–ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

22 Μάρτη 2014– Μαύρη μέρα για την Δημόσια Εκπαίδευση αλλά και για όλο το Δημόσιο. Οι απολύσεις των πρώτων δημοσίων υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια είναι γεγονός. Τα πρώτα θύματα: 200 έως 700 εκπαιδευτικοί και 1044 σχολικοί φύλακες.

Κατά την διάρκεια της οκτάμηνης διαθεσιμότητας μας, γνωρίσαμε την αναλγησία, τον εμπαιγμό και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Κυβέρνηση και Τρόικα εμμένουν στην πολιτική της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και όλων των δημόσιων κοινωνικών παροχών, μέσω των αντισυνταγματικών απολύσεων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που έρχονται να προστεθούν στα εκατομμύρια ανέργων του ιδιωτικού τομέα.
Μετά την συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ και καθηγητών σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τις απίστευτα κυνικές απαντήσεις του σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν, οι ελπίδες και οι ψευδαισθήσεις μας διαλύθηκαν. «Δεν προτίθεμαι να βγάλω και άλλη προκήρυξη. Μέσα στους 15.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα απολυθούν θα περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικοί.»
Εκτός από τους συναδέλφους που απολύθηκαν ή θα απολυθούυ οριστικά το επόμενο διάστημα, θα πρέπει να θεωρούμε μετέωρους και τους συνάδελφους που «σώζονται». Κανένας δεν πρέπει να εφησυχάζει. Η κυβέρνηση μας έχει αποδείξει ότι δεν μπορούμε να θεωρούμε εξασφαλισμένους τους συναδέλφους που είναι μέσα στους πίνακες κατάταξης και τοποθέτησης. Εκτός του ότι οι περισσότερες θέσεις είναι αρκετά επισφαλείς, δεν υπάρχει καμία χρονική δέσμευση της τοποθέτησης τους στις νέες θέσεις. Δεν έχει στην ουσία εξασφαλιστεί τίποτε.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτο πείσμα και μαχητικότητα απέναντι στις πολιτικές αυτές που μας φτωχοποιούν και μας εξαθλιώνουν.
Ο αγώνας που δώσαμε αυτούς τους οκτώ μήνες ήταν πραγματικά μεγάλος. Αλλά όπως φαίνεται δεν ήταν αρκετός. Μέσα σε αυτήν την δύνη που ζούμε, τίποτα δεν είναι δεδομένο και κάθε φορά θα κερδίζουμε τόσα, για όσα θα αγωνιζόμαστε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και αυτές οι θέσεις που έχουμε, δεν ήταν δώρο της κυβέρνησης αλλά δικές μας κατακτήσεις.
Δηλώνουμε λοιπόν ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να πορευτούν μαζί μας στον δρόμο του αγώνα.
Ενωμένοι σαν μια γροθιά, με αυταπάρνηση και αλληλεγγύη να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας:
Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι.

Να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι:
Αυτοί που μας πέταξαν στους δρόμους, στους δρόμους θα μας βρουν.

Και αυτήν την φορά θα είμαστε ανυποχώρητοι και ακόμα πιο δυνατοί.
Μέχρι την νίκη, μέχρι να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός, μέχρι να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και να επιστρέψουμε όλοι στα σχολειά.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου