Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΘΡΑ-ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ "ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ" :ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ!

Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας (Ε.Κ.Ε.Δ.Α.):

Περίεργη κίνηση της κυβέρνησης: Ο Υπ. Παιδείας καταργεί την απόφαση διαθεσιμότητας που έχουν προσβάλει στα δικαστήρια οι εκπαιδευτικοί και την αντικαθιστά με νέα


Συνάδελφοι, τον περασμένο Ιούλιο, όπως γνωρίζετε, καταργήθηκαν ειδικότητες κλάδων τεχνικής εκπαίδευσης σύμφωνα με το άρθρο 82 του ν.4172/2013. Δυνάμει του άρθρου 82 εκδόθηκε από τον Υπουργό Παιδείας στις 31 Ιουλίου η διαπιστωτική πράξη κατάργησης των θέσεων και θέσης σε διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών των σχετικών ειδικοτήτων, με αναδρομική ισχύ από 22 Ιουλίου 2013 (Δείτε σχετικά: ΑΔΑ: ΒΛΒΟ9-ΤΗΦ).

Σε μια πολύ περίεργη κίνηση, πριν 3 ημέρες (30 Οκτωβρίου) ο Υπουργός Παιδείας εκδίδει νέα διαπιστωτική πράξη κατάργησης των θέσεων και θέσης σε διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών των σχετικών ειδικοτήτων, με αναδρομική ισχύ από 22 Ιουλίου, καταργώντας παράλληλα την πρώτη διαπιστωτική πράξη του Ιουλίου (Δείτε σχετικά: ΑΔΑ: ΒΛΛ59-3ΛΤ). Η κοινή πρακτική είναι βέβαια η τροποποίηση της αρχικής απόφασης, λαμβάνοντας υπόψη τις όποιες εξαιρέσεις ή αλλαγές, και όχι η κατάργησή της με συνέπεια την εκ νέου θέση σε διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών 3 μήνες μετά.
Η υπόθεση έχει όμως πολλές παραμέτρους, που δεν είναι με την πρώτη ματιά ορατές. Διότι η απόφαση που κατάργησε ο Υπουργός είναι η απόφαση κατά της οποίας προσέφυγαν οι εκπαιδευτικοί στα διοικητικά δικαστήρια ζητώντας την ακύρωσή της. Και είναι η απόφαση βάσει της οποία έχουν ήδη κερδηθεί αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης. Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί έχουν προσφύγει κατά μίας καταργημένης πλέον απόφασης και τίθεται θέμα αν θα πρέπει να προσβάλουν τη νεώτερη απόφαση που τους θέτει εκ νέου σε διαθεσιμότητα, πληρώνοντας ξανά δικηγόρους για την υποβολή νέων προσφυγών.




Σοκαριστικό ερώτημα: Η νέα πράξη διαθεσιμότητας έχει σκοπό να παρακάμψει το Συμβούλιο Επικρατείας; 

(σχολιασμός του avatonpress.gr)


Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει σχολιασμός της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Δημοτικής Αστυνομίας (Ε.Κ.Ε.Δ.Α.) στην ιστοσελίδα τους, για την  πρόσφατη έκδοση από το Υπουργείο Παιδείας της νέας διαπιστωτικής πράξης για τη διαθεσιμότητα.
Η είδηση αυτή πέρασε στο ¨ντουκου¨ από πολλά site σαν απλή είδηση, που πρέπει να αναρτηθεί για να τη δει κόσμος. Πουθενά σχολιασμός.
Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα  (και όχι μόνο) δεν ήξεραν πραγματικά τι σημαίνει αυτό και τα σχόλια σε site και blogs πάρα πολλά. 
Πήραν κάποιες απαντήσεις από τους δικηγόρους τους (και συγκεκριμένα από τον Δρ. Παπακωνσταντίνου και Συνεργάτες).
Πολλοί εκπαιδευτικοί προβληματίστηκαν, γιατί όπως είναι λογικό δεν ξέρουν τι να πρώτο πιστέψουν: μήπως είναι δικηγορίστικο για να ξαναμπούμε σε έξοδα; μήπως θέλει να μας ακυρώσει; μήπως.......;
Ίσως όμως ένα παράλληλο και συνάμα ουδέτερο μάτι, θα τα έβλεπε καλύτερα. Η δημοτική αστυνομία τραβάει προς το παρόν παρόμοιο κουπί με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, αλλά ταυτόγχρονα παρακολουθεί από τη δική της οπτική γωνία όλες τις εξελίξεις τους.
 Μάλιστα η τελευταία εξέλιξη με τη νέα διαπιστωτική πράξη, τυγχάνει ουσιαστικού σχολιασμού από την ιστοσελίδα τους που θέτει στην κυριολεξία το  σοκαριστικό ερώτημα : ¨ Μήπως με τη νέα πράξη διαθεσιμότητας προσπαθούν να παρακάμψουν το Συμβούλιο Επικρατείας; ¨ .

Αξίζει λοιπόν να δούμε την ανάρτηση που έκαναν στην ιστοσελίδα τους :

3 σχόλια:

  1. Τι φρούτο είναι πάλι ο κύριος ??Λακασάς της καθημερινής όπου γράφει ότι έμπειρα?? στελέχη του ΥΠΑΙΘ?? χωρίς ονοματεπώνυμα ?? ανάμεσα στα άλλα του είπαν ότι 2500 καθηγητές πλεοναζανε?????Πόση λάσπη δηλαδή ακόμη θα μας πετάξουν για να δικαιολογήσουν τις βρωμιες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η "Καθημερινή" περιμένεις να σε στηρίξει;
    Υπηρετεί άλλα συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ
    Δυστυχώς αυτός ο κύριος έχει τις άκρες του και αναφέρει πάντα ό,τι θέλουν να πούν απο την κυβέρνηση.
    Συνεχώς έγραφε για εμάς τα τελευταία 2 χρόνια, ελάχιστοι τα βλέπαμε και του απαντούσαμε μέσα απο τα όργανά μας αλλά επειδή οι πλειοψηφία δεν έδινε σημασία φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα .
    Φώτης Δανάσκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή