Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ηγεσία του υπουργείου Παιδείας-στα όρια της θεσμικής εκτροπής

Δεύτερη διαθεσιμότητα για να προσπεράσει δικαστικές αποφάσεις


  •                                                                                                                                                                 05.11.2013

Με μια ενέργεια που κινείται στα όρια της θεσμικής εκτροπής επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να «κατοχυρώσει» τις διαθεσιμότητες στον χώρο της εκπαίδευσης που ακυρώνονται στην πράξη, όχι μόνο από τους αγώνες των εργαζομένων αλλά και από τις δικαστικές αποφάσεις. Έντρομη η πολιτική ηγεσία μπροστά στις δεκάδες δικαστικές αποφάσεις προσωρινής αναστολής των διαθεσιμότητων εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης, βγάζει για δεύτερη φορά σε διαθεσιμότητα τους 1.992 εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ.
Ο υπουργός Παιδείας ακύρωσε την απόφαση για διαθεσιμότητα του Ιουλίου και υπέγραψε νέα, με ημερομηνία 30.10.2013. Αυτό σημαίνει ότι ο υπουργός Παιδείας επιδιώκει να ακυρώσει τις προσφυγές των χιλιάδων εκπαιδευτικών για την ακύρωση της διαπιστωτικής πράξης διαθεσιμότητας του Ιουλίου 2013 και να θέσει σε αμφισβήτηση όσες νομικές νίκες έχουν πετύχει μέχρι τώρα.
Η ΟΛΜΕ θεωρεί ότι η ενέργεια αυτή είναι εκδικητική, βρίσκεται στα όρια, θεσμικής εκτροπής και επισημαίνει ότι μόνο νοσηροί εγκέφαλοι μπορεί να τη σκέφτηκαν. Πρόφαση για τη νέα απόφαση υπήρξε η ακύρωση της διαθεσιμότητας για 93 εκπαιδευτικούς που ενέπιπταν στις διατάξεις των εξαιρέσεων και ένταξής τους σε διοικητικές θέσεις.
Συμβολική κατάληψη στο γραφείο Αρβανιτόπουλου
Σε συμβολική κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Παιδείας στον Πειραιά προχώρησαν χθες δεκάδες "διαθέσιμοι" εκπαιδευτικοί της επαγγελματικής εκπαίδευσης, που, αφού κλήθηκε η αστυνομία και έφυγε άπραγη, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης.
Σημειώνεται πως το καλοκαίρι καταργήθηκαν 102 επαγγελματικές σχολές και τομείς που αφορούσαν περισσότερους από 20.000 μαθητές, όπως σημειώνει στην "Αυγή" ο Ν. Κικάκης εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής των διαθέσιμων εκπαιδευτικών. "Είναι παραλογισμός εμείς να είμαστε στους δρόμους και στα σπίτια μας και οι μαθητές χωρίς μάθημα. Θα παρέμβουν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης ή όχι;" ρωτά.

"Κρυφτούλι" Γκιουλέκα

Θεσσαλονίκη: «Κρυφτούλι» με τους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης που βγήκαν σε διαθεσιμότητα έπαιξε χθες ο υφυπουργός Παιδείας. Αρχικά οι εκπαιδευτικοί πήγαν στο πολιτικό του γραφείο. Οι συνεργάτες του τούς ενημέρωσαν ότι ο υφυπουργός θα πήγαινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης), οπότε κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο. Εκεί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας κρεμώντας πανό στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά διαπίστωσαν ότι ο κ. Γκιουλέκας δεν βρισκόταν εκεί.
Ο πρόεδρος του σώματος ανακοίνωσε ότι ο υφυπουργός Παιδείας ενημέρωσε πως θα απουσίαζε από τη συνεδρίαση. Τελικά εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ενημέρωσαν το δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για το αίτημά τους να επιστρέψουν στις διδακτικές αίθουσες και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Πηγή: www.avgi.gr                                                                                                 Διαβάστε περισσότερα






Η Αυγή: Η κυβέρνηση της... αϋπνίας

  • Ζώτου Έλλη
  • |                                                                                                                                
  • 05.11.2013

Πολύ αϋπνία έχει πέσει στην κυβέρνηση. Αϋπνία που ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλοςφαίνεται ότι έχει μεταφέρει και στη μητέρα του ή τουλάχιστον στην ηλικιωμένη κυρία που εμφανίστηκε χθες στο πολιτικό του γραφείο ως μητέρα του, κατά τη συμβολική "κατάληψη" - διαμαρτυρία των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης που τον Ιούλιο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά την κατάργηση του πιο δημοφιλούς τομέα της τεχνικής δημόσιας εκπαίδευσης. Το πόσο πονάει η ψυχή της και ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια δήλωνε, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η κυρία στους καθηγητές και στις καθηγήτριες που βρέθηκαν εκεί, προτάσσοντας φυσικά την ιδιότητα της μάνας.
Μάνες φυσικά είναι και οι καθηγήτριες που βρέθηκαν ξαφνικά στα 40 ή τα 50 τους μπροστά στο κατώφλι της ανεργίας χωρίς κανένα λόγο, αφού το μόνο αδίκημά τους ήταν ότι μάθαιναν σε παιδιά γράμματα. Πατεράδες και οι σαραντάρηδες, πενηντάρηδες καθηγητές, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες γονείς που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στη δημόσια δωρεάν τεχνική εκπαίδευση των ειδικοτήτων που ο Κ. Αρβανιτόπουλος κατήργησε την ημέρα που εγκαινίαζε τις ίδιες ειδικότητες στο ΙΕΚ Ακμή.
Κωμικοτραγική ήταν και η άφιξη των αστυνομικών που έφταναν τρεχάτοι 5 ορόφους για να "επιληφθούν" της "εισβολής" για την οποία είχαν ειδοποιηθεί από το γραφείο. Κάθιδροι οι αστυνομικοί αντίκρισαν καθηγητές και καθηγήτριες με άσπρα μαλλιά, που μόνο για "εισβολείς" δεν έμοιαζαν, ούτε φυσικά για "κωλόπαιδα", όπως χαρακτήρισε ένας από τους υπαλλήλους του γραφείου τον εκπρόσωπο των διαθεσίμων καθηγητών.


Ο Υπουργός επιλέγει προσεκτικά τους συνεργάτες του

Το Κουτί Της Πανδώρας: Εμπλέκει Αρβανιτόπουλο στις συνομιλίες η υπάλληλός του                                                          06/11/ 2013 3:01 ΜΜ

Σιγή ιχθύος τηρεί τόσο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, όσο και η ΝΔ, μετά την αποκάλυψη του koutipandoras.gr ότι η εμπλεκόμενη σε κύκλωμα απάτης με θύμα του Οίκο Ναύτου, είναι δύο φορές αποσπασμένη στο γραφείο του υπουργού και στέλεχος της ΝΔ, ως πρόεδρος της ΔΑΚΕ στον Οίκο Ναύτου.
Πρόκειται για την Ε.Γ., η οποία μαζί με την επιθεωρήτρια Α.Χ. και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων του Οίκου Ναύτου Σ.Γ. έστησαν κύκλωμα προκειμένου να απομυζήσουν το ασφαλιστικό ταμείο. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύψαμε, η συγκεκριμένη γυναίκα, μαζί με τους δύο συνεργούς της πλησίασαν κλινικάρχη στον οποίο πρότειναν να παρουσιάσει πιστωτικά, από τα οποία θα προκύπτει ότι ο Οίκος Ναύτου του οφείλει χρήματα, ενώ ήδη από το καλοκαίρι τον είχε εξοφλήσει. Ο σκοπός ήταν να μοιραστούν τα χρήματα, ο κλινικάρχης και το κύκλωμα.
Ο κλινικάρχης ενημέρωσε τις εισαγγελικές Αρχές και στη συνέχεια υπέβαλλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η Ε.Γ. και οι συνεργοί της ενέκριναν ποσό ύψους 1.050.000 ευρώ. Το πόσο θα παραλάμβανε ο κλινικάρχης σε δύο δόσεις, πριν παραδώσει τα μισά χρήματα στο κύκλωμα. Η Ε.Γ. και οι συνεργοί της, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, όταν δηλαδή ο κλινικάρχης πήγε να τους παραδώσει τις πρώτες 250.000.
                                                                                                        Διαβάστε περισσότρα

3 σχόλια:

  1. Άντε να πείσεις την κοινωνία μετά από 20 χρόνια ότι απολύθηκες από το δημόσιο γιατί έτσι τους βόλευε.Ποιος θα σε πιστέψει,
    Κανείς.
    Θα σου πει κιόλας ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα και σίγουρα κανένας επίορκος θα ήσουνα.Και άντε για μας δεν θα μας νοιάζει,για τα παιδιά μας όμως???? Θα ήθελε ο κ.Αρβανιτόπουλος να είναι ένας τέτοιος πατέρας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναδελφοι ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΗΤΑ ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 3 ΗΜΕΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ
    ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ
    ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ , ΑΣ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΟΤΙ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ .
    ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ
    ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΕΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΕΜΑΝΕ .
    ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΗΣΥΧΙΑ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ
    ΦΩΤΗΣ ΔΑΝΑΣΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή