Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ο Υπουργός Παιδείας ανασταίνει τους εκτελεσμένους εκπαιδευτικούς για να τους ξανασκοτώσει

 5/11/13
                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                  
Τάσος Κουράκης: Ο Υπουργός Παιδείας σε ρόλο σκληρού τιμωρού ανασταίνει τους εκτελεσμένους εκπαιδευτικούς για να τους ξανασκοτώσει, ώστε να είναι πιο νεκροί!

Ο Τάσος Κουράκης συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη νέα απόφασή του Υπουργού Παιδείας (αρ. 162306/2) έκανε την εξής δήλωση:
"Η πιο νοσηρή φαντασία δεν θα μπορούσε να διανοηθεί τους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα της διαθεσιμότητας των καθηγητών των ΕΠΑΛ.
Έντρομη η ηγεσία του Υπουργείου από τις δεκάδες δικαστικές αποφάσεις προσωρινής αναστολής των διαθεσιμοτήτων εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης,  βγάζει  τους 1992 εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ για δεύτερη φορά σε διαθεσιμότητα!
Ο Υπουργός ακύρωσε δική του απόφαση για διαθεσιμότητα που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2013  και  υπέγραψε νέα, με ημερομηνία 30.10.2013. Σαφής στόχος του είναι  να εκπέσουν  οι  προσφυγές  χιλιάδων  εκπαιδευτικών  για  την ακύρωση της διαπιστωτικής πράξης διαθεσιμότητας του Ιουλίου και έτσι να θέσει σε αμφισβήτηση  όσες  νομικές νίκες έχουν πετύχει.
Η ενέργεια αυτή δεν είναι πολιτική ενέργεια, δεν υπακούει σε κάποιο όραμα – όποιο και αν είναι αυτό- για  την  παιδεία. Είναι μια εκδικητική προς τους εκπαιδευτικούς ενέργεια, στα όρια της θεσμικής εκτροπής  και  θυμίζει  τις ευέλικτες αλλά  λαθραίες κινήσεις παπατζήδων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά το κυριότερο ως φορέας μιας συγκεκριμένης  πρότασης  για  το δημόσιο δωρεάν σχολείο  και το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο  την  οποία  έχει  σφυρηλατήσει  σε  διαρκή  διάλογο  με  την κοινωνία, επισημαίνει ότι κανείς δεν πρέπει να ασκεί εκπαιδευτική πολιτική με φτηνά τεχνάσματα.
Μέρα με την ημέρα πέφτουν οι μάσκες όσων θέλησαν να εκπέμψουν το σήμα μια πολιτικής δήθεν νηφάλιας, ενός δήθεν νοικοκυρέματος της δημόσιας εκπαίδευσης.
Για  ποιο εξορθολογισμό μιλάει κάθε τόσο ο Υπουργός όταν χιλιάδες μαθητές στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας (στους τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής).
Που είναι το ενδιαφέρον του για τις δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων;
Οι φορείς των νεοφιλελεύθερων πολιτικών διάλυσης της δημόσιας παιδείας, δεν έχουν πια  το θάρρος να τις ασκήσουν, πνιγμένοι από τα αδιέξοδα τους,  τη λαϊκή κατακραυγή αλλά και το νομικό πλαίσιο του αστικού κράτους που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται.
Πλησιάζει η ώρα για ένα εκπαιδευτικό σύστημα διαυγές, δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν για όλες και όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.
Πλησιάζει η ώρα που όσοι περιπαίζουν το αναμφισβήτητο αγαθό της παιδείας και τους λειτουργούς του θα βρεθούν στο περιθώριο."

                                                                                 Εδώ το Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου