Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΘΕΜΑ:  «Κινητικότητα  των Εκπαιδευτικών  Τεχνικών Ειδικοτήτων  που τέθηκαν σε καθεστώς Διαθεσιμότητας».


Σε συνέχεια του με ημερομηνία 27/9/2013 εγγράφου μας που αποστείλαμε στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα:” Αιτήματα των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο Υπουργείο Παιδείας” το οποίο και σας κοινοποιήσαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την 1/10/2013 θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
Η μοναδική απάντηση που λάβαμε επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με την διαθεσιμότητα μας σε δομές του ήταν στο ΦΕΚ 2490/4-10-2013 στο οποίο αναφερόταν σε κατανομή 1250 θέσεων σε φορείς ΔΔΒΜ (Δ/νσεις Δια Βίου Μάθησης) και περιέγραφε 325 οργανικές θέσεις μονίμου διοικητικού προσωπικού στις ΔΔΒΜ και 925 θέσεις οργανικές εκπαιδευτικού προσωπικού στις ΔΔΒΜ.
Ωστόσο ο αριθμός των θέσεων αποκλείει 872 εκπαιδευτικούς και τους δείχνει τον δρόμο της απόλυσης.
Στην κατανομή θέσεων λείπουν πολλές από τις καταργηθείσες ειδικότητες ενώ η αναλογικότητα της κατανομής των θέσεων είναι περιορισμένη.
Έκτοτε καμία επίσημη πρόσκληση για αιτήσεις ως προς αυτές τις θέσεις δεν έχει ανακοινωθεί που να αφορά τους εκπαιδευτικούς των καταργημένων κλάδων. Αναρωτιόμαστε πλέον εάν τελικά αφορούσε εμάς ή μόνο την επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργείου ότι επιλύει την διαθεσιμότητα μας.

Με δεδομένο ότι το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων στα Δημόσια ΙΕΚ και ΣΕΚ του ΔΔΒΜ τη εβδομάδα αυτή είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς πότε περιμένει ο Υπουργός Παιδείας να καλέσει το εξειδικευμένο προσωπικό των τεχνικών ειδικοτήτων που εξοστράκισε από τα σχολεία να επανδρώσουν τις δομές του και να ξεκινήσει η διαδικασία της κινητικότητας μας. Ωστόσο η μοναδική σχέση  εργασίας  που  διαφαίνεται  να στελεχώνει τις νέες αυτές δομές του Υπουργείου Παιδείας είναι η ωρομισθία, σύμφωνα με πρόσκληση για αίτηση υποψηφίων από τον Υπουργό. Ωρομισθία για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων που είναι σε διαθεσιμότητα ισούται με απόλυση.

Το  Υπουργείο  Παιδείας  δυστυχώς  έχει  δείξει  με  την  στάση  του  ότι αγνοεί την ύπαρξη μας, έχει δημιουργήσει  εντυπώσεις  επικοινωνιακού τύπου ότι έχουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί επανατοποθετηθεί ενώ  όλοι  αναμένουμε από αυτό να μας δώσει επίσημες λύσεις στη διαθεσιμότητα την οποία μας επέβαλε.
Η ανακοίνωση άλλωστε μόλις χθες, 22/10 από τον ΑΣΕΠ στην επίσημη ιστοσελίδα του όπου αναφέρετε στην διαδικασία επιλογής προσωπικού των Υπουργείων που θέτουν σε διαθεσιμότητα και τα περιγράμματα τους δεν περιλαμβάνει από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας τους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα αλλά μόνο το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημίων. Είναι πλέον σαν να μην υπάρχουμε γι αυτό αλλά και για κανέναν. 


Διαβάστε εδώ όλη την καταγγελία

Διαβάστε εδώ την Υπουργική απόφαση του κ. Μητσοτάκη: «Κινητικότητα υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσεων»

1 σχόλιο:

  1. τι ακριβώς σημαίνει το παρακάτω;
    "Ωρομισθία για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων που είναι σε διαθεσιμότητα ισούται με απόλυση."

    ΑπάντησηΔιαγραφή