Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

       





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Σήμερα Δευτέρα 4/11 στις 11.0 π.μ. έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου στον Πειραιά. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Πειραιά που κατέληξε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.  


Σκοπός αυτής της κινητοποίησης ήταν να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας, αλλά και να καταγγείλουμε στον Ελληνικό λαό τον απαράδεκτο εμπαιγμό που υφιστάμεθα από τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.

Συγκεκριμένα:

  • Ενώ ο Υπουργός Παιδείας ακόμα και στις 25/10 δήλωνε ότι 1200 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα έχουν ταχτοποιηθεί, στις 30/10 εκδίδει νέα διαπιστωτική πράξη και μας ξαναθέτει σε διαθεσιμότητα από 22/7.


  • Ο κ. Αρβανιτόπουλος, μένοντας πιστός στη λογική του, ότι δηλαδή μας θεωρεί αριθμούς και όχι ανθρώπους, ξαναθέτει σε διαθεσιμότητα συναδέλφισα από τη Λάρισα που δεν βρίσκεται από τον Αύγουστο  στη ζωή.



  • Δυο περίπου μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων  συμβαίνει ο απόλυτος παραλογισμός στη χώρα μας!! Οι μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ δεν έχουν καθηγητές να κάνουν μαθήματα, ενώ εμείς βρισκόμαστε μακριά από τα σχολεία σε διαθεσιμότητα.


  • Προκαλούμε και προσκαλούμε τον Υπουργό Παιδείας, αν δεν θέλει να απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα, να προκηρύξει άμεσα 1991 θέσεις (μια θέση για κάθε εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα).
Δείτε εδώ video, που παρά την "μη επαγγελματική"  λήψη δείχνει την ατμόσφαιρα στο γραφείο του Υπουργού, που μόνο ρουσφετολογικές συναντήσεις και εκδηλώσεις "οσφυοκαμψίας¨ έχει συνηθίσει!!!!! 

Ανάλογες παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης:
                               
  • Στη Θεσσαλονίκη στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας κ. Γκιουλέκα,
  • Στη Λάρισα στο στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Χαρακόπουλου,
  • Στο Ηράκλειο στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας κ. Κεγκέρογλου.
                         


Δηλώνουμε ότι οι αγώνες μας θα συνεχιστούν με νέες μορφές πίεσης, δυναμώνοντας την ενότητά μας.
Ζητάμε:
  • ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΔΙΑθΕΣΙΜΟΤΗΤΑ , ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ       
  • ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ 
Επειδή:

  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ  ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ


    Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα


Δημοσιεύσεις

alfavita: Συμβολική κατάληψη εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα στο γραφείου του Υπ. Παιδείας

                                                  «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ»
Όντως οι 1992 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα υπάρχουν και είναι εδώ, αντιδρούν, αντιστέκονται βρίσκονται στο γραφείο του κου Αρβανιτόπουλου  (Βασ. Γεωργίου Α' & Κουντουριώτου 147,  4ος όροφος, Πειραιάς) και σας καλούν σε συνέντευξη τύπου στο γραφείο  του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ που μας το «παραχώρησε» για να δώσουμε συνέντευξη τύπου,  γιατί πάνω από όλα η παράδοση  και ο «ξένιος  Ζευς» επιβάλουν την φιλοξενία στο ζεστό αυτό χώρο, ξέρετε αυτόν που γίνονται οι  μικροεξυπηρετήσεις και τα ρουσφετάκια.
Καλούμε κύρια  τα διεθνή  μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  να παραβρεθούν στη σημερινή συνέντευξη τύπου.
Φιλοδοξούμε να μας τιμήσει με την παρουσία του και ο κος Υπουργός. Παρότι βεβαία τα πηγαίνει πολύ καλύτερα στους μονόλογους  και τις «διαρροές» που κάνει με τους  αυλικούς του στα ΜΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα: 


nonews-news:Κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Παιδείας...

...απο καθηγητές σε διαθεσιμότητα.
Aκουστε το ΗΧΗΤΙΚΟ...


Κινήματα Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Κ. Αρβανιτόπουλου στο Πειραιά, ενάντια στην απόφαση του υπουργού να...
θέσει εκ νέου σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές που δικαιώθηκαν από το δικαστήριο. 

Μιλά στο Κόκκινο από το χώρο της παρέμβασης ο Νίκος Κικάκης από την Συντονιστική επιτροπή των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. 

stokokkino.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου