Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια για όσα είπε ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος,  στους διοικητικούς υπαλλήλους του της Κεντρικής Υπηρεσίας υπουργείου Παιδείας,  στην εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940»

Της συναδέλφου:  Κικής Μιχαλά

Σχόλια για όσα είπε ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος,  στους διοικητικούς υπαλλήλους του της Κεντρικής Υπηρεσίας υπουργείου Παιδείας,  στην εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940»:
 «Εμείς ως υπουργείο  Παιδείας  κλείσαμε αυτό το κεφάλαιο  και κλείσαμε κάθε Μνημονιακή  υποχρέωση και έτσι οι εργαζόμενοι , οι εκπαιδευτικοί  μπορούν πλέον να εργάζονται σε ένα καθεστώς ασφάλειας,  σε ένα περιβάλλον ασφάλειας». 

Η μνημονιακή υποχρέωση του Υπουργού ήταν να καταστρέψει τις ζωές 20000 μαθητών και 2500 καθηγητών του; 
Αισθανθείτε λοιπόν ασφάλεια, συνάδελφοι, δεν κινδυνεύετε οι υπόλοιποι, αφού έκλεισε αυτό το κεφάλαιο και πιστέψτε, αν είστε αφελείς, ότι τα θύματα ήμασταν μόνο εμείς. 

« Αυτό το οποίο προείχε και προέχει για εμάς είναι η υποχρέωση που υπήρχε να ενταχθεί σε έναν εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό  για την παιδεία μας , γιατί έχουμε εθνικό στρατηγικό σχέδιο»

Ο εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός  σας για την Παιδεία  βασίζεται στην χωρίς αξιολόγηση , κατάργηση δομών, θέσεων και υπαλλήλων; Απόλυτα συνταγματικές πρακτικές. Συγχαρητήρια…. . 
Και το εθνικό στρατηγικό σχέδιο περνάει από την  καταπάτηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας  2500  εκπαιδευτικών, υπαλλήλων σας;

«Δεν μπορεί να λειτουργήσουμε, και δεν μπορεί να γνωρίζουμε τις αβελτηρίες , τα κενά του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος εάν  δεν έχουμε ένα Εκπαιδευτικό Σύστημα που να αξιολογείται διαρκώς», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος ΚΑΙ σημείωσε: «Ετσι θα βελτιώσουμε το Εκπαιδευτικό μας Σύστημα γιατί έτσι θα αυτοβελτιωθούμε. Θα ξέρουμε ποιοι από εμάς πόσο , πότε χρειάζονται επιμόρφωση θα επιβραβεύονται αυτοί οι οποίοι προχωράν χωρίς να τιμωρούνται οι υπόλοιποι».

Μα  μήπως δεν το έχετε καταλάβει; Έχετε κάνει ακριβώς το αντίθετο!!!!!
Είδαμε πώς επιβραβευτήκαμε κι εμείς με τα προσόντα…. Οπότε δεν θα τιμωρηθούν οι υπόλοιποι , ε; Ευτυχώς……
Εσείς αυτοβελτιώνεστε, δήθεν, κι εμείς ετεροκαταστραφήκαμε…….
Κρίμα την επιμόρφωση που κάναμε τόσα χρόνια, με έξοδα του Υπουργείου………
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα: να ξοδεύετε  για να συμμετέχουμε σε  σεμινάρια, επιμορφώσεις, ημερίδες, συνέδρια, ΠΕΚ, και ό,τι άλλο υπάρχει, και μετά , το «μπράβο» να είναι η απόλυση. Ωραίος σχεδιασμός!!!!  

«Είναι αλήθεια  ότι σε μία κοινωνία  που δοκιμάζεται  και με όλα τα νοικοκυριά να πλήττονται  από αυτή την κρίση ήταν ανάγκη να πάρουμε  δύσκολες αποφάσεις και αναφέρομαι στις αποφάσεις για την διαθεσιμότητα των  εκπαιδευτικών και την διαθεσιμότητα των διοικητικών  υπαλλήλων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα». 
Βρεθήκατε και σε δύσκολη θέση, ε; Τι κρίμα…….Ε, δε βαριέσαι…..Θυσιάσατε 2500 εκπαιδευτικούς , για να σώσετε όλους τους υπόλοιπους. Πράξη απόλυτα ηθική  για το άτομό σας . Οι λέξεις «συνείδηση, ήθος, αξιοπρέπεια», γνωρίζετε τι σημαίνουν; Μάλλον όχι…… 

«Γλυτώσαμε όμως τα χειρότερα  γιατί με τεκμηριωμένο σχέδιο αποδείξαμε ότι δεν υπάρχει καμία  μα καμία πιθανότητα οι εκπαιδευτικοί  να μπουν σε διαθεσιμότητα στα νούμερα αυτά τα οποία έλεγαν  και το δεύτερο και η βασικότερη μερίμνα μας είναι ότι 2.000 εκπαιδευτικοί που μπήκαν σε διαθεσιμότητα να ξαναπάρουν θέση εργασίας και ήδη με την κοινή υπουργική απόφαση 1.200 απορροφήθηκαν  στις δομές επαγγελματικής κατάρτισης  και θα απορροφηθούν και οι υπόλοιποι  ούτος ώστε  κανένας από αυτούς  που μπήκαν σε διαθεσιμότητα να  μείνει άνεργος»
Ήδη απορροφηθήκαμε; Καλά, πότε έγινε αυτό και δεν το καταλάβαμε; Το μόνο που έχει απορροφηθεί μέχρι τώρα, είναι η  αξιοπρέπειά μας!!!!!
Ευτυχώς, γλυτώσαμε τα χειρότερα. Τον φυσικό θάνατο δηλαδή, κι αυτόν , δεν ξέρουμε για πόσο, με όλα αυτά που μας προκαλέσατε. Πάλι καλά……..
Δεν ντρέπεστε να  συνεχίσετε να παίζετε με  τις ζωές μας, εξαπατώντας μας καθημερινά; 
Τι είδους «παιχνίδια» έχετε την εντύπωση ότι είμαστε;
                                                                                                                                                                                               .......Διαβάστε περισσότερα
Χρόνια Πολλά σε όλους!!!!!!!!

Μιχαλά Κική, ΠΕ 14.06

Εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα

2 σχόλια: