Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ο αυταρχισμός και οι καταλήψεις

Καταδίκασαν σε φυλάκιση μαθητές που αγωνίζονται!                Κάτω τα χέρια! Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ«Ο ΣΩΚΡΑΤHΣ 
Προς Εκπαιδευτικούς, Γονείς
Το Δ.Σ του συλλόγου καταδικάζει το όργιο τρομοκρατίας και αυταρχισμού που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, με εντολή της κυβέρνησης, ενάντια στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.
Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ της Δευτέρας 7/10, η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, συνέλαβε 20 μαθητές με πρόσχημα τη διατάραξη κοινής ησυχίας, από τους οποίους οι 8 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο! Από αυτούς, οι 6 καταδικάστηκαν από 20 μέρες ως και 4 μήνες φυλάκισης και μάλιστα χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου, χωρίς δηλαδή τη δυνατότητα υπεράσπισης!  
Το Δ.Σ. του συλλόγου απαιτεί να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μαθητών της Λαμίας και κάθε άλλου διωκόμενου μαθητή.  Προχωρά για το σκοπό αυτό σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 11/10 13:30 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Καλεί και τα υπόλοιπα σωματεία να καταγγείλουν την επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών και των γονιών, να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Διαβάστε περισσότερα


1ο ΕΠΑΛ Λαμίας: "Η κατάληψη θα συνεχιστεί και σήμερα το βράδυ θα είμαστε μάχιμοι"


Πέμ, 10/10/2013 - 19:31 --  www.alfavita.gr

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας συνεχίζουν την κατάληψη του σχολείου τους κόντρα στην τρομοκρατία και στις συλλήψεις από την αστυνομία. Να θυμήσουμε ότι η αστυνομία είχε εισβάλει στο 1ο ΕΠΑΛ που βρισκόταν σε κατάληψη και συνέλαβε 20 μαθητές από τους οποίους οι 3 καταδικάστηκαν σε 20 ημέρες φυλάκισης

Διαβάστε περισσότερα



Aστυνομία στην κατάληψη του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας - 20 μαθητές στα κρατητήρια!  

Τρί, 08/10/2013 - 12:18 -      www.alfavita.gr

Μπορεί οι συλλήψεις των μαθητών να λειτουργήσουν εκφοβιστικά και να σταματήσουν προσωρινά τις καταλήψεις των σχολείων.  Όσο όμως τα προβλήματα στα δημόσια  σχολεία  παραμένουν  ο κοινός  αγώνας καθηγητών, μαθητών και γονιών δεν θα σταματήσει γιατί είναι αναγκαιότητα.




Διαβάστε περισσότερα 




Υπ.Παιδείας: Τροπολογία για τις οργανικές θέσεις όλων των εκπαιδευτικών

      Πέμ, 10/10/2013 - 18:41 -                                                www.alfavita.gr                                                                  Η τροπολογία  που  αλλάζει την  οργανικότητα. 

Συνιστά 146000 οργανικές στην α/θμια και στην  
β/θμια εκπαίδευση. 



Διαβάστε εδώ περισσότερα-δείτε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας



Το τυρί το βλέπεις, τη φάκα την είδες;

Διαβάστε εδώ το άρθρο από το mayrogenis.blogspot.gr



Επιτέλους μια οργανική και ας απολυθώ

Παρ, 11/10/2013 - 14:08 -                    www.alfavita.gr
Η νέα τροπολογία του Υπ. Παιδείας που βγήκε στο φως της δημοσιότητας  και που αφορά τις ¨οργανικές θέσεις όλων των εκπαιδευτικών¨ ήρθε να μετατρέψει σε τρικυμία τα ήδη ταραγμένα νερά σχετικά με την ανασφάλεια που επικρατεί τελευταία στην πολύπαθη ζωή των περισσότερων εκπαιδευτικών. Το σύνθημα του υπουργείου είναι ¨οργανική θέση για όλους ¨ κάτι που ο υπουργός Παιδείας είχε προαναγγείλει μέσα στο καλοκαίρι και που μάλλον είχε περάσει στα ψιλά της επικαιρότητας.


Διαβάστε περισσότερα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου