Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Η Βράβευση του Υπουργού Παιδείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση του Υπουργού Παιδείας Κου Αρβανιτόπουλου

Την  Παρασκευή  4/10 στις 7 μ.μ. στην  πλατεία  Συντάγματος, στο πλαίσιο συντονισμένων Πανελλαδικών δράσεων, πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης του Υπουργού Παιδείας, παρουσία εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Ο Υπουργός βραβεύτηκε με το Μέγα βραβείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού προσανατολισμού, για το σπουδαίο ρόλο που έχει διαδραματίσει το τελευταίο διάστημα στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της επαγγελματικής εκπαίδευσης,  της οποίας τους μαθητές προσανατόλισε επαγγελματικά με .....μια εγκύκλιο.
Πιο συγκεκριμένα:
  • Τον Ιούλιο του 2013, έθεσε σε διαθεσιμότητα 2.122 εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ
  • Την ίδια μέρα καταργώντας τέσσερις τομείς των  ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, έδιωξε με τον πιο βίαιο τρόπο 20.000 μαθητές από τη Δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση.
  • Αποκορύφωμα της καταστροφικής του πολιτικής, ήταν η απαράδεκτη εγκύκλιος (126964/Γ2/26-9-2013) που έστειλε στις 26/9, και η οποία εξαναγκάζει μαθητές που ήδη φοιτούν στη Β' τάξη του τομέα Υγείας-Πρόνοιας (που στην πλειοψηφία είναι νέα κορίτσια), να αλλάξουν τομέα και να διαλέξουν άλλους τομείς (π.χ. Μηχανολογίας, Αυτοκινήτων, Πληροφορικής, Οικονομίας-Διοίκησης κ.λ.π.). Με τον πιο βίαιο τρόπο δηλαδή ο Υπουργός Παιδείας εμποδίζει τους μαθητές να σπουδάσουν αυτό που ονειρεύτηκαν, αυτό που επιθυμεί η ψυχή τους.
Ο Υπουργός προσήλθε στην απονομή και ιδιαίτερα συγκινημένος παρέλαβε το βραβείο του εκφωνώντας ευχαριστήρια ομιλία, στην οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε:
"Ενώπιον όλων σας λοιπόν, ευρίσκομαι εις την ευχάριστον  θέσιν να σας διαβεβαιώσω, ότι εγώ και η παρούσα κυβέρνησις θα κάνομεν ότι είναι δυνατόν  δια να αλλάξομεν την τύχην της δημόσιας παιδείας, των μαθητών και ιδιαιτέρως των εκπαιδευτικών,......Θα σας εξαφανίσομεν .........εεεεε.....θα σας εξασφαλίσομεν ήθελα να πω."

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αρωγοί στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, ήταν δύο διμοιρίες των ματ, οι οποίες μας ...........άνοιγαν το δρόμο για να φτάσουμε εγκαίρως στο σημείο της απονομής.

Στιγμιότυπα από την τελετή βράβευσης του υπουργού Παιδείας


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ  VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ο φωτισμός δυστυχώς ήταν κακός γιατί βράδιασε 
ώσπου να μας επιτρέψει η αστυνομία να φτάσουμε στο σημείο της"τελετής" 

Η πορεία των "καλεσμένων" προς το σημείο απονομής

Η πορεία των "καλεσμένων" προς το σημείο απονομής
Η πορεία των "καλεσμένων" στην πλατεία Συντάγματος

 
Η πρόσβαση των "καλεσμένων"....διευκολύνεται
                               
O Yπουργός εκφωνεί χαιρετισμό
O Υπουργός παραλαμβάνει το βραβείο

Ο υπουργός παραλαμβάνει το βραβείο
Οι"καλεσμένοι στο σημείο απονoμής 
Aνθρώπινη αλυσίδα γύρω από την πλατεία Συντάγματος


Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα

3 σχόλια:

  1. Θέμα της Συνεδρίασης:
    Εκτίμηση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί

    μηπως να μας γραψετε τι εκτιμησατε σας παρακαλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κάτι τέτοιες στιγμές θα ήθελα να είμαι κάτω στην Αθήνα. Συγχαρητήρια...
    Σακατζής Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δημοσίευση του άρθρου από το alfavita:
    http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%B2%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85

    ΑπάντησηΔιαγραφή