Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση από τη Διοικητική ιεραρχία του Υπουργείου Παιδείας

Από την Δ/νση Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας στάλθηκε προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η παρακάτω ενημέρωση:

Δ/νση Προσωπικού Δ.Ε. Τμήμα Β
Sent: Thursday, March 17, 2016 10:19 AM
Subject: Ενημέρωση σχετικά με προσμέτρηση χρόνου διαθεσιμότητας



EΠΕΙΓΟΝ!!!

Με αφορμή ερωτήματα τα οποία έχουν υποβληθεί στην Υπηρεσία μας, σχετικά με την εφαρμογή του αρθρ.39 του Ν.4369/2016(ΦΕΚ33/τΑ/27-02-2016), το οποίο αφορά την προσμέτρηση, ως χρόνου πραγματικής προϋπηρεσίας, του χρόνου διαθεσιμότητας των υπαλλήλων οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας με βάση τις διατάξεις του Ν. 4172/2013 (Α΄ 167), σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η Υπηρεσία μας με το αριθμ.40461/Ε2/08-03-2016/ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφό της απέστειλε προς το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ερωτήματα για την κατάταξη των εν λόγω εκπαιδευτικών η απάντηση των οποίων εκκρεμεί.

Σε κάθε περίπτωση, με βάση τις απαντήσεις στα τεθέντα ερωτήματα, η εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων θα είναι ενιαία για το σύνολο των Διευθύνσεων Δευτ/θμιας και Πρωτ/θμιας εκπαίδευσης.


Τμήμα Β’ / Δ/νση Διοίκησης Προσωπικού Β/θμιας Εκπαίδευσης


2 σχόλια:

  1. Αν κρίνω κι από άλλα θέματα (προσωπικά μου) στο Υπουργείο Παιδείας διοικούν ακόμη τα "σταγονίδια" του Αρβανιτοκολαριού & του ΣαμαροΒενιζελαριού. Όταν ο καθ ύλην υπουργός συνδιαλέγεται με το Φορτσάκη(!!!!) τον πολυθεσίτη Νομομαθή του Σαμαρά, για την "εθνική παιδεία", προσωπικά δεν έχω να περιμένω κάτι θετικό από το "Πρώτη φορά Αριστερά".
    Το μόνο που δεν μπορώ ακόμη χρονικά να προσδιορίσω είναι το πότε θα επανέλθει η επόμενη διαθεσιμότητα (σόρρυ, οριστική απόλυση ήθελα να πω)...Μέχρι τότε προσωπικά "την ψάχνω" να την κάνω για άλλες πολιτείες, ρομαντικές.
    Κ Φωτόπουλος
    Γιατρός Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 1401
    με Δικαίωμα Γενικής Ιατρικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "σταγονίδια"...... και κομψά το λες!!!
      Αλλά δεν φταίνε αυτοί! αλλά η πολιτική ηγεσία! Που αντί να ενεργήσει άμεσα για την εφαρμογή του νόμου, επαφίεται στην κρίση του κάθε διοικητικού υπαλλήλου να αμφισβητεί τη δυνατότητα ή μη της άμεσης εφαρμογής του.
      Είναι σαν να μην ήθελαν να ψηφίσουν αυτό που λέει ο νομος, αλλά να μας ρίξιυν στάχτη στα μάτια.
      Αναστασία Γιαννοπούλουυ

      Διαγραφή