Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι σε αγωνιστική επαγρύπνηση και επιφυλακή

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 
Τετάρτη, 15/7 Πλατεία Κλαυθμώνος, 11:00πμ
και στο συλλαλητήριο 7:30μμ στο Σύνταγμα

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες συντονισμένων ενεργειών από πολιτικές δυνάμεις  εντός και εκτός της χώρας, που σκοπό έχουν -εκτός των άλλων- να ακυρωθούν και όλα τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν μετά τις 20/2/2015 και ήταν σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Σημείο αιχμής αυτών των επιθέσεων αποτελεί ο νόμος που αφορά την επαναπρόσληψη των "διαθέσιμων-απολυμένων" στις δουλειές τους.

Στο κείμενο της συμφωνίας των Βρυξελλών της 12ης Μαΐου 2015, μαζί με τα λοιπά βαριά και επαχθή μέτρα αναφέρεται:  "εξαιρουμένου του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό να τις τροποποιήσει, τις θεσπισθείσες νομοθετικές πράξεις που δεν συνάδουν με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου διότι συνιστούν υπαναχώρηση σε σχέση με δεσμεύσεις από προηγούμενα προγράμματα ή θα προσδιορίσει σαφή ισοδύναμα για την αντιστάθμιση των δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν συνεπεία των ανωτέρω πράξεων."

O αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του σήμερα, ανέφερε ότι: "Δεν τίθεται θέμα ανάκλησης νομοθετημάτων" και "οι επαναπροσλήψεις θα αφαιρεθούν από τις προγραμματισμένες νέες προσλήψεις, δηλαδή, ότι τα ισοδύναμα μέτρα είναι η αντίστοιχη μείωση προσλήψεων στο δημόσιο, που για το 2015 ήταν 15.000"

Καλούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να πάρει πίσω αυτά τα ελάχιστα που κατάφερε να υλοποιήσει το προηγούμενο διάστημα, με βάση τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Καλούμε τους συναδέλφους να υπερασπιστούμε τα θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά, τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμά μας στη δουλειά και το δικαίωμα των μαθητών μας στη μόρφωση, που κατακτήσαμε μετά από 2 χρόνια σκληρών αγώνων.


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, "προκηρύσσει 24ωρη Απεργία την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ και στο Σύνταγμα στις 7.30μμ, καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ."


Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι, με πνεύμα αγωνιστικής επαγρύπνησης και επιφυλακής, να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται από ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες, σωματεία κ.ά., την Τετάρτη 15 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της "συμφωνίας"

Διαβάστε εδώ το σχετικό ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ)»

1 σχόλιο:

  1. Δημοσιεύτικε υπουργική απόφαση για την οικονομική κάλυψη των συναδέλφων που μετατάχθηκαν σε ΙΕΚ

    "Αποφασίζουμε
    Εγκρίνουμε την δέσμευσης πίστωσης ύψους 12.900,00 € (Δώδεκα χιλιάδων εννιακοσίων ευρώ) σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Φορέα 19-640 - Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς , Κ.Α.Ε. 0213 «Οικογενειακή παροχή πολιτικών υπαλλήλων (τακτικοί & Ι.Δ.Α.Χ.)» οικ. έτους 2015
    προκειμένου να καλυφθεί η μισθοδοσία 43 εκπαιδευτικών οι οποίοι επαναφέρονται από τη διαθεσιμότητα σε προσωποπαγείς θέσεις Δ.Ι.Ε.Κ(Νόμοι 4325/2015 κ’ 4327/2015."

    ΑπάντησηΔιαγραφή