Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Από τη συνάντηση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σημείο αιχμής του αγώνα μας το Υπουργείο Παιδείας, στις εκπαιδευτικές δομές του οποίου αγωνιζόμαστε να τοποθετηθούμε ΟΛΟΙ ταυτόχρονα
Kατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Παρασκευή 6/12, αντιπροσωπία αποτελούμενη από τέσσερα μέλη της συντονιστικής επιτροπής Αττικής και ένα μέλος της Λάρισας, συναντήθηκε με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου  κ. Μελιτσιώτη.
Η αντιπροσωπία έθεσε τα παρακάτω αιτήματά μας:

  • Επαναλειτουργία όλων των ειδικοτήτων στο Νέο ΕΠΑΛ και άμεση επιστροφή όλων των καθηγητών και μαθητών στα σχολεία τους.
  • Να προκηρυχθούν ταυτόχρονα 1874 θέσεις στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ, έτσι ώστε να μην οδηγηθεί κανείς σε απόλυση.
Ο απαντήσεις που λάβαμε ήταν:
  • Επιβεβαίωθηκε ότι συνεδρίασε το τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο  και τη Δευτέρα θα γίνει επίσημη ανακοίνωση της προκήρυξης και του αριθμού των θέσεων.
  • Εντός της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει το τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο για την προκήρυξη θέσεων νοσηλευτών στο Υπουργείο Υγείας και νηπιοβρεφοκόμων στους  Ο.Τ.Α .
  • Παρά τις έντονες πιέσεις μας απέκλεισε την ταυτόχρονη προκήρυξη 1874 θέσεων.
  • Μας επιβεβαίωσε ότι η δημιουργία θέσεων είναι αποκλειστική ευθύνη των Υπουργείων υποδοχής και μόνο η έγκριση και η προκήρυξή τους ανήκει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Από τη συνάντησή μας αυτή όσο  και από τις προηγούμενες δράσεις και συναντήσεις έγινε ξεκάθαρο ότι πρέπει να συνεχίσουμε την πίεσή μας συνολικά προς την κυβέρνηση, με σημείο αιχμής το Υπουργείο Παιδείας, στις εκπαιδευτικές δομές του οποίου αγωνιζόμαστε να τοποθετηθούμε όλοι ταυτόχρονα.

  • ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
  • ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ 
  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ 
  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

11 σχόλια:

  1. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.
    ΑΠΟ 1992 ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΕΧΡΙ
    ΠΡΟΧΘΕΣ, ΠΩΣ ΓΙΝΑΜΕ 1874;;
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
    ΝΑ ΜΟΥ-ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρέσεις που εκκρεμούσαν για λόγους υγείας, συνταξιοδοτήσεις, ενώ εκκρεμούν κι άλλες συνταξιοδοτήσεις.

      Διαγραφή
    2. μηπως πρεπει να ετοιμαζομαστε για 3η πραξη διαθεσιμοτητας

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ...ΕΙΧΕ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!!!!

      Διαγραφή
    4. ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ...ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ!ΜΕΤΑ ΤΟ....ΔΙΟΡΘΩΣΑΝ!!!!!!!ΕΥΤΥΧΩΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΙΑ.................

      Διαγραφή
  2. "Εντός της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει το τριμελές υπηρεσιακό συμβούλιο για την προκήρυξη θέσεων νοσηλευτών στο Υπουργείο Υγείας και νηπιοβρεφοκόμων στους Ο.Τ.Α ."
    Με αυτο εννοουνται οι 150 θεσεις σε ειδικοτητες υγειας που ανακοινωσε ο υπουργος στη βουλη (συμφωνα με πληροφοριες του esos) μιλωντας για τους καθηγητες σε διαθεσιμοτητα? οι καθηγητες των ειδικοτητων υγειας ειναι πολυ περισσοτεροι απο τα 150 ψιχουλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια παιδιά για το αδιάκοπο αγώνα σας! Δεν πρέπει να σταματήσουμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον μέχρι όλοι οι συνάδελφοι που εν μια νυκτί άδικα και αναίτια είδαν τον ουρανό να τους έρχεται στο κεφάλι, αφού πρώτα κατασυκοφαντήθηκαν, λοιδορήθηκαν και ευτελίστηκαν δημοσίως με χαρακτηρισμούς ότι είναι απόφοιτοι γυμνασίου, ότι πλεόναζαν, ότι υπηρετούσαν ειδικότητες που υπερκαλύπτονταν από πολλές βαθμίδες κλπ κλπ! Αν υπάρχει δικαιοσύνη όλοι αυτοί που υπογράφουν τις καταδίκες τόσων ανθρώπων (χωρίς να νομιμοποιούνται) θα ζητούν γονατιστοί συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο κι αν δεν αρέσει σε όσους θα απορροφηθούν κατά 70-100% ως ευνοημένη ειδικότητα, ένα ΛΑΘΟΣ από την αρχή ήταν ότι :
    Έπρεπε να θέτουμε 2 στόχους και να ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ και οι δύο στις συναντήσεις.
    1) 1 θέση για κάθε εκπαιδευτικό (ο στόχος έμπαινε με συνέπεια)
    2) ΑΝ δοθούν λιγότερες θέσεις, μέχρι να δοθούν κι άλλες (π.χ. για τις 925) πρέπει να κατανέμονται ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ.
    Η συντονιστική ΞΟΡΚΙΖΕ τη λέξη αναλογικότητα και φτάνουμε τώρα να ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ η εύνοια που εξ αρχής είχε δοθεί σε κάποιους κλάδους και η ΑΔΙΚΙΑ σε άλλους (0%, το γνωρίζετε καλά).
    Και στα πηγαδάκια στις συγκεντρώσεις, το ξέρετε καλά, οι θέσεις αναμένονταν με αδημονία, να απορροφηθούμε, αλλά ποιοι; Όσοι ανήκαν στις ευνοημένες ειδικότητες.
    Και φυσικά, ΟΠΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΤΑΝ και ήταν ΒΕΒΑΙΟ από τα ΦΕΚ, τώρα οι ευνοημένοι απολαμβάνουν τους σίγουρους διορισμούς τους,
    οι υπόλοιποι θα πάνε να μαζέψουν τα "ψίχουλα" που λέει ο φίλος παραπάνω.
    Επίσης στη συζήτηση με τον ΥΠΟΥΡΓΟ, δεν ακούσαμε κανένα αίτημα ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΟΥΝ οι 925, αντίθετα, εκφραζόταν η αγωνία του "πότε θα δοθούν".
    Η απόρριψη του πιο φυσικού και αντικειμενικού αιτήματος για ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ σε όσες θέσεις και αν δίνονταν ΧΩΡΙΣ να πάψουμε να ζητάμε 1991 θέσεις φυσικά, έφερε οδυνηρά αποτελέσματα για εκατοντάδες συναδέλφους που θα απολυθούν σύντομα.
    Δυστυχώς. Δεν θα πάνε στο "Υγείας" που τους είχαν δήθεν προγραμματίσει από την αρχή. Στον ΚΑΙΑΔΑ θα πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γι΄ αυτό δεν συμμετέχει η πλειοψηφία των διαθέσιμων εκπαιδευτικών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Έχουν ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙ.

      Διαγραφή
  5. Συνάδελφε ΨΙΧΟΥΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ . ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.
    Και θα συνεχίσουν να μας αντιμετωπιζουν έτσι αν κρίνουμε απο τα λόγια του κου Αρβανιτοπουλου.
    ΄΄ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ...¨¨¨Αυτά ήταν τα λόγια του
    ΦΩΤΗΣ ΔΑΝΑΣΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως η ΟΛΜΕ έτσι και η Συντονιστική επιτροπή απαιτείται να ζητήσουν απο το ΥΠΑΙΘ τα επίσημα στοιχεία τα οποία και πρέπει να δημοσιευθούν από τα οποία προκύπτει ο νέος αριθμός τών εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα. ( δηλ. οι 1874)

    Ακριβώς όπως δημοσιεύθηκε προ καιρού η ονομαστική κατάσταση με τους 93 εκπαιδευτικούς οι οποίοι εξαιρέθηκαν.

    Απο τους 1992 εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα προέκυψαν τελικά 1874-συνεπώς 118 συνάδελφοι είτε για λόγους συνταξιοδότησης είτε για άλλους κοινωνικούς πχ. λόγους έπαψαν να υπάρχουν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

    Επομένως, πρέπει όπως συνέβη και στο παρελθόν με τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εξαιρέθηκαν να δημοσιευθεί ονομαστική κατάσταση των 118 εκπαιδευτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή