Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Συνεδρίαση Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και συντονιστικής επιτροπής εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΙΑΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 30/12 εκτάκτως, για να συζητηθούν οι εξελίξεις στο ζήτημα της διαθεσιμότητας μετά και την τελευταία προκήρυξη για τις μετατάξεις ορισμένου αριθμού εκπαιδευτικών. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και συνάδελφοι από το συντονιστικό των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και πολλοί  εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα

Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  • Έκδοση ανακοίνωσης 
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αίτημα για συνάντηση με τους Υπουργούς. 
  • Στήριξη της κινητοποίησης για τη διαθεσιμότητα στη Λάρισα το Σάββατο 11-1-14. 
  • Κάλεσμα για συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ.
  • Να εξεταστεί η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής για τις αποφάσεις μοριοδότησης και προκήρυξης. 

Μετά τη συνεδρίαση έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου τελικά κλείστηκε συνάντηση με τον Υπουργό Κ. Μητσοτάκη την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/1/14 στις 4.30 μ.μ. Την ίδια ώρα καλούμε σε συγκέντρωση όλους τους εκπαιδευτικούς έξω από το Υπουργείο.

Ανάλογη συνάντηση έχουμε ζητήσει και από τον Υπουργό Παιδείας για την Πέμπτη 2/1/14. Θα σας ενημερώσουμε για την ακριβή ώρα.


Σχετικά με την διαδικασία και τις προϋποθέσεις για τη μετάταξη των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα εκδόθηκε από την ΟΛΜΕ το παρακάτω δελτίο τύπου. 

4 σχόλια:

  1. Τώρα που φτάσαμε στο τέλος ξύπνησε η ολμε; περίεργα πράγματα. Ενδιαφέρον το σχόλιο από ελμε Λάρισσας:

    "ΘΕΩΡΟΥΜΕ οτι το ΔΣ της ΟΛΜΕ πετα τη μπαλα στην κερκιδα ( βαζει κυκλο συνελευσεων μετα τις 8 Γεναρη , τοτε θα συνεδριασει για να προτεινει στον κλαδο κινητοποιησεις !!! ) Δινει ολον τον απαραιτητο χρονο στην κυβερνηση για να αποτελειωσει τη σφαγη ( θα εχουν εκπνευσει οι προθεσμιες για υποβολη αιτησεων μεταταξης ) ΠΡΙΝ ΒΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ καποος για το αν συμφωνουμε να τον προλαβουμε Προταση μας ηταν συνελευση της ΕΛΜΕ Λαρισας αμεσα στις 2 Γεναρη με σκοπο να αναγκαστει το ΔΣ της ΟΛΜΕ να μπει σε κυκλο γενικων συνελευσεων για κινητοποιησεις"
    http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%81%CF%8D%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-31-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΨΗ!ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ? ΠΟΣΟ ΑΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΕΚΔΗΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΣ ΚΑΝΟΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠ ΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΑΜΕ Μ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΓΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΤΕ
    ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΕΓΟΝΤΟ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΟΥΣΑΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
    ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    ΦΩΤΗΣ ΔΑΝΑΣΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ2 Ιανουαρίου 2014 στις 12:54 π.μ.

    ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ(Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΛΟΥΣ) ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ....ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΥΤΟ....ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΘΕΜΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΥΝΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΑΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΜΑΣ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΘΙΞΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΑΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή