Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕA  ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κου ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Β' ΕΠΑΛ

Έκδοση  εγκυκλίου σχετικά  με την λειτουργία της Β' τάξης των ΕΠΑΛ,  σήμερα 26-9-2013  από τον Υπουργό Παιδείας


ΣΧΕΤ.: παρ. 1 και 5 του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 (Α’ 167)
Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. πρωτ. 120886/Γ2/03-09-2013 εγκυκλίου και κατόπιν ερωτημάτων που έχουν τεθεί στην υπηρεσία μας, σας διευκρινίζουμε ότι κατά το σχολικό έτος 2013-2014 στους μαθητές της Β΄ τάξης ημερησίου και Β΄ τάξης εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου δεν παρέχεται η δυνατότητα επιλογής του Τομέα «Υγείας και Πρόνοιας».
Μαθητές που έχουν εγγραφεί στη Β΄ Τάξη ημερησίου ή εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και έχουν ήδη επιλέξει τον ανωτέρω τομέα καλούνται έως τις 30-09-2013 να επιλέξουν εκ νέου μεταξύ των λειτουργούντων στη Β΄ Τάξη των ΕΠΑ.Λ. τομέων.
Δείτε εδώ το άρθρο του Αlfavita και το σχετικό  έγγραφο:   http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CE%84-%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85 

4 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε μεγάλε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα
    Σήμερα το απόγευμα επισκέφθηκα τον δικηγόρο μου και μιλήσαμε για την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ που στερεί στους μαθητές μας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη Β Υγείας του ΕΠΑΛ. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και να προσβάλουμε την εγκύκλιο γι αυτό χρειάζομαι τη βοήθεια όλων. Επείγει να μαζέψουμε τα στοιχεία των παιδιών που ενδιαφέρονται για τον τομέα Υγείας.
    ΠΡΟΣΟΧΗ η αίτηση ακύρωσης της εγκυκλίου και η αναστολή της πρέπει να κατατεθεί κατ' επειγόντως τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου. Οπότε πρέπει να προχωρήσουμε με όσα ονόματα βρούμε. Απλά καταλαβαίνετε ότι αν είναι πολλά είναι λαϊκό αίτημα και έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.
    Είναι κρίμα να πέσουμε στην παγίδα του υπουργού. Προφανώς ποντάρισε στο ότι μάλλον δε θα προλάβουμε να αντιδράσουμε και γι αυτό έβγαλε την εγκύκλιο 26 Σεπτέμβρη!
    Παρακαλώ προωθήστε το email σε όποιον θεωρείται ότι μπορεί να μας βοηθήσει.
    Ας βρει ο καθένας μας όσους περισσότερους μπορεί.
    Θα είμαστε σε επικοινωνία.
    Ό,τι χρειαστεί μη διστάσετε να επικοινωνήσετε
    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
    Σίντυ Τασούλα
    6974757723

    Σε συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας να ξεκαθαρίσετε στους γονείς ότι δε θα πληρώσουν αυτοί.
    Θα βρούμε τρόπο εμείς


    ----- Προωθημένο μήνυμα -----
    Απο: Παναγιώτης Τσακανίκας
    Προς: Vasiliki Tasoula
    Στάλθηκε: 10:53 μ.μ. Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013
    Θέμα: ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
    Κυρία Τασούλα,
    Μετά τη συνάντησή μας για το παραπάνω ζήτημα σας γνωρίζω τα εξής:
    Πράγματι υπάρχει βάση για την ακύρωση της εγκυκλίου του Υπουργού τόσο γιατί αυτή παρερμηνεύει την ισχύουσα νομοθεσία (κατά παράβαση των μεταβατικών διατάξεων του Ν. 4186/2013) όσο και γιατί σε κάθε περίπτωση η επιλογή να μη λειτουργήσει η Β ΕΠΑΛ συνιστά, κατά την άποψή μου, παραβίαση του δικαιώματος της ελεύθερης ανάπτυξης προσωπικότητας των μαθητών (που ήδη φοίτησαν στην Α ΕΠΑΛ και ζήτησαν να εγγραφούν στον τομέα).
    Το γραφείο μας θα μπορούσε να αναλάβει την υποβολή αίτησης ακυρώσεως κατά αυτής. Επίσης θα μπορούσε να μεθοδευτεί και άλλο είδος διαφοράς με την υποβολή αίτησης μαθητή για εγγραφή στην Β ΕΠΑΛ και την απόρριψή της από τον Διευθυντή. Και αυτή η άρνηση μπορεί να προσβληθεί.
    Σε κάθε περίπτωση απαιτεί άμεσο έννομο συμφέρον.
    Για μια ομαδική αίτηση ακυρώσεως θεωρώ ότι έχουν έννομο συμφέρον α) οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, β) μαθητές οι οποίοι αν είναι ενήλικοι συμμετέχουν μόνοι τους ενώ αν είναι ανήλικοι εκπροσωπούνται από τους γονείς τους.
    Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον μπορείτε να συγκεντρώσετε ονόματα από όλη την Ελλάδα (πλήρη στοιχεία μαθητή και γονέων, ηλικία, τάξη, τομέα που επέλεξε, διεύθυνση). Επίσης καλό θα ήταν να υπάρχουν και μερικές επεξηγήσεις για τυχόν ειδικές περιπτώσεις (πχ μαθητής που πρέπει να επαναλάβει τη Β ΕΠΑΛ από την οποία δεν προβιβάστηκε για οποιονδήποτε λόγο).
    Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον θα επικοινωνήσουμε και πάλι.
    Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

    Πάνος Τσακανίκας
    Δικηγόρος – LLM Δημοσίου Δικαίου

    Δικηγορικό Γραφείο
    Τσακανίκας, Σερέτης & Συνεργάτες
    Κανάρη 45 Πάτρα 26 222
    Τηλ. 2610 322253

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή για τη διαθεσιμότητα μονίμων υπαλλήλων
    25 Σεπ 2013


    Η πρώτη προσφυγή για την κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο και τη διαθεσιμότητα μονίμων υπαλλήλων κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είναι από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

    ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ?
    ουτε μια βδομαδα δεν εχουν βγει σε διαθεσιμοτητα η κανω λαθος
    και εμεις δεν εχουμε προσφυγει ακομα
    μηπως μας παιζουν βρωμικα ?

    και σε παρακαλω βγαλε την φωτογραφια του Τσολακογλου υπουργου μονο και μονο που βλεπω αυτο το ανδρεικελο δυσκολεύομε να μπαινω στο μπλοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τετάρτη, 25 Σεπ 2013 09:37 Νέα

    Καταδικάστηκε ο άνεργος πατέρας που συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν συνελήφθη για την κλοπή ενός πάμφθηνου κουτιού με μαρκαδόρους που είχε ανάγκη το παιδί του για το σχολείο.

    «Όταν με κατάλαβαν, ήθελα να με καταπιεί η γη. Τους έδειξα το πορτοφόλι μου που είχε μέσα 20 ευρώ και τα πήραν. Ζητάω συγνώμη και δεν πρόκειται να το ξανακάνω», είπε στους δικαστές ο κατηγορούμενος πατέρας που ομολόγησε την πράξη στην απολογία του, τονίζοντας ότι έφτασε στο σημείο να κλέψει γιατί δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει όλα τα σχολικά που χρειαζόταν το παιδί του.

    Το δικαστήριο, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 ημερών με τριετή αναστολή και του χρέωσε δικαστικά έξοδα ύψους 80 ευρώ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή