Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΔΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΗΣ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΤΗΝ 20η/9/2013


Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε διαθεσιμότητα συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 20/9/2013 στα γραφεία της Ο.Λ.Μ.Ε  όπου παραβρέθηκαν δεκάδες συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα.
Εξετάζοντας το έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ, που είδε το φως της δημοσιότητας (χωρίς αριθ. πρωτοκ.), με την κατανομή των θέσεων στα ΙΕΚ/ΣΕΚ και άλλες δομές της εκπαίδευσης ΔΒΜ (Δια Βίου Μάθησης) αποφάσισε να εμμείνει στις απόψεις και να επαναδιατυπώσει τα αιτήματά της για την τοποθέτηση και των 2.122 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας  στο Υ.ΠΑΙ.Θ. μελών της Συντονιστικής Επιτροπής για τον εμπαιγμό και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Υπουργείου,  σχετικά με τις τοποθετήσεις μας.

 


Την Τρίτη  24/9  θα γίνει νέα  παράσταση διαματυρίας  στο Υ.ΠΑΙ.Θ., όπου έχει ζητηθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή συνάντηση με τον  Υπουργό Παιδείας.
Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, να παραβρεθούν μαζικά και αγωνιστικά, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που αποφασίσαμε να πραγματοποιηθεί έξω από το Υ.ΠΑΙ.Θ, την Τρίτη 24/9 στις 11:00 π.μ.,  με μαύρα μπλουζάκια και μαύρες σημαίες.





Πορεία στην Κύπρο για τον ΠαύλοΗ Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε διαθεσιμότητα καταδικάζει  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τη δολοφονία του 34χρονου εργαζόμενου και νέου καλλιτέχνη αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη,  από  νεοναζιστές  συμμορίτες και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στου οικείους του. Παράλληλα καταγγέλλει όλους αυτούς που υπέθαλψαν και υποθάλπουν την επώαση των αυγών του νεοναζιστικού φιδιού.                                                               

Ο φασισμός είναι αίμα, βία και θάνατος. Είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού, που τόσο απαξιώνονται από το επίσημο κράτος στις μέρες μας. Ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση να αποκαλύψουμε το αποτρόπαιο πρόσωπό του πίσω από τις μάσκες.  Να αναπτύξουμε τη λογική, την κρίση, τη συνθετική σκέψη, την αλληλεγγύη, το αίσθημα της δικαιοσύνης, την ανθρωπιά προς όλους και τη διάθεση αγώνα για το κοινό καλό. Είναι το μόνο έδαφος στο οποίο δεν μπορεί να φυτρώσει ο φασισμός.

 

Επίσης διαβάστε εδώ το Ψήφισμα καταγγελίας της ΟΛΜΕ: Ψήφισμα καταγγελίας της δολοφονίας  του Π. Φύσσα 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου