Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αναστολή της απεργίας των Καθηγητών

Ο αγώνας συνεχίζεται!

alfavita.gr
Δεν πέρασε καμιά πρόταση στη συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρόλο που δεν ήταν λίγες η ΕΛΜΕ που είχαν αποφασίσει συνέχιση της απεργίας (κυρίως με τη μορφή της 5νθήμερης). Επίσης υπήρχαν ΕΛΜΕ οι οποίες είχαν αποφασίσει μετά την πρώτη ενδεικτική ψηφοφορία να ψηφίσουν την πρόταση απεργίας που θα συγκέντρωνε τις περισσότερες ψήφους.
Ωστόσο εφόσον καμιά πρόταση απεργίας δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό η συνέλευση των ΕΛΜΕ προχώρησε σε αναστολή της απεργίας.
Όλα δείχνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με ανοιχτά τα σχολεία, με τους καθηγητές να προχωρούν σε άλλες μορφές δράσης, τις οποίες θα αποφασίσουν σε εκ νέου σύγκληση της Ολομέλειας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
     
Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολείων από μαθητές. Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας προσδιορίζουν ότι είναι περίπου 100, ενώ υπάρχουν άλλες εκτιμήσεις που υπολογίζουν ότι είναι διπλάσιες.

         
 25 Σεπ. 2013, 17:00

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Το ζήτημα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών της Β/θμιας επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης – στην οποία περιήλθαν μετά την έκδοση της πρόσφατης διαπιστωτικής πράξης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της 31.7.2013 και την κατάργηση 50 εκ των 110 ειδικοτήτων (ποσοστό 45,54%) προσωπικού (ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ)

                                                                                    διαβάστε  περισσότερα

1 σχόλιο:

  1. τωρα ειναι που πρεπει να γινουμε μια γροθια συναδελφοι μην πτοήστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή