Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Έξω από το Υπουργείο Παιδείας θα γίνει αύριο, Δευτέρα 23/9 στις 12.30μ.μ, η συγκέντρωση   ΟΛΜΕ-ΔΟΕ



Η Συντονιστική Επιτροπή  εκπαιδευτικών Δ.Ε σε διαθεσιμότητα, καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν τον καλύτερό τους  εαυτό για την επιτυχία της απεργίας, συμμετέχοντας στις απεργιακές επιτροπές, τις ενημερώσεις γονέων, μαθητών και φορέων και να παραβρεθούν  όλοι αγωνιστικά στη συγκέντρωση με μαύρες μπλούζες και μαύρες σημαίες 


2 σχόλια:

  1. Οι τομείς στη Β’ τάξη ΕΠΑ.Λ. Υγείας και Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ το 2013-14.
    Πού είναι η στήριξη της ΟΛΜΕ;


    ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΝΟΜΟ;

    Ειδικά μετά από τις πολλές αναφορές της ΟΛΤΕΕ και συναδέλφων στον Τύπο και στο Διαδίκτυο όπου αναδημοσιεύεται το περίφημο Άρθρο 46 του νόμου ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4186 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» ΦΕΚ 193 τ. Α’, 17-9-2013:

    Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου Β΄
    ……………………….
    3. Κατά το σχολικό έτος 2013 – 2014 η Β΄ και Γ΄ τάξη του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., η Γ΄ και Δ΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και οι Α΄ και Β΄ τάξεις του ΕΠΑ.Σ. και κατά το σχολικό έτος 2014 – 2015, η Γ΄ τάξη του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., η Δ΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και η Β΄ τάξη ΕΠΑ.Σ. θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά το χρόνο δημοσίευσης του παρόντος νόμου διατάξεις.

    …………………………

    Η Β’ ΕΠΑ.Λ. σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά το χρόνο δημοσίευσης του παρόντος νόμου διατάξεις ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ τους Τομείς Υγείας και Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών

    - Η ΟΛΤΕΕ το έχει επισημάνει πολλές φορές με έγγραφα και ανακοινώσεις.
    - Πολλά σχολεία στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει τμήματα των Τομέων.
    - Μερικοί γονείς κινούνται δικαστικά κατά των Διευθυντών που αρνούνται να δημιουργήσουν τμήματα και στρέφουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τους μαθητές σε άλλους τομείς.
    - Από την 1η Οκτώβρη που σταματούν οι αλλαγές τομέων, θα λειτουργήσουν οι παραπάνω Τομείς σε αρκετά ΕΠΑ.Λ. ενώ σε άλλα οι μαθητές θα έχουν παραπλανηθεί και θα φοιτήσουν σε τομείς που δεν τους ενδιαφέρουν.

    Πού είναι η στήριξη της ΟΛΜΕ;
    Η ΟΛΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ να ενημερώσει όλες τις ΕΛΜΕ και να στείλει εξώδικα και ανακοινώσεις σε όλα τα σχολεία. Αν το είχε κάνει προ εβδομάδος, από 17/9 που βγήκε το ΦΕΚ θα είχε αρχίσει η αποκατάσταση της αδικίας.

    Ας γίνει τώρα. Υπάρχει ακόμη χρόνος. Μετά θα υποχρεωθεί το ΥΠΑΙΘ να βρει εκπαιδευτικούς με κάθε τρόπο.

    ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΔΙΚΙΑ. Συνάδελφοι Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί των ΕΠΑ.Λ. κινηθείτε τώρα. Μη βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

    Οι Τομείς Υγείας-Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών στη Β’ Τάξη να λειτουργήσουν άμεσα.
    Αυτό θέλουν οι μαθητές μας και οι γονείς τους. Ας μην τους το στερούμε με παραπληροφόρηση από τα κανάλια, ας διαβάσουμε προσεκτικά και ας εφαρμόσουμε το νόμο του κράτους. Είναι υποχρέωσή μας.
    Γ. Νικολάου, Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχολεία που γράφουν μαθητές είναι όλος ο νομός Αχαϊας με προτροπή της ΕΛΜΕ (δημοσιεύτηκε και στο ΑΒ), στο Γαλάτσι, στον Κορυδαλλό κ.ά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή