Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013


Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες απεργούς καθηγητές και καθηγήτριες γιατί με τη συμμετοχή τους στην απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα έδωσαν την πιο βροντερή και αποστομωτική απάντηση στο Υπ. Παιδείας και την Κυβέρνηση που δήθεν, ενδιαφέρονταν για τη μαζικότητα των Γενικών 
          Συνελεύσεων των εκπαιδευτικών τις προηγούμενες μέρες.

Δείτε όλο το Δελτίο Τύπου   http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=6011

      
video του συλλαλητηρίου 16/9/2013: http://youtu.be/J6ZQkwlnkME  

Η ομιλία του Συναδέλφου Ν. Κιάκη εδω: ΟΜΙΛΙΑ

2 σχόλια:

  1. Αξιότιμοι συνάδελφοι, η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ να έχουν καταργήσει από εφέτος τους Τομείς Υγείας Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών από τους Διευθυντές ΕΠΑΛ πρέπει να σταματήσει. Να σχηματισθούν κανονικά τα τμήματα και θα βρεθούν σε δύσκολη θέση στο Υπουργείο γιατί θα χρειάζονται πολλούς εκπαιδευτικούς (εκατοντάδες) και οι λίγοι ωρομίσθιοι δεν επαρκούν. Θα αποτελέσει ατού κατά τις διαπραγματεύσεις.

    Η κατάργηση της Β'ΕΠΑΛ των τομέων αυτών ΔΕΝ υπάρχει σε κανένα έγγραφο, νόμο ή εγκύκλιο. Μόνο προφορικά έχουν επηρεασει διευθυντές και μαθητές για να μη γίνουν τμήματα γιατί θα φανεί το ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ οξύμωρο
    να χρειάζεσαι εκπαιδευτικούς και να τους διώχνεις.

    Ίσως είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για επιτυχία κατά των διαθεσιμοτήτων και θα ΣΩΣΕΙ για ένα-δυο χρόνια τους Τομείς και με επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις και ΜΟΝΙΜΑ σε όφελος των μαθητών που επιλέγουν τις σχετικές ειδικότητες.

    ENHMEΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΑΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΜΑΣ

    KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    To παρακάτω προς Δ/ντές έστειλα στο AlfaVita, ίσως δημοσιευθεί (βλ. επόμενο σχόλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΠΑ.Λ. όλης της Ελλάδας. Κοινοποίηση προς τοπικές ΕΛΜΕ, Εκπαιδευτικούς, Μαθητές των ΕΠΑ.Λ. και Γονείς τους.
    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι τομείς της Β’ τάξης Υγείας-Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ κανονικά το τρέχον σχολικό έτος 2013-2014

    Αξιότιμοι κ.κ. Διευθυντές των ΕΠΑ.Λ.

    Σύμφωνα με το ΝΟΜΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4186 «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις» ΦΕΚ 193 τ. Α’, 17-9-2013:

    ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΘΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2014 ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ Β’ ΕΠΑΛ.

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να στρέφετε τους μαθητές που έχουν κάνει εγγραφή τον Ιούνιο ή επιθυμούν να κάνουν εγγραφή τώρα στους τομείς Υγείας-Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών προς άλλους τομείς παρά τη βούληση των ιδίων και των γονέων τους. Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ σύμφωνα με το ΝΟΜΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4186 που ψηφίσθηκε, άρθρο 46.

    Ακόμη και αν έχετε ήδη καταργήσει τους παραπάνω Τομείς λόγω παραπληροφόρησης, πρέπει να ενημερώσετε τους μαθητές και τους γονείς τους ότι τελικά οι Τομείς θα λειτουργήσουν.
    ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΘΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ –ΠΡΟΝΟΙΑΣ και ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΡΙΝ την 30η Σεπτεμβρίου με τους μαθητές που επιθυμούν να φοιτήσουν στους αντίστοιχους τομείς.

    Παρατίθεται ακριβές απόσπασμα από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
    «Άρθρο 46
    Μεταβατικές διατάξεις Κεφαλαίου Β΄

    1. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Α΄ τάξης του ΕΠΑ.Λ., ο τρόπος αξιολόγησης και διεξαγωγής των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών της Α΄ τάξης και κάθε άλλη ρύθμιση που θεσπίζεται με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ και αφορά τη λειτουργία της Α΄ τάξης του ΕΠΑ.Λ. τίθενται σε ισχύ από το σχολικό έτος 2013 – 2014.
    2. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των τάξεων Β΄ και Γ΄ του ΕΠΑ.Λ., ο τρόπος αξιολόγησης και διεξαγωγής των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών των τάξεων Β΄ και Γ΄ και κάθε άλλη ρύθμιση που θεσπίζεται με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ και αφορά τη λειτουργία των τάξεων Β΄ και Γ΄ του ΕΠΑ.Λ. εφαρμόζονται σταδιακά και τίθεται σε πλήρη εφαρμογή έως το σχολικό έτος 2015 – 2016.
    3. Κατά το σχολικό έτος 2013 – 2014 η Β΄ και Γ΄ τάξη του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., η Γ΄ και Δ΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και οι Α΄ και Β΄ τάξεις του ΕΠΑ.Σ. και κατά το σχολικό έτος 2014 – 2015, η Γ΄ τάξη του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., η Δ΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και η Β΄ τάξη ΕΠΑ.Σ. θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά το χρόνο δημοσίευσης του παρόντος νόμου διατάξεις.
    4. Η λειτουργία της Α΄ Τάξης των ΕΠΑ.Σ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων παύει το σχολικό έτος 2012−2013.»

    Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους για την παράνομη παρεμπόδιση της λειτουργίας των Τομέων Β’ τάξης Υγείας-Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών στα ΕΠΑΛ που ανήκουν κατά την άσκηση αιτήσεων ακύρωσης κατά της διαθεσιμότητας.

    Γ. Ρεγγίτης, Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή