Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Oσμή «σκανδάλου»

Στον αέρα η διαφάνεια: Απέκρυψε στοιχεία ο Αρβανιτόπουλος για τους πίνακες διαθεσιμότητας!

Σε σκανδαλώδεις ενέργειες απόκρυψης στοιχείων που θα προκαλούσαν σοβαρές αλλαγές στους πίνακες της διαθεσιμότητας προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, φτάνοντας έως την εν κρυπτώ και αυθαίρετη αντικατάσταση από τον ίδιο τον υπουργό των δύο μελών του Τριμελούς Υπηρεσιακού Συμβουλίου επειδή αρνήθηκαν να συναινέσουν στη συνοπτική έγκριση των καταστάσεων. Αυτό προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Συμβουλίου, στις 20 Νοεμβρίου, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.»… (η Εφημερίδα των Συντακτών)

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ της Άννας Ανδριτσάκη στη σελίδα 69 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί. Όπως αποκαλύπτει η «Εφ.Συν» με το ρεπορτάζ της Άννας Ανδριτσάκη, η διαφάνεια που επικαλείται το υπουργείο Παιδείας είναι έωλη: από τα πρακτικά του Υπηρεσιακού Συμβουλίου που καταρτίζει τους πίνακες διαθεσιμότητας συνάγεται ότι ο υπουργός Παιδείας αντικατέστησε δύο μέλη επειδή ζήτησαν έλεγχο όταν διαπίστωσαν λάθη στις σχετικές λίστες.

Αντιδράσεις και οσμή «σκανδάλου»
Την ίδια ώρα, τα μέλη της Συγκλήτου του Εθνικού Καποδιστρικού Πανεπιστημίου Αθηνών εμμένουν στις παραιτήσεις τους ενώ η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου δηλώνει ότι «αδυνατεί να ανακατατάξει τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος υπό αυτές τις συνθήκες» (σ.σ: διαθεσιμότητας) έπειτα μάλιστα και μετά «τις αμφισβητούμενης εγκυρότητας δημοσιοποιήσεις ονομαστικών καταλόγων καταργούμενου και μοριοδοτούμενου προσωπικού»
Πηγή: efsyn.gr, alfavita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βόμβα στη διαδικασία διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ

1 σχόλιο:

  1. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου Αττικής σε παρέμβαση κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων των σχολικών συμβούλων για την αξιολόγηση,

    Την Τετάρτη, 27/11 και την Παρασκευή, 29/11 στις 9 π.μ. στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Νέστου 4, Πλατ. Μαβίλη).

    Για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (από 8 π.μ. έως 11 π.μ.) τις ημέρες αυτές.

    Ο στόχος της παρέμβασής μας είναι να ενημερώσουμε τους σχολικούς συμβούλους για το ρόλο και το μηχανισμό της αξιολόγησης και να μην υλοποιηθούν τα σεμινάρια.

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF#ixzz2lfKLETdt
    Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή