Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διεκδικούμε την πλήρη «αποκατάσταση των αδικιών» της διαθεσιμότητας


Αθήνα 21/11/2018
  
         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την Τετάρτη 21/11/2018, πραγματοποιήθηκε πλατιά, ανοιχτή συνεδρίαση των πρώην Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα με θέμα την ανάγκη διεκδίκησης της ολοκληρωμένης αποκατάστασης των συνεπειών της διαθεσιμότητας. Εκεί, εκτός από τη χαρά και συγκίνηση που νοιώσαμε για το αντάμωμα δεκάδων "μπαρουτοκανισμένων" αδελφών μας, αποφασίσαμε την συνέχιση του αγώνα για την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων μας που αφορούν στην πλήρη «αποκατάσταση των αδικιών» της διαθεσιμότητας και την διεκδίκησή τους σε συντονισμό με τους συναδέλφους μας από όλη την Ελλάδα.

Στη συνεδρίασή μας παραβρέθηκαν και μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που μας μετέφεραν την απόφαση του Δ.Σ.  της ομοσπονδίας  για την πλήρη στήριξη στις κινητοποιήσεις που θα προγραμματίσουμε.  

Επισημάνθηκε ότι:

Η επαναφορά μας στις θέσεις που κατείχαμε και η επανασύσταση των καταργημένων ειδικοτήτων της Δ/θμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αποτέλεσαν νίκες του εκπαιδευτικού κινήματος και των σκληρών και ανυποχώρητων αγώνων που δώσαμε ως συλλογική οντότητα τα προηγούμενα χρόνια για την ακύρωση των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων και του ακρωτηριασμού της δημόσιας εκπαίδευσης.

Όμως για την πλήρη «αποκατάσταση των αδικιών» της διαθεσιμότητας, εκκρεμεί η ικανοποίηση πάγιων αιτημάτων, τα οποία διεκδικούσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και τα οποία έχουν επανειλημμένα τεθεί ως διεκδικήσεις από την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Αποφασίσαμε:

1. Τη διεκδίκηση της επιστροφής των χρημάτων που παρακρατήθηκαν κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας και του υπολογισμού του αντίστοιχου ποσού στις συντάξιμες αποδοχές όλων των συναδέλφων που βίωσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας-απόλυσης. 

2. Να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια θα συμβάλει στη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιοποίηση  των αιτημάτων μας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και για την οποία απαιτείται  αγωνιστική επαγρύπνηση.

3. Να προχωρήσουμε σε παραστάσεις στα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομίας την Παρασκευή  30-11-2018  με συντονισμένη, πανελλαδική κινητοποίηση με συμμετοχή των συναδέλφων της πρώην διαθεσιμότητας, της ΟΛΜΕ  και των ΕΛΜΕ . Γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο και ζητούμε από την ΟΛΜΕ να κηρύξει τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας και σε συντονισμό με τις τοπικές ΕΛΜΕ, να οργανωθούν οι παραστάσεις στα υπουργεία (μαζική μετακίνηση συναδέλφων, κάλυψη εξόδων μετακίνησης κλπ), ώστε να γίνει συνάντηση με τους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών.

Ζητάμε να υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε:

Να πραγματοποιηθεί η επιστροφή των παρακρατηθέντων χρημάτων (25% των αποδοχών) του διαστήματος της διαθεσιμότητας και ο υπολογισμός τους στις συντάξιμες αποδοχές όλων των συναδέλφων, για να λήξει επιτέλους η δια βίου ποινή την οποία εκτίουμε ακόμη.

Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις ακτιβιστικές και συχνά απρόβλεπτες δράσεις που πραγματοποιήσαμε κατά το διάστημα της διαθεσιμότητας και η συλλογική εμπειρία που αποκτήσαμε, είναι οδηγός  μας στην οργάνωση του αγώνα μας για την άρση των επιπτώσεων της διαθεσιμότητας, που, σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε  καταδικασμένοι να υφιστάμεθα και μετά τη συνταξιοδότηση μας,  δηλαδή μέχρι να πεθάνουμε.

Τέλος, ως εν ενεργεία εκπαιδευτικοί διεκδικούμε όπως και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα τα πάσης φύσεως επιδόματα των δεδουλευμένων χρόνων μας που παρανόμως κόπηκαν στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών.  


Συντονιστική Επιτροπή (πρώην) Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα




1 σχόλιο:

  1. Στάση εργασίας σημαίνει και περικοπές στις αποδοχές.
    Δε νομίζω ότι έχει κάποιος πρόβλημα να πάρει μια μέρα άδεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή