Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Για την πλήρη «αποκατάσταση των αδικιών» της διαθεσιμότητας

Ενημέρωση σχετικά με τη διεκδίκηση της καταβολής του 25% των συντάξιμων και των παρακρατηθέντων αποδοχών της διαθεσιμότητας 2013-2015


Η διεκδίκηση του πάγιου -και υιοθετημένου (από το 2015) από την ΟΛΜΕ- αυτού αιτήματός μας, ψηφίστηκε εκ νέου και από την πρόσφατη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ (δείτε το ψηφισμα..εδώ), επικαιροποιώντας το στην "ατζέντα" διεκδικήσεων της ομοσπονδίας μας.

Για την άμεση διεκδίκηση του πάγιου αυτού αιτήματος μας, έγινε παρέμβαση στη συνεδρίαση  ΔΣ της ΟΛΜΕ (της Τρίτης 30/10) με την παρουσία 3 συναδέλφων (πρώην διαθέσιμων).
Εκ μέρους του ΔΣ της ΟΛΜΕ ειπώθηκε ότι θα τεθεί το αίτημα, της νομοθέτησης σχετικά με την καταβολή του 25% των παρακρατηθέντων αποδοχών της διαθεσιμότητας καθώς και ο υπολογισμός τους στα συντάξιμα, στη συνάντηση που θα έχουν αύριο το πρωί 31/10 στις 11πμ στο ΥΠΠΕΘ με την αρμόδια υφυπουργό Παιδείας.

Ενημερώσαμε το ΔΣ ότι με νόμο του Υπ. Υγείας [Ν. 4558/2018 (ΦΕΚ A 140-01.08.2018) Άρθρο 7, παρ. 2] που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη βουλή, αποφασίστηκε να επιστραφούν τα ποσά που παρακρατήθηκαν σε 39 υπαλλήλους του νοσοκομείου Αμ. Φλέμιγκ, μετά τη διαθεσιμότητα τους το 2013-14 και την επαναπρόσληψή τους.
Τίθεται επιπλέον, λοιπόν, θέμα ισονομίας.

Περιμένουμε το δελτίο τύπου της αυριανής συνάντησης.


Διεκδικούμε την πλήρη «αποκατάσταση των αδικιών» της διαθεσιμότητας

Εκ μέρους των (πρώην) Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα
Γιαννοπούλου Αναστασία

2 σχόλια:

  1. Η κίνηση για την επαναπροώθηση του αιτήματος της καταβολής του 25% των παρακρατηθέντων αποδοχών της διαθεσιμότητας καθώς και ο υπολογισμός τους στα συντάξιμα, ξεκίνησε από τους συναδέλφους της βόρειας Ελλάδας, με ψηφίσματα που απηύθυναν προς την ΟΛΜΕ, οι Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ & Ε΄ ΕΛΜΕ – Θεσσαλονίκης, από τον Ιούνιο του 2018. Ακολούθησαν και άλλες ΕΛΜΕ όπως Άρτας, Έβρου & Αθήνας.
    Στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ που έγινε στις 20/10/2018 επικαιροποιήθηκε η διεκδίκηση του αιτήματος με το σχετικό ψήφισμα!
    Ευχαριστούμε τους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης για την αγωνιστική τους επαγρύπνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμένουμε το (επίσημο) δελτιο τύπου της ΟΛΜΕ για τα αποτελέσματα της συνάντησης με την Υφυπουργό. Εν τω μεταξύ η προφορική ενημέρωση, από μέλη του ΔΣ, λέει ότι....το ΥΠΠΕΘ αντιμετωπίζει θετικά μεν το αίτημά μας,.....αλλά ....δυστυχώς είναι θέμα του ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ γιατί το κονδύλι είναι μεγάλο! Πρέπει να συνεχίσουμε τις πιέσεις. Κάθε συνάδελφος προς τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ και να δουμε πως αλλιώς και τις κλιμακώσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή