Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΕΟΔΑΦ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


Κυριακή 3 Νοεμβρίου η τελική συνάντηση της ΕΟΔΑΦ για την υποβολή της προσφυγής εναντίον της κυβέρνησης, στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τις διαθεσιμότητες και τις παραβιάσεις Ανθρωπίνων και Συνταγματικών Δικαιωμάτων μας




Μετά την κοινή σύσκεψη που έγινε  την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 στην ΕΡΤ,  μεταξύ Γονιών του Αυτιστικού Φάσματος (ΕΟΔΑΦ), της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και με συμμετοχή όλων των αντιμνημονιακών πολιτικών φορέων (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΚΚΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" - ΕΠΑΜ), η  ΕΟΔΑΦ μελέτησε προσεκτικά όλες τις απόψεις που ακούστηκαν και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ισχυρότερη κίνηση σήμερα (εκτός από τη γενική πολιτική απεργία), είναι η προσφυγή στο διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 



Οι μεν γονείς του Α.Φ προσφεύγουν για τις απολύσεις γονιών του Αυτιστικού Φάσματος, τις διακρίσεις και αποκλεισμούς των δύο πρόσφατων συναφών νομοθετημάτων και την κατάργηση των ειδικοτήτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης που πρόσφεραν διέξοδο στα παιδιά τους.
Οι δε καθηγητές που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, προσφεύγουν για την άρση της Συνταγματικά κατοχυρωμένης μονιμότητας στο Δημόσιο και τα απορρέοντα Δικαιώματα που παραβιάζονται, συμμετέχοντας στην κοινή νομική βάση.
  • Η ΕΟΔΑΦ προχωράει επειγόντως στην προσφυγή κατά της κυβέρνησης στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.
  • ΟΙ Εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μπορούν να συμμετέχουν άμεσα, (ακόμα και αν έχουν κάνει οποιεσδήποτε άλλες προσφυγές κατά της διαθεσιμότητας εντός Ελλάδος) με την κοινή νομική ομπρέλα που έχουμε επεξεργαστεί.

Η τελική συνάντηση της ΕΟΔΑΦ για την υποβολή της προσφυγής (εναντίον της κυβέρνησης στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις διαθεσιμότητες και τις παραβιάσεις Ανθρωπίνων και Συνταγματικών Δικαιωμάτων μας), Θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Θα συνταχθεί και εξηγηθεί το τελικό δικόγραφο και κατηγορητήριο
(Βασικά, μάλλον απλά θα ανακοινωθεί, αφού οι γνώμες έχουν κατατεθεί και ενσωματωθεί – αλλά, αν υπάρχουν κάποιες ιδέες για  προσθήκες  της τελευταίες στιγμής, θα πρέπει να ειπωθούν εκεί για να κατατεθούν.
Η συνάντηση είναι ανοιχτή για τους Εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται, δεδομένου ότι δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις. 
Οποιεσδήποτε ερωτήσεις, διευκρινίσεις, εξηγήσεις (και τυχόν νέες ιδέες / απόψεις), θα ειπωθούν εκεί.
Η εισήγηση θα σταλεί 1-2 ημέρες νωρίτερα ώστε να είστε προετοιμασμένοι για ερωτήσεις - απορίες - ιδέες.

Διαβάστε εδώ τις θέσεις της ΕΟΔΑΦ για τη Διαθεσιμότητα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ : Κυριακή 3 Νοεμβρίου – ώρα 10.30 το πρωί
ΧΩΡΟΣ : Δίκτυο Πολιτών Χολαργού - ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 256– Εμπορικό κέντρο «ΕΡΜΗΣ» 
100 μ από το μετρό Χολαργού / υπόγειος όροφος.  

Οδηγίες: Παίρνουμε το μετρό / γραμμή προς Αεροδρόμιο. Κατεβαίνουμε στάση Χολαργός. Βγαίνουμε από την έξοδο προς Αγ. Παρασκευή / Μεσόγεια και περπατάμε προς Αγ. Παρασκευή (στη δεξιά πλευρά της Μεσογείων προς Αγ. Παρασκευή). Στα 50 μ. δεξιά, έχει μαγαζιά για καφέ, τυρόπιτες κλπ. Στα 100 περίπου μέτρα βρίσκουμε το εμπορικό κέντρο ΕΡΜΗΣ που στο ισόγειο έχει κατάστημα οπτικών. Κατεβαίνουμε στον κάτω όροφο – είναι η αριστερή αίθουσα κάτω από τα οπτικά – γράφει «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΟΛΑΡΓΟΥ»
-------------------------------------------------------------------------------------------  

6 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ!!!
    Συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα:
    Ο υπουργός ΥΠΑΙΘ με την νέα του Διαπιστωτική Πράξη Διαθεσιμότητας της 30/10/2013 προσπαθεί με αισχρό δικολαβίστικο τρόπο να μας κάμψει τελείως οικονομικά και να κερδίσει χρόνο…. Δημιουργεί δηλαδή μια νέα διοικητική πράξη στη θέση της προηγούμενης (την οποία και ακυρώνει γιατί έβλεπε ότι τα δικαστήρια μας δικαιώνουν) και μας αναγκάζει να καταθέσουμε νέα δικόγραφα!
    Οι συνάδελφοι μας που γύρισαν με αποφάσεις αναστολής θα αναγκαστούν να κάνουν νέα αίτηση αναστολής εκτός αν προσδιοριστεί γρήγορα το δικαστήριο του ΣτΕ.
    Η απόφαση της διοίκησης είναι καταφανώς παράνομη γιατί αντιβαίνει στο άρθρο 20 του Συντάγματος και 6 της ΕΣΔΑ ( ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ).
    Σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή του Υπουργείου για την κατάργηση της προγενέστερης (ήδη προσβληθείσας απόφασης) αποβλέπει κατά την άποψή δικηγόρων, καταφανώς, σε παρεμπόδιση της αποτελεσματικής άσκησης εκ μέρους όλων των συναδέλφων μας σε διαθεσιμότητα του δικαιώματός τους αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας.Καλώ όλους τους συναδέλφους σε ανένδοτο δικαστικό αγώνα, ενάντια στο αντισυνταγματικό και δικολαβίστικο ΥΠΑΙΘ μέχρι την πλήρη δικαίωση μας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά, μόνο τα δικαστήρια φοβούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι το δυνατό μας χαρτί και το γνωρίζουν οι αντίπαλοι μας (υπουργείο, συγκυβέρνηση, τρόικα) απλά κερδίζουν χρόνο εξωθώντας τα πράγματα ως την "τελική Σύγκρουση"! Προσωπικά πιστεύω πως "πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας θάναι", εφόσον το δίκιο μας είναι "βουνό" και θα το αναγνώριζε ακόμα κι ο....Τόμσεν! Ωστόσο θεωρώ ότι θα περάσει κάποιος χρόνος και θα χρειαστούν και χρήματα (ειδικά για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο), γιαυτό συνιστώ αλληλεγγύη μεταξύ μας κι ο καθένας χωριστά να ψάξει να βρει δουλειά για να επιβιώσει, ώσπου τελικά να δικαιωθούμε και να επανέλθουμε ως εργαζόμενοι στο Δημόσιο και την Εκπαίδευση...
    Μέχρι τότε συνιστώ συναδελφικά να μην πιστεύετε τις Αρβανιτο....κολιές ( έχουν "αποκατασταθεί οι 1200 από τους 1992!!!), ή στο παραλλήρημα του Άδωνι που από τη μια κλείνει νοσοκομεία και "δομές Δημόσιας Υγείας" κι από την άλλη "υπόσχεται' (;) πως θα απορροφήσει(!!!) τους Υγειονομικούς καθηγητές που απέλυσε ο Αρβανιτο...κόλης!
    ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ...Δεν μπορεσα να ευρίσκομαι σήμερα στην συνάντηση, ελπίζω να μάθω νέα και τι αποφασίστηκε με τα οποία συμφωνώ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή στη προσφυγή για το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή για το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα σταλούν email με τα σχετικά αρχεία
      Θα ξαναγραφτει άρθρο στο blog

      Διαγραφή