Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Διαθεσιμότητα - ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ.... με την δικαίωση των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.                 

Του Μιλτιάδη Θεολόγου, προέδρου Β' ΕΛΤΕΕ-Θ

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ……..
Βγήκαν οι πρώτες θετικές αποφάσεις των κατεπειγόντων ασφαλιστικών μέτρων που δικαιώνουν εκπαιδευτικούς που προέρχονται από την Θεσσαλονίκη με δικηγόρο τον κ. Κατρούγκαλο. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι εκπαιδευτικοί ανήκουν στα ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ , ΕΠΑΛ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ και άλλα για την Δυτική Θεσσαλονίκη .  Οι εκπαιδευτικοί ανήκαν σε ομάδες όπως των μεταπτυχιακών, των ΔΕ και γενικότερες κατηγορίες (ΠΕ 14-17). Υπενθυμίζουμε πως καμία απόφαση δεν έχει βγει ακόμα αρνητική, ενώ πάντα σ αυτήν την φάση οι αποφάσεις εκδίδονται κατά περίπτωση και όχι με βάση ομαδικά χαρακτηριστικά. Έχουν ήδη βγει αποφάσεις για 22 εκπαιδευτικούς πανελλαδικά που τους δικαιώνουν.

                                                                                                                     Διαβάστε περισσότερα



Δικαιώθηκαν και επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες του δήμου Νεάπολης-Συκεών

 Στις θέσεις τους θα επιστρέψουν από τις 14 Οκτωβρίου οι 12 σχολικοί φύλακες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, οι οποίοι είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση για το θέμα. Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εξέτασε την
Παρασκευή (11/10) την αίτηση και την έκανε δεκτή, εκδίδοντας προσωρινή διαταγή για επιστροφή τους στις.......
                                                                                                            Διαβάστε περισσότερα



Κατατέθηκε τροπολογία για απογραφή υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ

Νέα πενθήμερη απεργία διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με την οποία υποχρεώνονται οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ να απογραφούν κατέθεσε η κυβέρνηση.


Συγκεκριμένα προβλέπεται: - αποτελεί ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα η μη απογραφή υπαλλήλου - θα τηρείται από τους διευθυντές των σχολείων Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού και Ατομικό Δελτίο Παρουσίας Προσωπικού - παρατείνεται η θητεία της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 - οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μπορούν να τοποθετούνται σε άλλη περιοχή μετάθεσης από αυτή που τοποθετήθηκαν και εντός της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης - οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απασχολούνται με υπερωριακή απασχόληση έως του 40% του συνολικού αριθμού των ωρών απασχόλησής τους - εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις μετάταξης εκπαιδευτικών η ρύθμιση του άρθρου 82 παρ. 9 του νόμου 4172/2013 για την φορολογία εισοδήματος - προστίθενται 3 παρεχόμενες ειδικότητες στα ΙΕΚ και αναδιαμορφώνονται οι ειδικότητες του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού της Ομάδας Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΕΠΑΛ.

                                                                                                                      Διαβάστε περισσότερα


Στο Διοικητικό Εφετείο οι πρώτες αιτήσεις αναστολής διαθεσιμότητας δημοτικών αστυνομικώνΔεν αποκλείεται να επιλεγεί η διαδικασία της πρότυπης δίκης στο ΣτΕ.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθούν στο Διοικητικό Εφετείο οι πρώτες ομαδικές αιτήσεις αναστολής εκτελέσεως διαθεσιμότητας, δημοτικών αστυνομικών.

Όπως σημειώνει ο δικηγόρος Απόστολος Παπακωνσταντίνου, που έχει αναλάβει τις υποθέσεις των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, ενδέχεται να επιλεγεί η διαδικασία της πρότυπης δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση αυτή, μέχρι να κριθεί η υπόθεση, «παγώνουν» όλες οι υπόλοιπες. Αυτό σημαίνει ότι περίπου την Άνοιξη, το ΣτΕ θα έχει κρίνει κατά τρόπο οριστικό τη συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας.
Στην επιλογή αυτή ενδέχεται να καταλήξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς μόλις χθες, κερδήθηκε η πρώτη ομαδική αίτηση αναστολής εκτέλεσης διαθεσιμότητας για εκπαιδευτικούς. Οι 22 εκπαιδευτικοί που είχαν προσφύγει επιστρέφουν στα καθήκοντά τους και μισθοδοτούνται με πλήρεις αποδοχές.
Εξάλλου, όπως σημειώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, έχουν κερδηθεί στο Πρωτοδικείο οι πρώτες αιτήσεις αναστολής της διαθεσιμότητας σχολικών φυλάκων. Ήδη έχουν πάρει προσωρινές διαταγές, και έχουν επιστρέψει στην εργασία τους σχολικοί φύλακες από τέσσερις δήμους της Αττικής. Αύριο θα συζητηθούν οι αιτήσεις ακυρώσεως των σχολικών φυλάκων του δήμου Αναργύρων-Καματερού.

                                                                                                                     Διαβάστε περισσότερα

4 σχόλια:

  1. Οι απορίες μου είναι οι εξής για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ό,τι έγινε γύρω από αυτό το θέμα:
    1) Γιατί εξαίρεσε τους μηχανικούς κ.λπ.; 2) Μήπως, διότι πλήθος διδακτόρων από αυτούς, τους έκαναν, περιέργως ΙΔΑΧ στο ΕΜΠ και όχι μόνον αυτό, τώρα προωθούν Προεδρικό Διάταγμα να τους κάνουν ΕΕΔΙΠ; Μήπως, αυτά είναι «υπογείως» προσυμφωνηθέντα; 3) Πώς εξαιρείς παράνομα προσληφθέντα, μέλος οικογενειοκρατίας και βάζεις νόμιμα προσληφθέντες στην διαδικασία του προγράμματος διαθεσιμότητας; 4) Γιατί δέχεται να κλειδώνουν τα κτίρια του ΕΜΠ; 5) Γιατί, ενώ το ΕΜΠ δηλώνει απεργία υπαλλήλων κ.λπ., η μισθοδοσία βγαίνει κανονικά; Τι είδους απεργία είναι αυτή; Είναι «μαϊμού» απεργία; 6) Γιατί με τον ίδιο τρόπο που βγήκε η μισθοδοσία, δεν δόθηκε αντίστοιχη εντολή να σταλούν τα προσόντα των υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, στα πλαίσια του προγράμματος διαθεσιμότητας, να γίνουν οι εγγραφές πρωτοετών κ.λπ.; 7) Γιατί σιωπά στην απέραντη οικογενειοκρατία και στις παράνομες προσλήψεις; 8) Πώς συγκρίνει τους νόμιμα προσληφθέντες με αυτούς, αντί να τους διώξει και ποινικά μαζί με τους υψηλά ιστάμενους που τους προσέλαβαν; 9) Γιατί, λέει ότι, στέλνει εισαγγελείς, για να συμμορφωθούν δημόσιοι λειτουργοί, αλλά ακόμη δεν είδαμε αποτέλεσμα; Δηλαδή, ούτε οι εισαγγελείς τα κατάφεραν;;;;!!!! 10) Όσον αφορά την ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα συμπληρώσουν οι υπάλληλοι, ποιος εγγυάται την ορθότητα αυτών των στοιχείων, που θα σταλούν, ιδίως από τους παράνομα προσληφθέντες κ.λπ.;
    Όλα αυτά παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα, διότι: 1) Είναι ενέργειες διάσωσης των παράνομα προσληφθέντων και των επίορκων που τους προσέλαβαν. 2) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων. 3) Είναι ενέργειες εις βάρος των νόμιμα προσληφθέντων. 4) Είναι ενέργειες εις βάρος άλλων ΑΕΙ (που δεν έχουν παράνομα προσληφθέντες, ούτε στρατιές μηχανικών κ.λπ.). 5) Είναι ενέργειες εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
    Το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να ελέγξει, σε κάθε περίπτωση, τις παράνομες προσλήψεις ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), ακόμη και αν οι παράνομοι στην απογραφή δηλώσουν οικειοθελώς διαθεσιμότητα, με δόλιο σκοπό να αποφύγουν τις διώξεις, οι ίδιοι και αυτοί που τους προσέλαβαν παράνομα. Επίσης, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγξει την νομιμότητα πρόσληψης ΙΔΑΧ (με πλαστές προϋπηρεσίες, δικαιολογητικά κ.λπ.), οι οποίοι περιέργως εξαιρέθηκαν από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ.
    ΝΙΚΗΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΟΛΙΕΣ-ΥΠΟΠΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠ!!!!!
    Συνάδελφοι, διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, μην παρασύρεσθε από δικολάβους και σοφίσματα. Να μιλάτε για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., που παρανόμως κάποιοι τους εξαίρεσαν. Είναι εκατοντάδες μηχανικοί-διοικητικοί, που στο ΕΜΠ, τους βάφτισαν ΙΔΑΧ. Αυτούς βγάλτε στο ξέφωτο. Αυτοί για να προστατευτούν, διώχνουν εσάς τους κανονικούς και νόμιμους υπαλλήλους. Μιλώ φιλικά, γιατί είσαστε θύματα αυτών και των άθλιων που τους προσέλαβαν. Εκεί πρέπει να κτυπήσετε και νομικά. Κτύπημα και στους άθλιους που τους προστατεύουν. Εκεί είναι η δύναμή σας. Μην ακούτε δικολάβους που προστατεύουν αυτούς και τους άθλιους εργοδότες τους που τους μανατζάρουν. Μην αποπροσανατολίζεστε!!
    ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ‘’ΜΑΪΜΟΥ ‘’ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ!!!
    Οι εξαιρεθέντες από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας, παράνομα προσληφθέντες στο ΕΜΠ, ως ΙΔΑΧ (μηχανικοί-διοικητικοί) ψηφίζουν στο ΤΕΕ. Θα πρέπει να βρούμε ποιος μωροφιλόδοξος από το ΕΜΠ ονειρεύεται Προεδριλίκια στο ΤΕΕ και ψάχνει για ψήφους. Δεν ξύπνησε φυσικά ένα πρωί ο Υπουργός Παιδείας και είπε εξαιρώ τους εκατοντάδες "μαϊμού" μηχανικούς-διοικητικούς του ΕΜΠ, εις βάρος άλλων κατηγοριών υπαλλήλων. Κάποιο βρωμόπουλο από το ΕΜΠ του το σφύριξε!!!!
    Νέμεσις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρασκηνιακές κινήσεις για σωτηρία διαφόρων "ημετέρων" ενόψει διαθεσιμότητας.
    Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια περίεργη κινητικότητα σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα, με το να "επιστρατεύουν" διαφόρους συνταξιούχους, πρώην προϊσταμένους και διευθυντές, για να κάνουν παρασκηνιακά, Εκθέσεις Αξιολόγησης, επιλεκτικά σε διάφορους "ημετέρους" υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είχαν και να "περισώσουν" έτσι, έστω και την τελευταία στιγμή τα "δικά τους παιδιά", αυτά δηλαδή που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της οικογενειοκρατίας. Σημειώνεται, ότι αυτό δεν γίνεται σε ευρεία κλίμακα, αλλά μόνο επιλεκτικά σε κάποιους, την ίδια δε στιγμή, που η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν έχει δώσει τις Εκθέσεις Αξιολόγησης σε μη ημέτερους υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί με άριστα! Επίσης επιστρατεύτηκαν για αυτό οι αρμόδιοι των εμπλεκόμενων (στην αθλιότητα) τμημάτων. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη εκθέσεις αξιολόγησης με ημερομηνία (στον αριθμό πρωτοκόλλου διαβιβαστικού προς τον υπάλληλο) μετά τις 05-09-2013, διότι το αναφερόμενο ΑΕΙ την περίοδο αυτή αναφέρεται ως κλειστό. Τι νομίζατε ότι η διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία θα κάθονταν έτσι; Για τους πιο πάνω λόγους επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.
    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή