Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Ενημέρωση σχετικά με τη 3η  Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα, που έγινε την 11η /10 στην Αθήνα


Την Παρασκευή 11/10/2013  στις 6.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των Εκπαιδευτικών Δ.Ε. που βρίσκονται σε Διαθεσιμότητα, μετά από σχετικό κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα.
Τη συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν πλήθος συναδέλφων σε διαθεσιμότητα, απασχόλησαν τα παρακάτω θέματα:
  α)  Απολογισμός της μέχρι τώρα δράσης.
 β) Καθορισμός άμεσων στόχων και προγραμματισμός δράσεων για την συνέχιση του αγώνα μας.
Σχετικά με την μέχρι τώρα δράση μας αναφερθήκαμε:
1. Στη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας και στην οποία συμμετείχε και αντιπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μεταξύ των άλλων, καθώς και ο αντιπρόσωπός μας, παρουσίασαν τις θέσεις μας με βάση το υπόμνημα που συντάξαμε ομόφωνα την τετάρτη 9/10.
Στα ιδιαίτερα αιτήματά μας ο Υπουργός απάντησε τα παρακάτω:
  • Σήμερα, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι 1998, επειδή έγιναν δεκτές ενστάσεις συναδέλφων με προβλήματα υγείας που δεν είχαν αρχικά εξαιρεθεί, ενώ αναμένεται να εξεταστούν και άλλες που εκκρεμούν.
  • Προωθείται  ρύθμιση με την οποία, 100 περίπου συνάδελφοι με δεύτερο πτυχίο σε ειδικότητες φιλολόγου, δασκάλου και νηπιαγωγού πρόκειται άμεσα να μεταταχθούν σε αντίστοιχες θέσεις στην α/βάθμια και β/βάθμια εκπαίδευση.
  • Η απάντησή του σχετικά με το αίτημά μας να προκηρυχθούν ταυτόχρονα 1900 θέσειςία για κάθε εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα) ήταν αρνητική, λέγοντας ότι δεν υπάρχει συντονισμός με τα άλλα Υπουργεία (Υγείας, Εσωτερικών)
  • Επίσης αρνητική ήταν η απάντησή του στο αίτημά μας να συμπεριληφθούν όλοι οι κλάδοι στις 925 θέσεις εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ (π.χ. νοσηλευτών, μαιών, κοινωνικών λειτουργών κ.ά.)
  • Στο αίτημά μας για την λειτουργία της Β' τάξης ΕΠΑΛ του τομέα Υγείας-Πρόνοιας, αρνήθηκε ακόμα και να απαντήσει.
  • Στο θέμα του κινδύνου της επικείμενης απόλυσής μας, απάντησε: "προσπαθώ να μη μείνει κανείς άνεργος" 
  • Ένα χαρακτηριστικό σημείο της συνάντησης που καταδεικνύει την σχέση μέρους της ηγεσίας του υπουργείου με τα εκπαιδευτικά θέματα, είναι ότι όταν η αντιπροσωπία της ΟΛΜΕ ζήτησε να αποσυρθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος για το νέο λύκειο που πρόσφατα ψηφίστηκε,  ο Υφυπουργός Παιδείας Κος Κεδίκογλου που ήταν παρών στη συνάντηση είπε: "έχετε το θράσος να ζητάτε την απόσυρση ενός νόμου που ψηφίστηκε μετά από πενταετή διάλογο;"!!!! προκαλώντας την αντίδραση όλων των παρευρισκομένων.
Οι απαντήσεις αυτές του Υπουργού Παιδείας, μας δημιουργούν ιδιαίτερη ανησυχία αλλά  ταυτόχρονα δυναμώνουν την αποφασιστικότητά μας, να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι για να μην απολυθεί κανείς συνάδελφος.

2.  Έγινε ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με την πιθανότητα νομικών ενεργειών  που αφορούν στην προσβολή της Υπουργικής απόφασης σχετικά με την  κατανομή των 925 θέσεων στα ΙΕΚ-ΣΕΚ.


3. Συνάδελφοι τοποθετήθηκαν και πληροφόρησαν τη συνέλευση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων της ΤΕΕ και τα προβλήματά της, κινήσεις που έχουν κάνει κατά τόπους κλαδικοί φορείς, την ανάγκη να μην ξεχαστούν οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακούς τίτλους κ.α

Μετά από διεξοδική συζήτηση και προβληματισμό καταλήξαμε στα παρακάτω:
  • Επειδή χρειάζεται συστράτευση όλων μας στον αγώνα, είναι επιτακτική η ανάγκη να κινητοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοί που βρίσκονται  σε διαθεσιμότητα. Οι αγώνες δεν γίνονται με εξουσιοδότηση!!! Αν δεν βγούμε όλοι από τα σπίτια μας να προβάλουμε το θέμα μας με κάθε δυνατό τρόπο, δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε αποτελέσματα. Η κοινή γνώμη νομίζει ότι έχουμε "τακτοποιηθεί"
  • Να συμμετέχουμε όλοι στις γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα και να στηρίξουμε με τη δράση μας τις αποφάσεις τους..
  • Να οργανώσουμε σύσκεψη των  ΕΛΜΕ, ΕΛΤΕΕ, γονέων, μαθητών της Αττικής και άλλων φορέων με σκοπό την από κοινού παρουσία μας διοργάνωση συντονισμένων δράσεων.
  • Να υπάρξει συντονισμός με άλλους κλάδους του δημοσίου που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα (φύλακες, πανεπιστημιακοί, εργαζόμενοι υπουργείων, δημοτικοί αστυνομικοί) με σημείο αιχμής την υποδοχή των σχολικών φυλάκων, που έχοντας ξεκινήσει ένα Μαραθώνιο Πεζοπορίας στις 28 Σεπτεμβρίου από την Θεσσαλονίκη, θα φτάσουν στην Αθήνα στο τέλος Οκτωβρίου.
  • Να στηθεί το κιόσκι Επικοινωνίας - Ενημέρωσης στο χώρο των Προπυλαίων  την ερχόμενη εβδομάδα (επειδή δεν έδωσε άδεια ο Δήμος Αθηναίων για το Σύνταγμα)-για τη λειτουργία του θα υπάρξει προσεχής  ανακοίνωση  .
  • Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες συναδέλφων, γονέων και μαθητών να λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα τα τμήματα της Β' τάξης του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών.
  • Ακόμα κι αν τοποθετηθούμε όλοι σε νέες θέσεις, δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα μας μέχρι να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς που καταργήθηκαν από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και να επιστρέψουν μαθητές και καθηγητές στα σχολεία τους.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:

Άμεση επιστροφή όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους    
Μία οργανική θέση για κάθε εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα
Κανείς δεν περισσεύει
Κανείς δεν πρέπει να οδηγηθεί στην απόλυση



Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα

1 σχόλιο:

  1. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

    Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, 10675 Αθήνα - Κολωνάκι

    Τηλ. 210-7222007, Fax 210-7222182

    www.apapaconstantinou-lawfirm.gr

    AP. PAPACONSTANTINOU & ASSOCIATES LAW FIRM

    30-32 Patriarchou Ioakim str., 10675 Athens - Kolonaki

    Tel. 0030210-7222007, Fax 0030210-7222182

    www.apapaconstantinou-lawfirm.gr





    ΠΡΟΣ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

    ΥΠΟΨΗ: κ.κ. Ν. Κικάκη, Φ. Δανάσκο

    ΚΟΙΝΟΠ.:



    ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΔΔΒΜ



    Αξιότιμοι κύριοι.

    Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας για το υπόψη θέμα, σας ενημερώνουμε τα εξής:

    1. Οι δυο αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ τ. Β΄ αριθμ. 2490/04.10.2013 αφορούν την κατανομή θέσεων διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού στις ΔΔΒΜ. Οι ανωτέρω Υπουργικές Αποφάσεις εκδόθηκαν με έρεισμα τις αντίστοιχες νομοθετικές εξουσιοδοτήσεις που παρέχουν οι διατάξεις των άρθρων 26 παρ. 10 και 27 παρ. 14 του ν. 4186/2013. Συγκεκριμένα, με τις εν λόγω διατάξεις παρέχεται η εξουσιοδότηση στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να κατατάσσει το ως άνω προσωπικό ανά ΔΔΒΜ σε κατηγορίες κλάδους και ειδικότητες. Οι υπόψη θέσεις θα καλυφθούν, σύμφωνα με τους ορισμούς των άρθρων 26 και 27 του ν. 4186/2013 με πράξεις μετατάξεως.

    2. Κατά την άποψή μας, οι συγκεκριμένες Υπουργικές Αποφάσεις δεν αντιμετωπίζουν ζητήματα προφανούς και σοβαρής παρανομίας, που να τις καθιστούν ακυρωτέες. Για τον λόγο αυτόν δεν πιθανολογείται εξάλλου η χορήγηση αναστολής εκτελέσεως εκ μέρους του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο, σημειωτέον, θα ήταν το αρμόδιο Δικαστήριο για την εκδίκαση αιτήσεως ακυρώσεως κατά των συγκεκριμένων κανονιστικών πράξεων.



    Είμαι στη διάθεσή σας.



    Με φιλικούς χαιρετισμούς

    Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή