Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013


Τελετή βράβευσης του Υπουργού Παιδείας στη Βουλή

 την Παρασκευή 4/10 στις 6.30 μ.μ. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Η Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Υπουργό Παιδείας Κο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος δεν δίστασε να καταστρατηγήσει και αυτόν ακόμα τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 4186 για το Νέο Λύκειο που πρόσφατα ψηφίστηκε από τη βουλή και προβλέπει ρητά την ύπαρξη μεταβατικών διατάξεων, αναφέροντας ότι ο νόμος θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά από τους μαθητές που φέτος (σχολ. έτος 2013-2014) έχουν εγγραφεί και θα φοιτήσουν στην Α΄  Λυκείου.
   Ο Κος Αρβανιτόπουλος με εγκύκλιο (126964/Γ2/26-9-2013) που έστειλε στις σχολικές μονάδες την 29η/9/2013 εξαναγκάζει μαθητές που ήδη φοιτούν στη Β' τάξη του τομέα Υγείας-Πρόνοιας (που στην πλειοψηφία είναι νέα κορίτσια), να αλλάξουν τομέα και να διαλέξουν άλλους τομείς (π.χ. Μηχανολογίας, Αυτοκινήτων, Πληροφορικής, Οικονομίας-Διοίκησης κ.λ.π.). Με τον πιο βίαιο τρόπο δηλαδή ο Υπουργός Παιδείας εμποδίζει τους μαθητές να σπουδάσουν αυτό που ονειρεύτηκαν, αυτό που επιθυμεί η ψυχή τους.
 Για τους παραπάνω λόγους η Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αποφάσισε να απονείμει στον Υπουργό Παιδείας Κο Αρβανιτόπουλο το μέγα βραβείο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού προσανατολισμού. Η τελετή απονομής θα γίνει την Παρασκευή 4/10 στις 6.30 μ.μ. στη βουλή των Ελλήνων, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
  Καλούνται όλοι οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να τιμήσουν με την παρουσία τους την τελετή απονομής. Καλούνται επίσης όλοι οι συνάδελφοι σε διαθεσιμότητα να προσέλθουν στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στις 6.00 μ.μ.  στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2), με τη "γνωστή" μαύρη αμφίεση και να έχουν μαζί τους λευκά χαρτόνια στα οποία θα έχουν σημειώσει τον αριθμό τους στη λίστα διαθεσιμότητας, καθώς και χρωματιστούς μαρκαδόρους για την πραγματοποίηση πικετοφορίας.



Ανοικτή επιστολή εκπαιδευτικού σε διαθεσιμότητα προς τον Υπουργό Παιδείας κύριο Αρβανιτόπουλο

Από τις 21 Ιουνίου 2012 οπότε αναλάβατε το Υπουργείο
Παιδείας μέχρι σήμερα έχουν περάσει 15 μήνες. Μέσα σ’ αυτό το τόσο μικρό διάστημα επιτελέσατε το πλέον καταστροφικό έργο που γνώρισε ποτέ η δημόσια παιδεία.
Καταφέρατε σε λίγους μήνες:
1- Να οδηγήσετε 20.000 ελληνικές οικογένειες σε αδιέξοδο για το μέλλον των παιδιών τους επειδή :
Καταργήσατε ειδικότητες στην Τεχνική Εκπαίδευση στις οποίες οι 20.000 μαθητές είχαν ξεκινήσει να φοιτήσουν.
Υποχρεώνετε παράνομα με την εγκύκλιό σας (126964/Γ2/26-9-2013) αυτούς τους μαθητές να σταματήσουν τα όνειρά τους πριν ακόμα ξεκινήσουν να ονειρεύονται.
Γιατί τους υποχρεώνετε να σπουδάσουν κάτι που δε διάλεξαν οδηγώντας τους στην πρόωρη εγκατάλειψη της φοίτησης.
Γιατί αποκλείσατε τα κορίτσια (που αποτελούν το 80% των μαθητών των ειδικοτήτων που καταργήσατε) από επαγγέλματα που είναι κατ’ εξοχήν γυναικεία και από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Κύριε Υπουργέ, είστε ακατάλληλος για την παιδεία των παιδιών του ταλαιπωρημένου ελληνικού λαού! Σας ζητώ να παραιτηθείτε γιατί κάνατε αρκετή ζημιά! 

Δείτε ολόκληρη την επιστολή εδώ: Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κύριο Αρβανιτόπουλο

3 σχόλια:

  1. Διαμαρτυρία εργαζομένων στην πλ. Κάνιγγος
    Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013, 08:30
    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν σήμερα στις 12.00 στην πλατεία Κάνιγγος οι Σύλλογοι Υπαλλήλων στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή, στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και Ενέργειας καθώς και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

    Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ, «οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις καθώς και για την επίθεση σε βάρος των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις συλλόγων και ομοσπονδιών και καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη (πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων) να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία. Το κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων και μια σειρά άλλων δομών συρρικνώνουν, υποβαθμίζουν και διαλύουν τις Δημόσιες και Κοινωνικές Υπηρεσίες. Πλήττονται κατά κύριο λόγο οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και με βάση αυτές τις πολιτικές οδηγούνται στα πακέτα του αδηφάγου κερδοσκοπικού ιδιωτικού τομέα (ιδιωτικά νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικά ΙΕΚ κτλ.)».

    ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ? ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέμα: «Δεν γίνονται μαθήματα στις ΕΠΑΣ»
    Είμαστε μαθητές της Β τάξης Βοηθών Φαρμακείου στην Επάς Ν. Φιλαδέλφειας. Την ημέρα του Αγιασμού, ο κ. Διευθυντής μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν καθηγητές να μας κάνουν μάθημα: Οι παλιοί μας καθηγητές είχαν απολυθεί και οι καινουργιοί δεν είχαν έρθει ακόμα παρόλες τις δεσμεύσεις του υπουργείο Παιδείας.
    Είκοσι μέρες μετά και ούτε μία ώρα μάθημα.

    Αγωνιούμε:
    • θα είναι επαρκής ο χρόνος για την ολοκλήρωση της ύλης σε όλα τα μαθήματα σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών;
    • οι καθηγητές που θα έρθουν,αν έρθουν και όποτε έρθουν έχουν ξαναδιδάξει; έχουν παιδαγωγική επάρκεια;
    • σε περίπτωση που κάποια μαθήματα δεν διδαχθούν ή διδαχθούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, το πτυχίο μας θα είναι έγκυρο τυπικά και ουσιαστικά;
    Θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας όχι τόσο για την έλλειψη καθηγητών όσο για την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για το μέλλον μας από τους υπεύθυνους. Το να πηγαινοερχόμαστε στη σχολή μόνο και μόνο για να πληροφορηθούμε ότι δεν υπάρχει τίποτα νεότερο, εκτός από το ψυχολογικό κόστος έχει και οικονομικό. Κάποιοι από εμάς εργαζόμαστε και προκειμένου να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα, είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε λιγότερες ώρες ενώ κάποιοι άλλοι είναι άνεργοι και φοιτούν χωρίς καμία οικονομική ευχέρεια.
    Η σχολή αυτή για μας αποτελεί ένα εφαλτήριο για ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο. Μην μας το στερείτε.
    Απαιτούμε να ενδιαφερθείτε!!!!!
    • ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΖΑΦΕΙΡΩ
    • ΒΑΡΣΑΜΗ ΑΝΝΑ
    • ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
    • ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
    • ΖΑΜΠΟΡΝΙΑΚ ΕΥΑ
    • ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
    • ΙΕΡΟΜΝΥΜΩΝ ΟΛΓΑ
    • ΚΑΝΕΛΛΑ ΟΥΡΑΝΙΑ
    • ΚΑΣΣΑΜ-ΦΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΧΑΝΤΙΤΖΕ
    • ΛΑΓΓΗ ΒΙΛΜΑ-ΜΑΡΙΑ
    • ΛΑΝΑΪ ΕΣΜΕΡΑΛΝΤΑ
    • ΜΑΝΤΖΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ
    • ΜΕΓΚΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ
    • ΜΠΙΝΙΑΚΟΥ ΜΑΤΙΝΑ
    • ΜΠΟΥΓΑ ΘΩΜΑΪΣ
    • ΝΑΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
    • ΝΤΟΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
    • ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
    • ΠΛΟΥΜΠΗΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ
    • ΠΡΕΛΛΑ ΕΣΜΕΡΑΛΝΤΑ
    • ΡΑΠΑΚΟΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
    • ΤΖΑΒΕΛΑ ΑΘΗΝΑ
    • ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
    • ΧΑΒΑΤΖΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θεσ/νίκη 24-9-2013
    Θέμα: Η «απρόσκοπτη» λειτουργία του τομέα Υγείας & Πρόνοιας στα ΕΠ.ΑΛ για τους μαθητές της Γ λυκείου κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος
    κ.Υπουργέ,
    Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους ανακοινώσατε την απόφασή σας για την κατάργηση του τομέα Υγείας & Πρόνοιας από τα ΕΠ.ΑΛ της χώρας. Η εν λόγω απόφασή σας οδήγησε 2.100 εκπαιδευτικούς -αναίτια-στην ανεργία ενώ πολλά ακούστηκαν & ακούγονται για το «ανέλπιστο ;;» δώρο στους επιχειρηματίες των ιδιωτικών Ι.Ε.Κ.
    Θυμόμαστε χαρακτηριστικά τη δήλωσή σας ότι οι 20.000 περίπου μαθητές που ήδη έχουν τελειώσει τη Β΄Λυκείου και έχουν επιλέξει τον τομέα Υγείας θα συνεχίσουν «απρόσκοπτα» την ειδικότητά τους και στη Γ’ Λυκείου κατά το τρέχον σχολικό έτος με ωρομίσθιους καθηγητές..
    Αλήθεια γιατί άραγε να συνεχίζονται να λέγονται τόσες ανακρίβειες;;; «Aκοπα» & «άσκοπα» τόσα… λόγια χωρίς τα αντίστοιχα έργα;;;
    Ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε τους γονείς και μας ενημέρωσε ότι απλά τα παιδιά μας δεν έχουν καθηγητές για τα μαθήματα των ειδικοτήτων .
    Στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης εργάζονταν 30 εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων ειδικοτήτων(600 ώρες περίπου) ενώ για το σχολικό έτος 2013-14 υπάρχουν
    μόνο 2 ωρομίσθιοι καθηγητές που έχουν από 2 ώρες ο καθένας.
    Ουδείς γνωρίζει (εκτός από εσάς ίσως) πότε θα έρθουν
    οι υπόλοιποι καθηγητές ….πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα…. πότε θα βγει η διδακτέα ύλη….. πότε…. ίσως και ποτέ!!
    Είναι δυνατόν η οποιαδήποτε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση να σχεδιάζεται και να υλοποιείται με …τόση
    προχειρότητα ;;; …..Θα δούμε….. αργότερα….. κ.ο.κ. Γιατί μια ζωή να βρισκόμαστε προ εκπλήξεων και κυρίως σε θέματα παιδείας?
    Διώχνουμε τα παιδιά μας από την Ελλάδα κ.Υπουργέ , τα κάνετε να μισήσουν την Ελλάδα με τους
    «υπο - λειτουργούντες» θεσμούς της , αφού η Πολιτεία τους στερεί την πρόσβαση σε βασικά αγαθά όπως την δημόσια Παιδεία ….απρόσκοπτα!!!
    Ως γονείς νομίζουμε ότι ζητάμε το αυτονόητο!!! Να έχουν τα παιδιά μας τους καθηγητές τους για να ολοκληρώσουν την Γ’ Λυκείου.
    κ. Υπουργέ, σήμερα μπορεί να πρόκειται για το δικό μου παιδί, αύριο θα πρόκειται για το παιδί του γείτονά σας,
    αλλά «πάντοτε» πρόκειται για τα Ελληνόπουλά μας που θα αγαπούν ή θα εγκαταλείπουν αυτή τη χώρα και τότε…;;;

    Παρακαλώ για την άμεση & ειλικρινή απάντησή σας!!!
    Κακάνης Νικόλαος
    Ιδιωτικός υπάλληλος & προβληματισμένος γονιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή