Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την πλήρη αποκατάσταση των συνεπειών της διαθεσιμότητας

Στους δρόμους του αγώνα συναντηθήκαμε πάλι οι εκπαιδευτικοί που ήμασταν σε διαθεσιμότητα το 2013-15, διεκδικώντας την άρση των συνεπειών της


Πραγματοποιήθηκε χτες, Παρασκευή 30/11/18, η Πανελλαδική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που ήταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 2013 – 2015 με τη συμμετοχή συναδέλφων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Άρτα, Πέλλα Και Σέρρες. Μαζί μας παραβρέθηκαν μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία μελών του προεδρείου της) πολλών ΕΛΜΕ της Αττικής και της επαρχίας καθώς και αντιπρόσωπος των πρώην "διαθέσιμων" εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία

Η κινητοποίησή μας ξεκίνησε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών με σκοπό την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Υπουργό. Επειδή απουσίαζε ο υπουργός, πραγματοποιήθηκε συνάντηση 10μελούς αντιπροσωπείας μας με τον διευθυντή του υπουργικού γραφείου του κου Τσακαλώτου, στον οποίο κοινοποιήσαμε τα δίκαια αιτήματά μας (καταθέτοντας και το σχετικό υπόμνημα) και υποβάλαμε αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό.

Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε πορεία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο οικονομίας όπου η υφυπουργός κα Παπανάτσιου αρνήθηκε οποιαδήποτε συνάντηση, καθώς και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου αρνήθηκαν  απαξιωτικά, ακόμα και να μας ανοίξουν την πόρτα για να παραλάβουν το υπόμνημα με τα αιτήματά μας (το θυροκολλήσαμε), παρόλο που υπήρχε προ 20ημέρου έγγραφο αίτημα από την ΟΛΜΕ για συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Χουλιαράκη.

Ακολούθως
 μετά από πορεία στο κέντρο της Αθήνας, μεταβήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας με απαίτηση την επίτευξη συνάντησης με τον Υπουργό ή την Υφυπουργό Παιδείας. 


Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του υπουργείου παρουσία όλων των συναδέλφων, έγινε μόνο με εκπροσώπους του γραφείου της Υφυπουργού κ. Τζούφη, οι οποίοι δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν ως δίκαια τα αιτήματά μας και θα υπάρξει προσπάθεια προώθησής τους, χωρίς όμως να δεσμεύονται για την τελική έκβαση. Δεσμεύτηκαν μόνο για την τακτική (ανα 10ήμερο) ενημέρωσή μας σχετικά με την πορεία προώθησης των αιτημάτων μας, τονίζοντας ότι οι διεργασίες αυτές είναι χρονοβόρες.


Στη σύσκεψη των παρεβρισκόμενων συναδέλφων που έγινε στη συνέχεια, εκτιμώντας απαράδεκτη την άρνηση των Υπουργών και Υφυπουργών Οικονομικών και Παιδείας να συναντηθούν μαζί μας και να πάρουν θέση στα αιτήματα μας, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τον αγώνα μας το αμέσως επόμενο διάστημα, συγκαλώντας κατά τόπους συνελεύσεις των πρώην «διαθέσιμων» συναδέλφων με σκοπό την οργάνωση συντονισμένων, ταυτόχρονων δράσεων σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, πριν και κατά τη διάρκεια ψήφισης του προϋπολογισμού, καθώς και προσπάθεια συντονισμού με τους υπόλοιπους κλάδους των εργαζομένων που τέθηκαν παράλληλα με εμάς σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την πλήρη αποκατάσταση των συνεπειών της διαθεσιμότητας και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Την επιστροφή των χρημάτων (25% των αποδοχών) που παρακρατήθηκαν κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας και 
  • Τον υπολογισμό του αντίστοιχου ποσού στις συντάξιμες αποδοχές όλων των συναδέλφων που βίωσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας-απόλυσης.

Οι Συντονιστικές Επιτροπες των εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε διαθεσιμότητα 
της περιόδου 2013-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου