Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Συγκεντρώσεις και πορείες μαθητών σε όλη την Ελλάδα

Την Τετάρτη 25/6, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Δράμα, Ηράκλειο, Χίο κ.α.) συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας μαθητών Λυκείου, για το νέο Λύκειο
Το κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις, βοήθησαν και τα κοινωνικά δίκτυα όπου έδωσαν την δυνατότητα να μαθευτεί η κινητοποίηση.

ΑΘΗΝΑ: Μαθητική πορεία ενάντια στο νέο Λύκειο

View image on TwitterΈντονες διεργασίες φαίνεται πως εξελίσσονται εντός του μαθητικού κινήματος, καθώς μετά από πολύ καιρό οι μαθητές βγήκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στο νέο λύκειο, αλλά και συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Τα μαθητικά μπλοκ κινήθηκαν αλληλέγγυα και προς το Υπουργείο Οικονομικών

Πηγή:alfavita.gr           Διαβάστε περισσότερα: 
Μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 25/6. Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μαθητές λυκείων της πόλης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο άγαλμα του Βενιζέλου. Οι μαθητές κινητοποιούνται ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της παιδείας.
"Είμαστε εδώ για να σταματήσουμε αυτό που συμβαίνει για το νέο Λύκειο, καταγγέλλουμε το νέο Λύκειο το οποίο είναι ένα τεράστιο εξεταστικό κέντρο που στόχο έχει να αφήσει αμόρφωτους μαθητές" δήλωσε ο Αριάν Γιάννης Βαγγέλης, μαθητής του 8ο ΕΠΑΛ στον Ευκλείδη.
Πηγή: thestival.gr                                                                 Διαβάστε περισσότερα:

ΛΑΡΙΣΑ: Μαθητές διαμαρτύρονται για το Νέο Λύκειο

Μαθητές της Α΄ Λυκείου, σχολείων της Λάρισας, ένωσαν τις φωνές τους διαμαρτυρόμενοι για την Τράπεζα Θεμάτων και πραγματοποίησαν, κοινή πορεία στους δρόμους της πόλης.
Σηκώνοντας πανό με το σύνθημα «Όχι στο Νέο Λύκειο», εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους, για την ψυχοφθόρα κατάσταση που βίωσαν με τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων και για τα οποία οι περισσότεροι υποστήριξαν ότι, εξ αιτίας της μεγάλης δυσκολίας τους, δεν κατάφεραν να γράψουν καλά, με ότι συνεπάγεται αυτό στην σχολική πορεία τους.

Πηγή:eleftheria.gr                                                                   Διαβάστε περισσότερα:



Πορεία μαθητών και καθηγητών στη Δράμα 
Πραγματοποιήθηκε ειρηνική πορεία μαθητών και καθηγητών στον νομό Δράμας ενάντια στο Νέο Λύκειο και την Τράπεζα Θεμάτων χτες στις 25/6/2014 και ώρα 7 μ.μ.   
Πηγή:alfavita.gr       Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου