Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΚΚΕ

                                                                                         Πέμπτη 5 Ιούνη 2014 




Να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός

Σε καθεστώς «ομηρίας» βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί των 50 ειδικοτήτων Υγείας Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αισθητικής Κομμωτικής, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας, Ελ. Γερασιμίδου και Σπ. Χαλβατζής κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή για το υπόμνημα της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα, με το οποίο ζητείται η άμεση επαναλειτουργία των Τομέων και όλων των ειδικοτήτων, στο νέο ΕΠΑΛ, με την ταυτόχρονη επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία. Καθώς και να προκηρυχτούν όσες θέσεις απαιτούνται, στις εκπαιδευτικές δομές του υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε να μην απολυθεί κανένας από τους παραπάνω εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στο υπόμνημα, από τη διαδικασία των τριών προκηρύξεων που εκδόθηκαν προκύπτουν τα εξής: 
Η προκήρυξη 6 αφορά 233 θέσεις για δεύτερα πτυχία από τις οποίες 58 μένουν κενές. Η προκήρυξη 8 αφορά 1.075 θέσεις (925 θέσεις σε ΙΕΚ και 150 σε ΟΤΑ) και μένουν 9 κενές. Η προκήρυξη 10 αφορά 401 θέσεις (181 με δεύτερα πτυχία - ΙΕΚ και 220 Υγείας) και μένουν 35 θέσεις κενές. Συνολικά, από τις 1.709 θέσεις των τριών προκηρύξεων, κενές μένουν 102.
Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα επισημαίνουν ότι αυτό σημαίνει 102 απολύσεις που θα προστεθούν στις υπόλοιπες 85. Εκτιμούν όμως ότι «οι απολύσεις συνολικά μπορεί να ξεπεράσουν τις 400, γιατί πολλοί συνάδελφοι είναι σε περισσότερους από έναν πίνακες, ενώ σε κάποιες ειδικότητες έχουν προκηρυχτεί περισσότερες θέσεις από τους υπάρχοντες σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς». 
Με βάση αυτό, η Συντονιστική Επιτροπή των Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα ζητά να απορροφηθούν άμεσα όλοι οι εκπαιδευτικοί με δεύτερα πτυχία, με ταυτόχρονη διαγραφή τους από τους υπόλοιπους πίνακες διάθεσης. Να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε κάθε θέση που θα μένει κενή να καλύπτεται άμεσα από άλλον εκπαιδευτικό με βάση τη σειρά προτίμησης και κατάταξής του και οι 102 κενές θέσεις, καθώς και όσες θέσεις περισσεύουν από μία ειδικότητα, να δοθούν σε άλλες ειδικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου