Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΎ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πάρτε πίσω τις απολύσεις. Άμεση επαναφορά των Τομέων Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής Κομμωτικής στο νέο ΕΠΑΛ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα λίγο μετά τις 12  το μεσημέρι, συνάντηση αντιπροσωπίας της Συντονιστικής Επιτροπής των Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα - Απόλυση, με τον νέο Υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:
  • Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός και να επανέλθει η μισθοδοσία στους 85 εκπαιδευτικούς που έχει διακοπεί από 22/3
  • Να επανέλθουν οι τομείς Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής Κομμωτικής, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στο νέο ΕΠΑΛ. Για το θέμα αυτό αναπτύξαμε τις θέσεις μας ότι η κατάργηση των συγκεκριμένων τομέων αφορούσε την ιδιωτικοποίηση και όχι τον εξορθολογισμό της παιδείας.
  • Τονίσαμε ότι μετά τον 11μηνο εμπαιγμό και ομηρία που έχουμε υποστεί, το θέμα της διαθεσιμότητας μας απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.
  • Ο Υπουργός ανέφερε ότι είχε ακόμα ελλειπή ενημέρωση και για το λόγο αυτό έκανε διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που έχει διακοπεί η μισθοδοσία τους και  για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που κινδυνεύουν να απολυθούν βάση των προκηρύξεων που έχουν γίνει.
  • Ο Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να μην γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών και δεσμεύτηκε να μας ενημερώσει, σε περίπτωση που φτάσει στα χέρια του σχετικό έγγραφο για απολύσεις.
  • Επίσης δεσμεύτηκε ότι μέχρι την Κυριακή θα έχει ενημερωθεί για το θέμα των διαθεσιμοτήτων και ότι θα υπάρξει άμεσα νέα συνάντηση.

Ο απερχόμενος Υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος απέφυγε, κωλυσιεργώντας, να χρεωθεί τις πρώτες απολύσεις (εκπαιδευτικών) στο Δημόσιο, αφήνοντας στο νέο Υπουργό την εκτέλεση αυτού του "συμβολαίου Θανάτου". Περιμένουμε από τον νέο Υπουργό Α. Λοβέρδο, ο οποίος δεν ψήφισε πέρσι το νόμο για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, να φανεί συνεπής στις απόψεις του.

Διαβάστε εδώ την πρωινή συνέντευξη του Α. Λοβέρδου στο Realfm 97,8 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου