Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΡΕΠΟΡΤΑΖ του esos.gr γιά 1303 θέσεις!!!

Σε άρθρο του esos που δημοσιεύτηκε στις 26/11 αναφέρονται τα παρακάτω:

Την Παρασκευή η πρόσκληση για την επαναπρόσληψη 1303 εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινώσει το Τριμελές Συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Πρόσκληση για την επαναπρόσληψη 1303 εκπαιδευτικών της Τεχνικής Εκπαίδευσης που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του esos.

Στους εκπαιδευτικούς θα δοθεί προθεσμία 15 ημερών για την υποβολή αιτήσεων


Να δούμε αν πρόκειται για ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ του Υπουργείου!!!
Όμως παραμένει το πρόβλημα ότι  -αν το δημοσίευμα αληθεύει- δεν καλύπτονται όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και 688 εκπαιδευτικοί σε Διαθεσιμότητα παραμένουν μετέωροι, οδηγούμενοι πιθανότατα σε απόλυση!!!  

4 σχόλια:

  1. Και ερωτώ αγαπητοί συνάδελφοι για πολλοστή φορά:

    Τί προσέφερε η ολονυκτία έξω από το ΥΠΑΙΘ΄

    Τί προσέφερε το ψήσιμο των σουβλακίων;

    Τι προσέφεραν τα πομπώδη-πολύβουα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις;

    Ποιό το αποτέσμα της συνάντησης με τον κ.Λασκαρη στο ΥΠΑΙΘ;

    Απαιτήθηκαν απαντήσεις σε όλες τίς ερωτήσεις; ( τίς έχω διατυπώσει σε προηγούμενο μήνυμα μου- εντούτοις δεν έλαβα καμμία απάντηση- ούτε από τους υπεύθυνους του blog).

    Ποιά είναι επιτέλους η πραγματική δράση της ΟΛΜΕ για την προάσπιση των συμφερόντων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ; ( εκτός φυσικά απο τα ευχολόγια και τα ψηφίσματα -καταγγελίες).

    Όπως σε πρόσφατο δελτίο τύπου στίς 27-11-2013 αναφέρεται οτι η ΟΛΜΕ πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπαιδευτικούς φορείς με κύριο περιεχόμενο τα κενά σε προσωπικό και μια σειρά άλλα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία.........

    ΟΥΔΕΙΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.............

    ΑΝ ΑΡΘΕΙ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΑΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΟΤΕ Η ΟΛΜΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ.

    Σε προηγούμενο μήνυμα μου με παρόμοιες διαπιστώσεις κατηγορήθηκα για καλλιέργεια ηττοπάθειας- κριτικής από τον καναπέ κοκ...............

    Όμως ο ρεαλισμός και η ορθολογιστική αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι αυτά τα οποία απατώνται αυτές τίς ώρες.........

    Μεταφέρω πάλι το μήνυμα που είχα στείελι τίς προάλλες..............

    "" Πολύ φοβούμαι ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο " αιφνιδιαστικό και ακαριαίο" με τόν οποίο καρατομήθηκε η ΕΡΤ, καρατομήθηκαν σημαντικοί τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καρατομήθηκαν Διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, κλείνουν τα ΕΟΠΥΥ όλης της χώρας και τίθενται σε διαθεσιμότητα γιατροί και Διοικητικοί υπάλληλοι, κλείνουν τα ψυχιατρεία με την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση για όλους τούς εργαζόμενους, αμυντικές βιομηχανίες ......................και ο κατάλογος είναι μακρύς και έπεται και συνέχεια ακριβώς με τον "ιδιο τρόπο" το ΥΠΑΙΘ θα εμφανίσει και τον " ονομαστικό κατάλογο" έχοντας ώς αποτέλεσμα να αρχίσουν όλοι να τρέπονται σε άτακτη φυγή.

    Οι μέν έτοιμοι για την επαναπρόσληψη τους και οι δέ για την ανασυγκρότηση τους την επόμενη ημέρα............"""....

    Τελικά μετά την ανάγνωση του παραπάνω άρθρου και συγκεκριμένα "δεν καλύπτονται όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και 598 εκπαιδευτικοί σε Διαθεσιμότητα παραμένουν μετέωροι, οδηγούμενοι πιθανότατα σε απόλυση!!!

    ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ.

    Θα γίνει πάλι κάποια " θορυβώδης κινητοποίηση" ή οι 1303 θα τραπούν σε άτακτη φυγή προκειμένου να "τακτοποιηθούν;"

    Εκτός και αν πράγματι "προσέφεραν" οι ολονυκτίες σε κάποιους και θεωρείται δικαιοσύνη και μεγάλη επιτυχία των " εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα" - και εγώ το αγνοώ- το γεγονός ότι πολοί εκ των συναδέλφων όπως π.χ υδραυλικοί- κομμωτές -ηλεκτρολόγοι θα "επανατοποθετηθούν" ενώ ΑΣΕΠΙΤΕΣ- συνάδελφοι με δεύτερα πτυχία- μεταπτυχιακά κλπ θα παραμείνουν όπως αναφέρεται και στο άρθρο " μετέωροι...........................

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1992-1303=689 = 34,6% υπό απόλυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφοι δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει μάλλον ότι μας θέλουν για απόλυση. Και φάνηκε σήμερα για μία φορά ακόμη αφού ήδη το θέμα των σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες οδεύει για λύση, ενώ αντιθέτως σήμερα στο σεμινάριο των Διαθεσίμων στον Ταύρο τους ανακοίνωσαν μετά την συνάντηση τους με τον Μητσοτάκη ότι τουλαχιστον 30% οδεύουν για απόλυση όπως και από όλους τους κλάδους Διαθεσίμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή