Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ο.Λ.Μ.Ε.: Αποκατάσταση εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα

Να επιστρέψουν ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί που είναι στη διαθεσιμότητα
Το αίτημα της ομοσπονδίας μας να καταργηθεί ο ν. 4172/13 (αρ.82) και να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους και παράλληλα να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες και οι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ είναι αδιαπραγμάτευτο.
Στις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας τόσο στις 22-8-13, όσο και στις 11-10-13 το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έθεσε τα σοβαρά θέματα των διαθεσιμοτήτων εκπαιδευτικών απαιτώντας την επαναφορά των εκπαιδευτικών και των τομέων – ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στη δευτεροβάθμια ΤΕΕ. Σε κάθε περίπτωση απαιτήσαμε την άμεση εργασιακή αποκατάσταση των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ σε εκπαιδευτική θέση μέσα στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. 
Το Υπουργείο Παιδείας με το Ν.4186/13 δημιούργησε 925 θέσεις εκπαιδευτικών και 325 διοικητικών στις δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης (ΣΕΚ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ) τις οποίες όμως μείωσε σε 199 με ΚΥΑ στις 4/11/13. Με αυτό τον τρόπο όμως, το Υπουργείο Παιδείας, έξω από κάθε λογική, προβλέπει μόνο 1124 θέσεις συνολικά, και μάλιστα μόνο 925 εκπαιδευτικές ενώ οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από 22/7/2013 είναι 1992.
Οι θέσεις που προβλέπονται από τις δύο Υπουργικές Αποφάσεις κατανομής των θέσεων αυτών, όχι μόνο δεν καλύπτουν ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα αλλά και εξαιρούν πλήρως 11 ειδικότητες εκπαιδευτικών.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ένταξης των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εδώ και 4 μήνες, σε νέες θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας. Αντίθετα, με ημερομηνία 30/10/2013 ο Υπουργός Παιδείας με νέα απόφασή του (αρ. 162306/2) έθεσε για δεύτερη φορά σε διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ που ήδη βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς από 22/7/13 !!
Θεωρούμε απαράδεκτο να μη βρίσκεται συνολική και ενιαία λύση για τους 1992 εκπαιδευτικούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Επίσης είναι απαράδεκτο να εξαιρούνται ολόκληρες ειδικότητες ή να προωθούνται ξεχωριστές λύσεις για μέρος των συναδέλφων μας ή ακόμα και να σχεδιάζονται απολύσεις.
Καταγγέλλουμε την τακτική του Υπουργείου Παιδείας που έχει θέσει σε πλήρη ομηρεία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Την ίδια στιγμή επίσης, χιλιάδες μαθητές στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας (στους τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής) και είναι μαθητές Γ΄ Λυκείου οι οποίοι θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις και θα πάρουν πτυχίο σε κάποια ειδικότητα. Πού είναι το ενδιαφέρον των υπευθύνων για τις δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων;
Απαιτούμε:
  • Να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα σε μόνιμες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Καμία απόλυση εκπαιδευτικού.
  • Να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς που καταργήθηκαν.
  • Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει. 

Διαβάστε Εδώ την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ


Ανακοίνωση Γραφείου τύπου της ΟΛΜΕ: Μια εικόνα  Χίλιες λέξεις
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Στα «ψιλά» των εφημερίδων πέρασαν τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας του ΟΟΣΑ σχετικά με το μέγεθος του ελληνικού δημοσίου. Σύμφωνα με αυτά, μόλις το 7,9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας απασχολείται στο στενό δημόσιο τομέα, έναντι του Μ.Ο. 15,5% του ΟΟΣΑ.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο:
Στα «ψιλά» πέρασαν τα αποτελέσματα της απογραφής των δημόσιων υπαλλήλων, που προσδιορίζουν τον πραγματικό αριθμό τους.
Στα «ψιλά» περνούν τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα του ΟΟΣΑ στις δαπάνες για την Παιδεία.
Στα «ψιλά» περνούν τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται όσο και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους.

Στα «ψιλά» περνούν, επίσης, τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σχεδόν… υπερφυσική ικανότητα του Υπουργείου Παιδείας να εμφανίζει πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς, την ίδια στιγμή που αδυνατεί να καλύψει τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της χώρας.  

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την Ανακοίνωση

2 σχόλια:

  1. Ας υποστήριζαν η ΟΛΜΕ και Όλες οι παρατάξεις την Απεργία Διαρκείας.
    Οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ κρατούν τόσες εβδομάδες. Αυτοί δεν έχουν οικογένειες και έξοδα να τρέχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως τις διαμαρτυρίες μας πρέπει να τις κάνουμε εκεί που υπάρχουν κάμερες;;; Αυτές τις ημέρες οι κάμερες και τα φώτα είναι εκεί που πηγαίνει η τρόικα . Δεν θα ήταν πιο επιτυχημένο οι διαμαρτυρίες να γίνονται έξω από Υπουργεία που είναι η τρόικα ;;;;;; Πάρτε παράδειγμα σήμερα από τις καθαρίστριες. Μέχρι και ο Τσίπρας τις είδε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή