Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Για τη συνάντηση αντιπροσωπίας εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, με τον Αν. Υπουργό Παιδείας Τ. Κουράκη

Επιμένουμε σταθερά στο δρόμο του αγώνα, μέχρι την πλήρη ικανοποίηση όλων μας των αιτημάτων.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπίας εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Αν. Υπουργό Παιδείας  Τ. Κουράκη. 
Κατά τη συνάντηση αυτή θέσαμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας σχετικά με την καθυστέρηση που παρουσιάζει η κατάθεση της τροπολογίας που αφορά την προσθήκη Ομάδων Προσανατολισμού, Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ (όπως αναφέρονται και στο Δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε σήμερα) ώστε να δοθεί η δυνατότητα εγγραφής των μαθητών σε αυτούς στα ΕΠΑΛ.
 Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν οι ακόλουθες:
  • Η σχετική τροπολογία, ενσωματώθηκε και θα κατατεθεί, τις επόμενες ημέρες στις Επιτροπές της Βουλής, με το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό. (Οι τροπολογίες δεν μπαίνουν στη δημόσια διαβούλευση)
  • Υπήρχε πρόθεση να συμπεριληφθεί ως άρθρο το νομοσχέδιο του Παιδείας και να κατατεθεί παράλληλα με το νομοσχέδιο του αθλητισμού, όμως αυτό δεν στάθηκε δυνατόν λόγω της συζήτησης σε άλλα ζητήματα του Παιδείας, που τελικά καθυστερούν.
  • Ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση χρονοτριβής για την κατάθεση και την ψήφιση των νομοσχεδίων από τη μεριά της ηγεσίας του Υπουργείου, αλλά ότι είναι θέμα τεχνικών διαδικασιών και για το λόγο αυτό, δεν θέλησε να εκφράσει δέσμευση για το  ακριβές χρονοδιάγραμμα της ψήφισης του νομοσχεδίου, το οποίο θα τεθεί για συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής μετά το Πάσχα.
  • Συμφωνήθηκε, μετά από αίτημά μας, να προστεθεί στην τροπολογία, ότι οι ειδικότητες θα φτιαχτούν στα σχολεία που λειτουργούσαν πριν την κατάργησή τους.
Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε σύντομη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή για να μας ενημερώσει για την πορεία του νομοσχεδίου της αρμοδιότητάς του και την προσθήκη της τροπολογίας για την προσθήκη Ομάδων Προσανατολισμού, Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.

  • Ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε ότι το σχετικό νομοσχέδιο - συμπεριλαμβανομένης της τροπολογίας για την προσθήκη Ομάδων Προσανατολισμού, Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ- έχει πάρει το δρόμο για να συζητηθεί αμέσως μετά το Πάσχα στη βουλή και δεν υπάρχει κάποιο κόλλημα σε αυτό.
Κατά την αποχώρησή μας από το Υπουργείο και την ενημέρωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε -με τους δεκάδες συναδέλφους που είχαν συγκεντρωθεί- καταλήξαμε για άλλη μια φορά στο συμπέρασμα ότι:
  • Τίποτα δεν έχει τελειώσει, δεν χρειάζεται καμία επανάπαυση και εφησυχασμός. 
  • Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα όλο το επόμενο κρίσιμο διάστημα, για να μην υπάρξει άλλη χρονική καθυστέρηση και να ψηφιστούν το συντομότερο τα νομοσχέδια που αφορούν τόσο την επιστροφή στις οργανικές μας θέσειςου Υπ. Δοικ.Μεταρρύθμισης), όσο και η τροπολογία για την προσθήκη Ομάδων Προσανατολισμού, Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ (στο νσχ του Αθλητισμού).
  • Συνεχίζουμε ενωτικά και αγωνιστικά, μέχρι την πλήρη ικανοποίηση όλων μας των αιτημάτων.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου